Fitness 

Behind the scenes: Nature’s Best Europe, Van sportman tot hoofd van het imperium

Sunday 01 May 2005
196
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Door het krijgen van meer vrije tijd en de gevolgen van een zittende levensstijl zijn de mensen zich bewust geworden van de noodzaak om regelmatig te sporten. Deze fysieke inspanningen moeten gedaan worden in een goede balans van oefeningen en hoeveelheid trainingstijd. Helaas merken we dat de meeste mensen gaan sporten zonder hun spieren goed op te warmen en een goed voedingsschema te volgen. Het is moeilijk om het gewenste resultaat te bereiken zonder goede voorbereiding van dieet en training.

 

“Volg een goed voedingsplan en een goed trainingsprogramma” is de stelregel van een ex sportman: Fabien Debecq, hij won op 20 jarige leeftijd de titel Europees kampioen Bodybuilding. Op dat moment kwam hij tot de ontdekking dat er in Europa behoefte was aan goede voedingssupplementen voor sportmensen. Dit in tegenstelling tot de United States waar toentertijd al enkele jaren voedingssupplementen makkelijk te verkrijgen waren. Aan de hand van zijn eigen kennis van de krachtsport introduceerde hij, ongeveer 15 jaar geleden, dit concept als eerste in Europa en richtte hij het bedrijf Nature’s Best Europe op. Tegenwoordig heeft Nature’s Best een vestiging in de USA, verantwoordelijk voor de Amerikaanse markt, en een vestiging in België, verantwoordelijk voor de Europese markt. Beide hebben dezelfde uitstraling van kwaliteit en degelijkheid dankzij hun producten die het resultaat zijn van jarenlang onderzoek in de voedingsmarkt.

Een enorm afzetgebied

Het afzetgebied van Nature ́s Best Europe strekt zich uit van West Europa tot Oost Europa en niet te vergeten Japan en een gedeelte van Noord-Afrika waar alle drie de lijnen van de producten, “Perfect” speciaal voor sportmensen, “Easy Body”, afslankproducten speciaal voor vrouwen en “VHT”speciaal voor de jongeren die op zoek zijn naar meer dynamische producten, zijn vertegenwoordigd. Zij zijn wat betreft sportdranken de Europese leider met producten als water of melkproteïne dranken, afslankdranken, energie of isotone dranken, etc. in glazen of plastic flessen, blikjes of pakken. Door de enorme collectie van kwaliteit producten voldoet Nature’s Best aan de behoefte van atleten op hoog niveau, amateur of professioneel, in fitness, zwemmen, wielrennen, gevechtsporten, autoracen etc. Maar ook voor mensen die sporten om fit te zijn of om er gewoon goed uit te zien. Nature‘s Best heeft voor al deze mensen een oplossing op het gebied van spieren, energie, gezondheid of afvallen. Op hun website www.naturesbesteurope.com vind je de meeste van deze producten die aan de behoefte van iedereen voldoen.

Indrukwekkende cijfers

Om precies te zijn is de Nature’s Best groep in Europa vertegenwoordigd door meer dan 250 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van nieuwe producten, de marketing en de verkoop aan sportscholen, drogisterijen, sportwinkels etc. De locatie Nature’s Best in België is verdeeld in twee verschillende afdelingen. De productie afdeling van 2000 m2 uitgerust met de allernieuwste technologieën: alles is geautomatiseerd en computer gestuurd en het voldoet aan de ISO9001, HACCP en EFSIS eisen. De voorraad afdeling die een oppervlakte van meer dan 60000 m2 beslaat.

De sleutel tot succes

Ondanks dat er elk jaar weer nieuwe concurrenten komen om een deel van de markt te pakken blijft Nature’s Best groeien in omzet, aantal landen en distributiepunten in nieuwe sectoren. Het geheim van dit succes? Marktleider blijven, kwaliteitsproducten garanderen en zorgen altijd een voorsprong op de concurrentie te hebben. Volgens Fabien Debecq moet je hiervoor luisteren naar je klanten, je medewerkers en zijn relaties in de United States die hem direct informeren als er ontwikkelingen in de markt zijn.

 

Nature’s Best gebruikt alleen ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit en geen chemische producten die schadelijk zijn voor het menselijk lichaam.

En natuurlijk luisteren naar de atleten, van elk niveau, met wie hij door zijn eigen bekendheid in deze wereld gemakkelijk contact legt. Hierdoor heeft hij de kans gekregen om de voedingsschema’s te maken voor enkele top sporters in Bodybuilding, Basketbal, voetbal etc.

De naam Nature’s Best is niet zomaar gekozen! Nature’s Best gebruikt alleen ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit en geen chemische producten die schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van materiaal wat 100% herbruikbaar is en biologisch afbreekbaar, wat goed is voor het milieu. Ondanks alle nieuwe trends en veranderende meningen over het gebruik van voedingssuplementen kan Nature’s Best met trots zeggen dat zij dit alles jarenlang met succes heeft getrotseerd.

De nieuwe uitdaging van Fabien Debecq

Fabien Debecq, hartstochtelijk en deskundig zakenman, die de atleten en hun behoeftes begrijpt is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Deze heeft hij gevonden in de vorm van de WABBA (World Federation of Fitness and Bodybuilding) International waarvan hij nu sinds twee jaar President is. Dankzij zijn nieuwe ideeën en tomeloze energie heeft hij zijn doel, deze federatie tot het hoogste niveau brengen, bereikt. De hernieuwde WABBA trekt meer en meer atleten aan onder andere door de professionele wijze waarop de Nationale, Europese en Wereld kampioenschappen worden georganiseerd.

Een van de vele vernieuwingen is de nieuwe website van de WABBA www.wabbaworld.com die een stuk gemakkelijker, efficiënter en completer is dan de websites van andere federaties. Het bevat informatie over gehouden wedstrijden, regels, resultaten, foto’s, komende wedstrijden, boeken van atleten en nog veel meer.

De nieuwe professionele categorie waar de atleten prijzengeld kunnen winnen, die sinds een jaar weer bestaat, heeft veel bijgedragen aan het komen tot het hoogste niveau. En voor de eerste keer in de geschiedenis van de WABBA worden de Europese Kampioenschappen georganiseerd in het land met het grootste potentieel aan atleten, Engeland (in Londen op 24 juni 2005). Nog een nieuwtje op de valreep om het af te ronden: de Wereldkampioenschappen worden eind november gehouden in Moskou samen met een Prof wedstrijd met meer dan $ 30.000 dollar prijzengeld.

Facts & Figures: Amerikaanse politie pakt anabolendealer
Vragen & Antwoorden : Hoeveel maaltijden per dag ?