Fitness  Bodybuilding 

Minder vet, maar meer spiermassa door bèta-alanine

Thursday 30 January 2014
230
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Elke bodybuilder weet dat het gruwelijk moeilijk is om tegelijkertijd vetmassa te verliezen en spiermassa op te bouwen, maar zo af en toe verschijnt er een studie waarin onderzoekers dat voor elkaar krijgen zonder dat ze daarvoor verboden middelen hebben gebruikt. Zoals bijvoorbeeld de studie die onderzoekers van Adams State College publiceerden in de Journal of Strength and Conditioning Research. In dat onderzoek kregen ex-worstelaars, die acht weken trainden met gewichten en aan intervaltraining deden, elke dag vier gram bèta-alanine of een namaaksupplement zonder actieve stoffen.

Toen de acht weken waren afgelopen hadden de worstelaars die het namaaksupplement hadden gebruikt twee kilo vet en een kilo vetvrije massa verloren. De worstelaars die bèta-alanine hadden geslikt waren anderhalve kilo vet verloren, maar hadden een kilo vetvrije massa gewonnen. 

door Willem Koert
Photo: Model: Lena Hair & Make-Up Artist: Nora X. www.modelmayhem.com/noraxiong Key grip, lighting tech & studio set up: Dan Norman www.danorm.com
Vier miljoen na beroerte door efedra
Visolie beschermt hersenen van vechtsporters