Bodybuilding 

Bodybuilding Belgium: Finale NCOBB 2004

Saturday 01 January 2005
259
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Op 16 oktober was het dan weer zover voor de finale en WK selectie in Italië. Place to be, zaal Harmonie in Berchem bij Antwerpen. Het deelnemersveld was eerder miniem maar de kwaliteit was des te groter.

Jury voorstelling

Het jurypanel met ondermeer André Lebbe, Bruno Barbeqson, Verhoeven, L, Luyten Ronald, Laenders Olivier, Ligions Bruno, Caeciaeglia Silvana, Deneve Johan, Pauwels John en hoofdjury Eddy Van Laer die alles in goede banen leidde, konden we rekenen op de “Perfect Judging”

Masters +40 4n +50

In deze klasse stonden 3 deelnemers +40 jaar. Het viel direct op dat Luc Nijns de te kloppen man was. Hij had zijn comeback goed voorberid, was goed afgelijnd en zijn benen waren diep gesneden.De 2e plaats was voor Franky Desmarets die een mooie symmetrie liet zien. De man met de meeste massa op zijn frame was Robert Flamand die 3e werd. Spijtig dat Christian Moine bij de +50 geen tegenstand had, hij stond nochtans in een bloedform voor deze competitie en toonde tevens zijn internationale klasse.

Miss Fitness

Bij de dames stonden er 3 verschillende fysieken op de stage. De jury koos als winnares Christelle Petit. Zij had wel de scherpste en droogste vorm evenals een goede presentatie. Als tweede volgde de mooie Isabelle Delhousse en de rij werd gesloten door Sandrine Vandendaele die de beste poseer routine had. Opmerkelijk was wel dat alle dames veel bodybuildingposes in hun vrije kuur verwerkt hadden.

Mannen –65 en –70 kg

Bij de heren ging de strijd tussen Lionel Heureux en Danny Floreal. Zij waren zeer aan elkaar gewaagd en het verschil bedroeg uiteindelijk slechts één punt.Danny haalde het dankzij zijn scherpte, hardheid en goede poseer routine. Moest Lionel een tikje droger staan had hij zeker de eerste plaats opgeëist. Lucien Hautekeete was maar alleen in de –70 klasse. Deze atleet stond wel in de shape van zijn leven. Het is te hopen dat hij op de WK in Bolzano zijn kunnen kan tonen.

-75 kg

Dit was de grootste reeks van de avond. Wie direct in het oog sprong was de imposante Amede Lamarque. Met zijn mooie v-shape en strakke lijnen was hij duidelijk de winnaar. Tweede werd Rudy Colson die voorzien was van heel goede schouders en een complete rugpartij.

Benoit Frere eiste de derde plaats op. Dit dankzij zijn mooie symmetrie gecombineerd met de nodige spiermassa. Vierde werd Patrick Vincent met een prachtig stel benen. De vijfde en zesde plaats waren respectievelijk voor Gregory Ferrant en Yvan Milaire die zeker ook thuishoorden in deze categorie.

-80 en –85 kg

Slechts twee atleten in de –80 klasse. Francois kon niet optornen tegen John Demesmaeker, die ondanks mindere bruining de eerste plaats in de wacht sleepte, één van ‘s avonds beste atleten wat later nog zou blijken. Francois daarentegen kon ietsje droger, maar is ook een prachtatleet en heeft alles in huis om het te maken. Bij de –85 kg was Rudi Wauters alleen en nam daar dus de titel mee naar huis.

+85 kg

Bij de heavyweights stonden drie kanjers op het podium. Van Nijlen Filip was wel de imposantste, goede shape, geweldige beenpartij en ging met de eerste plaats aan de haal. Alex Gorbatevsky die er echter alles aan deed in de vergelijkingen om het Filip moeilijk te maken, doch het mocht niet baten, werd tweede. Als derde sloot Yves Bondroit de rij.

Overall Beker, Selectie WK Italië in Bolzano.

John Demesmaeker werd gekozen tot overall winnaar van de avond, op zijn hielen gevolgd door Filip Van Nijlen en Amede Lamarque. Alle reekswinnaars verdienden deze avond een ticket naar Bolzano. Wij wensen de heren en dame veel success toe in Italië en hopen op een paar WK-titels voor België.

Contest News: Wabba Benelux 2004
Bodybuilding Belgium: De laatste nieuwtjes uit België