Bodybuilding 

Contest News: Olympia Miss Fitness & Miss Figure

Saturday 01 January 2005
172
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Miss Fitness

Adela Garcia-Friedmansky 1e

Susie Curry deed dit jaar niet mee. Ze is op het moment in blijde verwachting en heeft zich aangemeld om voortaan de Ms. Figure mee te doen. De gedoodverfde favoriet om Susie op te volgen was Kelly Ryan, maar het moge duidelijk zijn dat er enige andere dames het hier niet mee eens waren. Adela verpletterde alle andere deelneemsters in beide fysiek rondes, ze scoorde daar ook bij alle juryleden de eerste plaats. Haar technische ronde was goed en haar routine was iets boven gemiddeld. Susie was een Ms. Fitness die juist in de fysiek rondes gemiddeld scoorde, maar dit goed maakte door in de technische ronde en de routine allemaal eerste plaatsen te scoren. We hebben nu dus een Ms. Fitness Olympia die de beste fitness fysiek neerzet, niet zo acrobatisch is, maar technisch goed en creatief genoeg om toch een goede atletische show te geven. Adela is volgens mij de enige juiste keuze en ik hoop dat ze nog vele jaren de koningin van de Fitness zal blijven.

Jenny Hendershott 2e

Jenny is geen beauty heeft een ronduit slechte fysiek, maar als zij een show geeft dan vliegen de vonken ervan af zo vol expressie, emotie en passie gecombineerd met een perfecte techniek, veel acrobatiek en vooral dans, dan kun je niet om haar heen. Dit jaar was zij ook nog in de conditie van haar leven en beter dan alle andere deelneemsters. Het kon niet anders dan de tweede plaats voor haar worden. Jenny had dit duidelijk niet verwacht en was totaal overdonderd en brak in tranen uit van vreugde op het toneel waar zij samen met Adela een ‘klein’ vreugdedansje maakte.

Kelly Ryan 3e

Kelly had enkele weken voor de Olympia een blessure opgelopen, maar was weer volledig hersteld. Zij heeft net als Jenny een niet zo optimale fysiek en moet het ook hebben van haar show. Beiden waren niet optimaal, ze was niet in de shape die we gewend zijn van haar maar ook haar show miste iets. Misschien had ze een voorgevoel van wat komen ging. Wie zal het zeggen. In elk geval heeft ze zich, toen bekend werd dat zij derde werd, niet erg professioneel gedragen. Ze was duidelijk zeer boos en teleurgesteld en had dit zeker niet verwacht. Kelly mag blij zijn dat de jury nog mild is geweest, want eigenlijk was een vijfde plaats meer op zijn plaats geweest.

Kim Klein 4e

Kim was niet in vorm ze had een nogal wiebelende achterkant en dat mag niet op dit niveau. Haar routines waren o.k. maar ook weer niet zo goed dat haar gebrek aan conditie hiermee gecompenseerd kon worden. Ik was dan ook enigszins verbaasd om Kim de vierde plaats te zien pakken. Ook voor Kim zal de jury wel een zwak plekje hebben en de jury beslist dus Kim Klein vierde.

Tracey Greenwood Krakowiak 5e

Een terechte vijfde plaats Tracey is fysiek gemiddeld en haar technische en creatieve routines zijn zeer goed te noemen en hiermee is ze de terechte vijfde plaats winnares.

 

Miss Figure

Over Figure valt niet zoveel te vertellen, want je wordt niet zoveel wijs uit waar er op wordt gejureerd. Is het nu op gespierdheid, conditie, beauty, totaalplaatje, niemand kan het precies zeggen. Ik ga maar uit van wat ik zie en in hoeverre de dames ontwikkeld en geconditioneerd zijn.

Davana Medina 1e

Zij is de titelverdedigster van vorig jaar en prolongeerde haar titel dit jaar. Of zij verdiend heeft gewonnen, daar zijn de meningen nogal over verdeeld, want velen hadden verwacht dat de titel zou gaan naar Jenny Lynn. Ik vind dat de titel terecht naar Davana is gegaan, want Davana is een verschrikkelijk mooie vrouw met een mooi strak lichaam in goede conditie en een sexy uitstraling zonder al teveel tierelantijnen.

Jenny Lynn 2e

Jenny is hier verdiend tweede geworden. Ze stond er zoals altijd perfect bij en zou net zo makkelijk eerste kunnen zijn, maar Jenny mist de uitstraling van de natuurlijke schoonheid die Davana wel heeft. Jenny ziet er net iets te perfect uit. Zo perfect, dat het haar een beetje tuttig laat overkomen. Alles is net iets te opgesmukt. Niettemin blijft ze voor Davana de grootste competitie voor de titel.

Monica Brant 3e

Kelly Ryan mag wel een voorbeeld nemen aan Monica, want ook Monica werd hier derde, maar zij nam het waardig zoals het een echte kampioen betaamt. Ik weet dat Monica heel erg teleurgesteld was en ook zij had dit niet verwacht, maar daar heeft zij niets van laten merken en heeft haar verlies uitstekend genomen. Mijn complimenten aan Monica die er zoals altijd fantastisch uitzag en de grote favoriet van het publiek was.

Jamie Franklin 4e

Jamie heeft iets breekbaars en heeft een heel lieve uitstraling. Dit in combinatie met een superstrak lijf en een perfect verzorgd uiterlijk. Jamie is hier dan ook zeer terecht achter de drie voorgaande super beauty’s vierde geworden.

Amber Littlejohn 5e

Amber is een heel aparte verschijning en daarom denk ik dat de meningen over haar plaatsingen en plaatsingen in het verleden zeer verdeeld zijn. Toch vind ik dat ze verdiend vijfde is geworden met haar aparte schoonheid en statige verschijning. Ze is goed getraind en in goede conditie en ik zie haar niet anders plaatsen als vijfde in dit veld.

Christine Pomponio Pate 6e

Als zesde had ik liever Mari Kudla gezien want van alle verdere deelneemsters vind ik dat zij zeker in het bovenstaande rijtje thuishoort. Maar de jury heeft anders beslist en daar sluit ik me bij aan.

Tekst Juliëtte Bergmann
Fotografie Jim Lensveld
archief S&F 126
Contest News: Olympia dames
Cotest News: Amateur Grand Prix 2004