Voeding 

Gegrilde tonijnbiefstuksandwich

zondag 17 september 2017
41
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Eén van de beste manieren om van een milde vissoort als tonijn te genieten is deze te combineren met pittige kruiden. “Blackening” is een bereidingswijze uit New Orleans, waarbij men het vlees volledig met kruiden bedekt en op hoog vuur grillt tot de buitenkant zwart ziet, terwijl de binnenkant nog sappig is. Zo maak je een lekkere sandwich waarvoor je weinig andere ingrediënten nodig hebt.

 

Ingrediënten:

  • 115 gr. verse tonijnbiefstuk, ± 2,5 cm dik

  • 3 gr. cajunkruiden

  • 5 ml. olijfolie

  • 1 gehalveerde citroen

  • 1 doorgesneden volkoren bolletje, licht geroosterd

  • sla ter garnering (bij voorkeur rucola)

  • schijfje tomaat (koud en direct uit de koelkast)

 

Knijp de citroen uit op de tonijn. Bedek de tonijn helemaal met cajunkruiden. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Leg als de olie bijna rookt de tonijnbiefstuk in de pan. Bak deze aan beide zijden 3 á 4 minuten of tot hij zwart ziet. Het is aan te raden een deksel op de pan te gebruiken tijdens het bakken. Zo wordt het vocht vastgehouden en droogt de tonijn niet uit. Serveer de tonijn warm en maak de sandwich. Rooster het broodje licht en zorg dat de tomaat ijskoud is als u de sandwich serveert. De kruidige tonijn gecombineerd met koude tomaat vormt een aangenaam contrast in smaak.

 

Voedingswaarde per portie

Caloriëen: 283.6 kcal

Proteïne: 32.5 Vet: 6 gr.

Koolhydraten: 25 gr.

 

 

Fysiologie: Bouw en werking van de skeletspier
Sportspecific: Voetbalkracht