Fitness 

Bodybuilding Belgium: De laatste nieuwtjes uit België

Tuesday 01 March 2005
306
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Sportorders verhuisd naar Vlimmeren

Mark De Busser, beter bekend als Max, heeft samen met zijn compagnon Nick Walbers een nieuw magazijn gevonden, namelijk in de Lepelstraat bij Vlimmeren. Max verdeelt de betere voedingssupplementen, nl: Nature’s Best, Dymatize, First-Class Nutrition, Extran en AA dranken. Max en Nick bedelen wekelijks aan sportscholen, speciaalzaken en sportwinkels en dit aan heel democratische prijzen met een perfecte naservice. Voor meer promotiemateriaal of info: www.sportorders.be

 

Hasso Gym heeft nieuwe uitbater

Een van de oudste en tevens bekendste gyms (35 jaar) uit het Hasseltse is vanaf 2005 veranderd van eigenaar. Stefan Geuns neemt nu de fakkel over van Georges Lejeune. Georges gaat zich voornamelijk toeleggen op de verkoop van Gerva toestellen, waar van hij ook invoerder voor de Benelux is. Met zijn 25 jaar ervaring, dit zowel op gebied van wedstrijden, jureren, begeleiding en voedingsadvies is Stefan de geschikte persoon om de Hasso Gym te leiden. Zijn eigen deelname aan wedstrijden zal nu voorlopig wel in het gedrang komen, maar dat is zorg voor later. “Mijn zaak heeft nu prioriteit”, liet Stefan ons weten. Hasso Gym kan men vinden in de Vlinderstraat 5a te Hasselt. Iedere lezer van S&F is hierbij uitgenodigd voor een bezoekje aan deze prachtige fitnesszaal. De koffie staat klaar!

 

Siggi eindelijk bijna de oude

Na 2 jaar sukkelen met blessures kan Siggi bijna terug trainen als ervoor. In 2003 onderging hij een elleboogoperatie, en in 2004 scheurde zijn linkerborstspier af. “Ik heb het nu wel gehad met die kwetsuren”, liet hij ons weten. “Mijn lichaam heb ik te zwaar belast in de tijd dat ik met Tommi Thorvildsen trainde, die was echt sterk zeg. De training van nu heb ik helemaal aangepast, zeker als mijn vriendin Tanja meedoet. Meer reps en volledige bewegingen is nu de boodschap. Mijn massa van vroeger komt stilaan terug, en wie weet sta ik binnen afzienbare tijd terug op het podium. Het niveau van de atleten is de laatste jaren wel weer serieus omhoog gegaan. Alleen nog wat aan mijn motivatie werken, en voor de rest zorgt Tanja wel. Zeg nu, wie wil er zelf niet trainen met haar”.

 

Powerlifting toch nog hot in België

Wie dacht dat het powerlifting uitgestorven was, heeft het grondig mis. Een rijzende ster is in aantocht en luistert naar de naam Jan Dryvers, 20 jaar en hij heeft al een heel palmares achter hem staan. Kersvers BK bij de juniors -75 kg in oktober 2004 en dit bij de GPC (Global Powerlifting Committee). “Mijn goede basis heb ik voornamelijk gelegd door het bodybuilding”, zegt Jan, “ik was reeds in 2002 Vice-Belgisch Kampioen bij de teenagers en 5de op de WK dat jaar. Ik heb besloten om mij nu een tijdje meer op het powerliften te concentreren, en dit om in 2005 naar de EK in Slowakije te kunnen gaan. Tegen dan zal ik 225 kg moeten squaten, 120 kg benchpress en 225 kg te deadliften. Ik kom nu al aardig in de buurt en dit met de hulp van mijn broer Tom en niet vergeten, het perfecte hardcore materiaal dat mijn trainer Luc Nijns ter beschikking stelt”. Nu nog een paar records breken en 2005 kan niet meer stuk.

 

Talent Frank Cuppens weg bij Do it Gym

Frank, die jaren bij Siggi werkte en ook zijn trainingsmaatje was, is sinds kort van job veranderd. Hij werkt nu bij Decathlon, een gigantische sportwinkel in Antwerpen. Frank neemt de verkoop van voedingssupplementen voor zijn rekening. Eveneens heeft hij van zijn sponsor M Double You nog de kans gekregen om dit voedingsmerk te gaan promoten in de regio Zuid Nederland en Limburg. Trainen blijft hij alleszins doen bij Do It, daar is hij immers geworden tot wat hij nu is, nl. een topper.

 

Alain Remue gaat door

Na tal van successen geboekt te hebben bij diverse federaties denkt Alain Remue nog niet aan opgeven. Nu hij een sabbat jaar achter de rug heeft, is de voorbereiding voor 2005 in aantocht. Zijn planning is eerst de titel van BK bij de masters binnen te halen, bij de NCOBB en nadien een selectie proberen af te dingen voor de wereldkampioenschappen. Alain traint in Silver gym, één van de weinige hardcore gyms in het Gentse met nog spirit. Hier een foto van 2003 in Guadeloupe met leermeester André Lebbe (links) en wat vrouwelijk schoon.

 

Power Gym in de kijker

Gelegen aan het bekende Utopolis-cinema complex in Mechelen vierde Power gym zijn éénjarig bestaan met een paar opendeurdagen. In deze ultramoderne gym, uitgerust met VPS apparatuur kan iedere sportman beslist zijn iets van zijn gading vinden. Na uw workout kunt ge rustig verpozen in het prachtige cafetaria. Beslist een bezoekje waard. Om de nodige impact te geven die dagen werd er beroep gedaan op een paar bekende atleten die hun sporen op nationaal en internationaal vlak zeker al verdiend hebben.

Get Fit in Oostende leeft

Get-Fit gym, gelegen aan de Nieuwlandstraat, bestaat 2 jaar en dat moet gevierd worden, dacht eigenaar Alex Kozmine. Het jaar zal bij hem ingezet worden met allerlei promoties en attracties. Eveneens zal hij aan zijn reeds ruim assortiment van toestellen nog enkele nieuwe toevoegen. Dit om aan zijn klanten een optimale service te garanderen. Alex staat steeds klaar om de nodige begeleiding te geven bij trainingen voedingsadvies! Kom eens langs en overtuig jezelf! Op de foto, Alex die instructies geeft aan zijn cliënteel.

Belgisch populairste WABBA atleten

Kampioenen Claurence De Vis en Venanzio Dibernardo gemoedelijk samen backstage op het WK in India, ze zijn elkaars tegenstrevers in dezelfde lengte categorie tot 168cm (small class). Benieuwd wie de beste score haalt. Aan de shape zal het hun allicht niet ontbreken. Hier alvast een voorsmaakje van hun welgevormde armen.

Behind the scenes: Building Muscle through Science
Nieuws: Sterkste Man