Voeding 

Cajun Lemon Kabeljauw

vrijdag 08 september 2017
52
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

De smaak van kabeljauw komt het best tot zijn recht wanneer deze zacht gebakken wordt in citroen en gepaneerd met maisbloem.
De maisbloem mengt zich met het vocht in de vis en de citroen en ondersteunt de milde en pure smaak van deze mooie gezonde vis.
Cajun kruiden voegen kracht toe aan het gerecht, wat als lunch of diner kan dienen. Voor wat variatie gebruikt u limoen in plaats van citroen.

Ingrediënten:

  • 2 x 100g kabeljauw filets (fresh or frozen)

  • 50g maisbloem

  • 1 hele citroen in partjes of 2 hele limoenen

  • Cajun kruiden

  • Olijfolie

Bereiding: 

Mix circa twee lepels Cajun kruiden in een kom met het parneermeel. Bedek beide kanten van de filet met het paneermeel. Verhit de koekepan met 1 eetlepel olijfolie en leg de kabeljauw in de pan. Pers op ieder filet een halve citroen uit. Voeg meer Cajun kruiden naar smaak toe.  Braadt de vis aan één kant tot het licht bruin is.
Giet de tweede eetlepel olie over de nog ongebakken kanten van de kabeljauw en braadt na het draaien de andere kant ook lichtbruin.
Serveer het geheel warm met een salade voorzien van citroenschijfjes.

Voedingswaarde Informatie per gerecht

Caloriën: 350 kcal
Proteïnes: 30.5g
Vet: 9 g
Koolhydraten: 27g

Veelzijdig krachtsporter : Robbert Wolters
Lean weightgainers