Bodybuilding 

Contest News: Dames IFBB Wereldkampioenschappen Bodybuilding & Fitness

Monday 01 November 2004
212
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Dit jaar zijn de Wereldkampioenschappen dames BB/Fitness/ Body Fitness en Men’s Fitness wederom gehouden in Santa Susana Spanje. Santa Susan bevalt de atleten, officials en supporters zo goed dat er is besloten om volgend jaar de WK weer hier te houden.

 

Het Nederlandse team bestond dit jaar uit Sonja van Essen en Shandinella Cornelia voor de Fitness klasse en Esther Claudia Bent, Marianne Dik en Jessica de Groot voor de Body-Fitness klasse. In de Bodybuilding klasse hadden we dit keer geen dames. De deelname aan de WK van de IFBB wordt elk jaar groter, 170 deelnemers uit 49 landen. Dit komt door de nieuwe Body Fitness klasse die verdeeld is in drie lengte klassen met line-ups van gemiddeld 20 dames en de Men’s Fitness klasse. Dit geeft gelijk aan dat onze dames het niet gemakkelijk hebben gehad. Ondanks de grote concurrentie hebben Sonja en Jessica zich in hun klasse 7e weten te plaatsen, wat hun weer de Astatus oplevert.

Helaas hebben Esther Claudia, Shandinella en Marianne zich niet bij de eerste 15 weten te plaatsen, maar gezien het hoge niveau van de concurrentie hebben ze het uitstekend gedaan. Vooral Jessica had een grote klasse, 24 deelneemsters, waar ze als 7e is geëindigd op haar 1e IFBB Wereldkampioenschap! Grote klasse en we zijn dan ook erg trots op haar. Uiteraard hebben we meteen de Wereldkampioen van de Men’s Fitness, de Rus Dmitry Yashankin, gestrikt om een cover te maken met Jessica. Daar is het niet alleen bij gebleven de dames hebben met verschillende fotograven foto’s gemaakt voor o.a. de Flex en Muscle & Fitness. Dit WK is zoals het de afgelopen jaren het geval is ook nu weer gedomineerd door de Oost- Europese landen in de Fitness- en BodyFitness klassen. In de klasse Bodybuilding is verassend de zwaargewicht winnares en overall winnares Colette Nelson uit de USA. Zij is de eerste Wereldkampioen voor de USA sinds 1994. De winnares van toen was Peggy Schoolcraft. De Amerikanen hadden dit niet verwacht want ze hadden niet eens een CD met hun volkslied meegenomen. Ze dachten dit niet nodig te hebben. Na de wedstrijd zijn we net als vorig jaar getrakteerd op een geweldige avond in een kasteel met buffet en disco en de EBFF/IFBB zette alle deelnemende landen in het zonnetje en benadrukte dat de IFBB niet zomaar een federatie is maar een grote familie.

Dus volgend jaar weer naar Santa Susana en waarom niet met vrienden en familie. Het is een erg leuke vakantieplaats, warm, veel zon en strand en vooral niet al te duur. De EBFF zal vast net als dit jaar weer een speciaal pakket voor familie en supporters samenstellen. Dus houd de IFBB/EBFF site in de gaten als je een WK dames & Mens Fitness wilt aanschouwen en gelijk een zonnige vakantie wilt houden. 

Tekst Juliëtte Bergmann
Fotografie Jim Lensveld
archief S&F 125
Bodybuilding in de echte wereld
Contest News: Preview Olympia