Fitness  Vragen & antwoorden 

Vragen & Antwoorden : Hoeveel maaltijden per dag ?

Sunday 01 May 2005
227
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Beste Peter,

Ik lees met veel belangstelling je artikelen over voeding. Meer dan drie maaltijden per dag, zeker, maar zo’n zes tot acht, adviseer jij. Ik ben nog een stapje verder gegaan: continue feeding.. Met andere woorden de hele dag door eten. Kleine porties om de dertig minuten. Ook ’s nachts moet volgens mij gegeten worden. Ik maak wat voedingen klaar, zoals proteïne shakes of weightgainers, zet de wekker, word na drie uur wakker en ga eten. Dan zet ik de wekker weer twee uur verder en ga slapen. Zo door tot de ochtend. Wat denk jij van zo’n systeem? Ik bedoel maar: zo heb je altijd aanvoer van voedingsstoffen, ook ’s nachts en kan je dus ook doorlopend groeien.

Ben Sneek

 

Beste Ben,

Ja, het klinkt allemaal zo logisch. Gezien de tijd die voor vertering en absorptie nodig is (6 tot 10 uur, afhankelijk van de voeding), is het toch niet echt nodig. Als je ’s avonds voor

het slapen gaan een eiwit- en koolhydraatrijke maaltijd neemt, ben je de hele nacht voorzien van voldoende voedingsstoffen. OK, als je na acht uur slaap opstaat, moet je meteen weer gaan eten om de toevoer optimaal te houden, maar jouw alternatief, om de twee tot drie uur ontwaken en eten, kon wel eens ten koste gaan van een goede nachtrust. Zonder voldoende rust, geen volledig herstel. Dus: leuk gevonden, maar ik zou het niet doen.

Groetjes, Peter

 

 

Peter van der Zon
archief S&F 128
Behind the scenes: Nature’s Best Europe, Van sportman tot hoofd van het imperium
Vragen & Antwoorden: Werkt roken tegen bepaalde ziektes?