Bodybuilding 

Contest News: Preview Amateur Grand Prix

Monday 01 November 2004
232
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Op 6 november is het weer zover. Het IFBB Prof circuit komt naar Amsterdam. Voorafgaand aan dit spektakelstuk waar we natuurlijk allemaal weer enorm naar uitkijken, is er de Amateur Grand Prix.  Met hetzelfde kaartje kan je zowel 's middags naar onze Nederlandse toppers, als s’avonds naar de professionals komen kijken.Bovendien is er een behoorlijk voordeel te halen door de aanbiedingen bij de stands die de verschillende sponsors van het evenement zullen opzetten. Wanneer je op deze “minibeurs” je ogen goed de kost geeft zal je ontdekken dat het geld van je entree zich al snel heeft terug verdiend.

Maar even los van de profs, die dus echt allemaal komen zoals beloofd, en net als in de voorgaande edities de zaal wel weer op de banken zal krijgen, is er nog een heel goede reden om te zorgen dat je om 12.00 uur al in Amsterdam aanwezig bent. Wat dacht je van een strijd tussen de nummers één en twee van de Night van 2002? Inderdaad, zowel Paul Lans als Sammi ben Otman hebben te kennen gegeven dat ze er op 6 november bij zullen zijn, in topshape. Maar dat is nog niet alles. Het podium zal verder gevuld zijn met een aantal andere absolute toppers die allemaal in de gelegenheid zullen worden gesteld om later die dag met de prof Grand Prix mee te draaien. Mits ze winnen natuurlijk!

Sport & Fitness nam een aantal weken vóór de Amateur Grand Prix contact op met een aantal kanshebbers.

Sammi ben Otman.

Sammi is in de aanloop naar deze Grand Prix aan het trainen geslagen met Giovanni Thompson, die op zijn beurt weer in voorbereiding is voor de Prof Grand Prix op dezelfde dag. De goedlachse Otman voelt zich goed en is tevreden over zijn shape. Hij weegt op het moment van ons gesprek 106 kg. De voorbereidingen lopen zoals verwacht. Na zijn 2e plaats op de Universe van de NAC in het vorige jaar, verwacht hij toch weer een aantal kilo’s zwaarder ten tonele te zullen verschijnen. Sammi verwacht deze keer voor het eerst op de wedstrijd boven de 100kg uit te komen. Als hij dat kunstje van 2002 weer klaar kan spelen dan zullen de vonken er weer vanaf knallen.

Paul Lans.

Misschien wel de Giant Killer van Nederland te noemen. Won in 2002 op zeer overtuigende wijze de Dutch Night, hij was toen werkelijk in bloedvorm. Paul verwacht ten opzichte van deze overwinning in 2002 een kilo of 4 extra beef mee te nemen naar Amsterdam maar dan in een vergelijkbare shape. Het meest recentelijk werd hij nog discutabel 2e op de EK van de Wabba, dat was in mei. Sindsdien heeft hij geheel blessurevrij kunnen trainen en hij is erop gebrand om een goed resultaat weg te zetten. Zijn concurrenten zijn gewaarschuwd want als Lans iets in zijn bol heeft....

Earl “the mean machine”Maduro.

Deze ouwe rot heeft al meerdere malen bewezen dat er met hem niet te spotten valt. Behalve dat hij meervoudig Nederlands kampioen is, werd hij vorig jaar bijvoorbeeld 2e op de Universe. En als we het eens over zijn shape hebben, die lijkt wel met het jaar beter te worden. Zoals hij zelf aan geeft is hij ook dit jaar weer beter, groter en harder geworden. Met zijn inmiddels respectabele leeftijd van 52 jaar, en zijn complete en symmetrische fysiek, is hij nog altijd een serieuze tegenstander voor welke atleet dan ook. Earl gaat in principe voor de Universe, want die wil hij gewoon winnen, maar zoals hij zich nu voelt verwacht hij dat er in Amsterdam mogelijk nog wel een toetje te halen valt.

Renaldo Muradin.

Ook geen onbekende is Renaldo Muradin. Deze energieke man is al jaren een bekend gezicht op de wedstrijden in binnen en buitenland. Als hij in de shape komt zoals we hem wel eens gezien hebben, dan is hij een zeer complete, en dus geduchte tegenstander voor wie er ook maar voor zijn voeten loopt. Los van zijn fysieke kwaliteiten weet Renaldo ons altijd weer te verassen met zijn soms wel heel eigenzinnige manier van poseren. Renaldo zorgt hoe dan ook voor leven in de brouwerij en zal dat ongetwijfeld ook in Amsterdam weer gaan doen.

Romeo Cullimore.

Na een lange tijd weer terug op het hoogste niveau: Romeo Cullimore!
De runnerup van de Holland in 1999. Hij eindigde toen vlak achter Henk Visser. Romeo heeft lange tijd last gehad van een bindweefselziekte maar is nu weer helemaal opgeknapt. Zijn sportieve carrière was duidelijk nog niet af, want eigenlijk ging deze carrière op zijn hoogtepunt de mist in. Een groot talent leek verloren te zijn gegaan. Daar komt 6 november dus een vervolg op. Cullimore is op een missie en zal ons op 6 november tonen hoe goed de zaken ervoor staan. Hij is er op gebrand om een mooi resultaat weg te zetten. In september woog Romeo nog ongeveer 107 kg dus dat beloofd wat. Alles is uiteindelijk gericht op de Nederlandse kampioenschappen in mei 2005 waar hij iets recht wil gaan zetten. Bodybuilding Nederland mag blij zijn dat dit talent weer in het wedstrijdcircuit terug is, want deze man kan nog voor heel veel mooie momenten gaan zorgen.

Peter van Veen

Peter heeft een Hernia operatie achter de rug en is na een jaar uit de roulatie te zijn geweest weer volledig hersteld. Aanvankelijk was het niet de bedoeling om dit jaar een wedstrijd te doen maar alles gaat zo goed dat hij zich met zijn 135 kilo toch weer op het podium wil laten zien. Een Internationale wedstrijd in België op 4 december zou na zijn herstel van de Hernia operatie weer zijn eerste wedstrijd worden maar de voorbereiding gaat zo goed dat hij besloten heeft om ook de Grand Prix mee te doen. Wat het wordt dat ziet hij wel, in elk geval is het feit dat hij weer mee kan doen op dit niveau al een overwinning op zich.

Laurens de Fretes.

Als we het dan toch al een beetje over een rentree hebben gehad bij Romeo, dan kunnen we nu wel praten over een werkelijke comeback in de volle zin van het woord! Laurens de Fretes maakt een comeback naar het wedstrijdpodium waar hij in 1994 voor het laatst te vinden was. Dat is maar liefst 10 jaar. Zijn laatste resultaat was de Universe voor Masters waar hij 6e werd. Toen was Laurens echter nog een lichtgewicht van 70 kg. Op dit moment, een paar weken voor de wedstrijd weegt hij maar liefst 89 kg!! Zijn vermoedelijke wedstrijdgewicht zal rond de 85 kg liggen, en dat bij een lengte van 1.65m. Laurens heeft duidelijk niet stilgezeten de afgelopen 10 jaar. Deze wedstrijd doet hij eigenlijk als een gebaar naar zijn Sportschool, om te tonen dat hij het nog altijd in zich heeft om goed te scoren op wedstrijden. Tijdens het gesprek met Sport&Fitness vertelt hij dat het erg goed gaat in deze voorbereiding. Hij is niet alleen zwaarder, hij heeft er ook vertrouwen in dat hij harder dan ooit op het podium zal verschijnen. Wat wel even vermeld mag worden is dat onze beste Laurens inmiddels 53 jaar is, en dus samen met Earl Maduro als Master in het deelnemersveld zal staan.

Dit is slechts een aantal van de atleten die aan de Amateur Grand Prix zullen deelnemen. We hebben nog een aantal verrassende deelnemers niet genoemd namelijk. Ze weten allemaal dat de winnaar later deze dag aan de Prof Grand Prix mag deelnemen en dat maakt de inzet voor de deelnemers misschien nog wel groter.Je kunt er donder op zeggen dat al deze mannen in topshape zullen staan dus geloof me, dit wil je echt niet missen!

Contest News: Preview Olympia
Bodybuilding Belgium: Een kijkje in het land van het zwarte goud