Bodybuilding 

Cotest News: Amateur Grand Prix 2004

Saturday 01 January 2005
200
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Wanneer op zaterdag 6 november 2004 de atleten van de Amateur Grand prix het toneel bestijgen, is de zaal al redelijk goed gevuld. Er wordt wel nog wat gekletst en er lopen wat mensen, maar al snel verdwijnt dat. Op het moment dat de voltallige line-up van 8 man sterk op het toneel staat is er zoveel te zien, dat iedereen snel een plaatsje zoekt, en het volledig stil. De atleten worden voorgesteld en nemen ieder één of twee poses aan. Er is een verscheidenheid aan atleten te zien, in alle soorten en maten, en dat maakt het wel zo interessant. Toch trekken een tweetal atleten al snel de aandacht naar zich toe. Na de Night van 2002 lijkt het nu wederom een één tweetje tussen Paul Lans en Sammi ben Otman te gaan worden.

Al snel is echter duidelijk dat er vandaag bij Sammi niemand in de buurt kan komen. Zelfs Paul Lans niet. Otman is hard, groot, droog en rond. Hij lacht zelfverzekerd wanneer hij zijn poses aanneemt. En volledig terecht overigens. Hij heeft zijn huiswerk meer dan goed gedaan en geniet van de reactie van de zaal.We laten de deelnemers de revue even passeren.

8. Earl Maduro.

Earl is altijd goed voor een hoge plaatsing, mits hij in de shape komt die we van hem kennen. Omdat dit het toetje was voor de Universe een aantal weken eerder, stak hij niet in zijn allerbeste vorm. Zijn complete en symmetrische fysiek waren deze keer niet voldoende om hoge ogen te gooien, maar we zullen hem ongetwijfeld wel weer terug zien want Earl is een bodybuilder in hart en nieren.

7. Peter van der Veen.

Eén van de langste top amateurs die ons landje rijk is. Een mooie atleet met een goed frame en een goede kop. In het veld van deze zaterdag was hij uiteraard de langste atleet en hij was in een mooie shape. Ik zeg het echter eerlijk, ik heb hem wel eens beter gezien. Wil hij in een dergelijk veld opvallen, dan zal hij in een spetterende shape moeten verschijnen. Die vorm miste ik vandaag bij Peter. Als Peter naast de kleinere atleten in de line-up staat, heeft hij de neiging om wat in elkaar te duiken, zich klein te maken. Dat is jammer want zo valt hij wat minder op, en leverde hij op de presentatie gewoon iets in. In het veld van vandaag, met deze concurrentie om zich heen, kwam hij net even wat te kort om echt aansluiting te vinden bij de toppers.

6. Laurens de Fretes.

Laurens straalde weer!! 10 jaar na zijn laatste wedstrijd stond hij daar weer. Laurens was zwaarder dan ooit, zoals beloofd, en in een keurige shape.Met zijn bovenlijf was hij absoluut op het gewenste niveau in dit veld, zijn benen bleven qua separatie echter iets achter. Van top tot teen stond hij er heel goed bij en persoonlijk had ik Laurens misschien nog wel ietsje hoger geschat.

Ik hoop niet dat we nu weer 10 jaar moeten wachten op de volgende wedstrijd van hem, want met zijn 53 jaar is het een Master van topniveau. Hier ligt wat mij betreft een taak van de bond om deze atleet te porren voor een vervolg?

5. Marvin Nagelbloem

Deze relatief onbekende atleet verbaasde vriend en vijand, door met zijn 20 jaar tussen de Nederlandse top te gaan staan. Met zijn mooie fysiek deed hij niet onder voor de rest van het veld. Heel symmetrisch met eigenlijk maar heel weinig zwakke punten in zijn totale body. Marvin is nog jong, en de kwaliteit zal de komende jaren alleen maar beter worden. Al met al was het een aangename verschijning die geheel op zijn plaats was in dit deelnemersveld.

4. Richard Rosalio

Richard deed vorig jaar al mee aan de Dutch Night en was toen voor veel toeschouwers een totale vreemdeling. De ervaring van vorig jaar zal hem echter niet slecht zijn bevallen want hij was wederom naar Nederland gekomen. Zijn Shape was verbeterd en al snel bleek dat er heel wat vergelijkingen nodig waren om deze man op de juiste plek te krijgen in de uiteindelijke uitslag.Met zijn harde fysiek, en gestreepte borst poseerde hij ook nog eens heel aardig!Richard is wat mij betreft weer van harte welkom om deze wedstrijd in 2005!

3. Gino Barrios

Gino Barrios werd vorig jaar 3e op de Night achter respectievelijk Shehab Eldin en Hedwig Parden. Bij de afwezigheid van deze twee kneiters zag hij misschien wel zijn kans schoon om met het zogenaamde goud aan de haal te gaan. Gino heeft voldoende massa op zijn frame, een body met nagenoeg geen minpunten en met opvallend grote en vasculaire benen. Verder heeft hij een knappe kop op zijn nek. Al met al heeft hij alles in huis om deze wedstrijd te kunnen winnen. Gino had vandaag ook weer niets aan het toeval overgelaten en verscheen weer in een prachtvorm. Alles klopte dus weer, alleen waren er nog twee deelnemers die roet in het spreekwoordelijke eten strooiden.

2. Paul Lans.

Paul had vooraf aangegeven te komen voor de winst, echter een vervelend voorval in zijn privé-sfeer maakte dat hij een aantal dagen niet optimaal met zijn voorbereiding bezig kon zijn. Ook al was hij hierdoor op zijn bovenlijf niet in de supershape van de Night van 2002, Paul was zelfs in deze shape voor het merendeel van het veld een maatje te sterk. Met zijn prachtige complete fysiek, en benen als pilaren, die tot op het bot gestreept leken, was al snel duidelijk dat zijn tweede plaats niet echt in gevaar kwam. Paul weet als geen ander hoe hij zich moet gedragen in een line-up. Zijn houding en presentatie lijken geen moment te verslappen en dat is typerend voor een ware champ.

1. Sammi Ben Otman.

Sammi was de King deze middag!
Alles moet goed gegaan zijn want Sam was werkelijk om door een ringetje te halen.
Ik heb het geluk dat ik Sammi op de Night van 2002 met eigen ogen heb mogen zien, want anders had ik de vooruitgang van deze man niet geloofd. Navraag bevestigde mijn vermoeden dat Sammi zwaarder was dan ooit. Op deze wedstrijd woog Sammi maar liefst 106kg. Nu zegt gewicht mij nooit zoveel, maar Otman was daarbij wel zo onbeschoft droog dat op de eerste drie jurytafels de flessen spa blauw spontaan droog vielen. De strepen die hij overal tevoorschijn toverde deden haast pijn aan je ogen en waren zelfs achterin de zaal nog te zien. Daarbij straalde Sammi ben Otman als nooit tevoren, en terecht. Bij de bekendmaking van zijn overwinning barste Otman dan ook in tranen uit en bleek eens te meer 1 hoe hij erop gebrand was om hier goed te presteren.

Tekst: Leon Spijkers
Fotografie: Co Apswoude
archief S&F 126
Contest News: Olympia Miss Fitness & Miss Figure
Contest News: Pro Grand Prix 2004