Gezondheid  Voeding 

Recept: Pizzabrood met kiptopping

Monday 21 August 2017
237
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediënten

  • 1 boulogne stokbrood bruin

  • 1 fijngesneden kleine groene paprika

  • 1 fijngesneden kleine rode paprika

  • 1 fijngesneden kleine ui

  • 1 teen knoflook (geperst of fijngesneden)

  • 5 ml basilicum

  • 5 ml oregano

  • zout en peper

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • 55 ml water

  • 15 ml extra vergine olijfolie

  • 4 witte champignons in dunne plakjes

  • 1 kippenborst in dunne plakjes

  • 100 gr magere mozzarellakaas


Verwarm de oven voor op 200 o C. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden.

De saus

Doe de tomatenpuree en 5 ml olijfolie in een kleine schaal en voeg langzaam water toe. Zorg dat de saus een beetje dik wordt. Voeg vervolgens de knoflook en de rest van de kruiden toe en roer het geheel goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de saus over het brood en zorg dat het een dikke laag is. De saus geeft de meeste smaak dus zorg dat het goed over het brood verdeeld is.

De topping

Snijd de kippenborst in zeer dunne plakken.

Bak de kip samen met de groenten in 10 ml olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Zorg dat alles goed gaar is voordat het brood de oven in gaat. Leg de kip en groenten op het met saus bedekte brood, voeg kaas toe en als laatste de mozzarella. Leg het brood op een bakplaat en plaats het in de oven. Bak tot de kaas gesmolten en lichtbruin van kleur is.

Voedingswaarde per stuk

Caloriëen 220, Koolhydraten 45 gr, Eiwit 20 gr, Vet 6 gr

Photo by http://sunshineandbones.blogspot.be/2010/07/my-dads-french-bread-pizza.html
archief S&F 127
Sportscience: Een nieuwe kijk op ‘spierballen’
Training: Cento-schema, Eén set, meer niet