Fitness 

Schitterend nieuw design, accuduur van tien dagen en een open platform voor slimme polsbandjes

Thursday 12 March 2015
184
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Pebble introduceert Pebble Time Steel, een stijlvol ontworpen horloge voor iPhone en Android met een revolutionair lange accuduur tot tien dagen. Dit maakt Eric Migicovsky, CEO van Pebble, bekend vanaf het Mobile World Congress 2015 in Barcelona, Spanje. De aankondiging volgt kort op die van de Pebble Time. Dit horloge lanceerde Pebble op 24 februari 2015 via Kickstarter. Het werd binnen de kortste keren het snelst groeiende crowdfundingproject ooit. Alle mensen die de Pebble Time hebben ondersteund via Kickstarter krijgen de kans eenvoudig te upgraden naar de nieuwe Pebble Time Steel en behouden daarbij hun plek in de wachtrij.Hoogwaardige materialen en ongelooflijke accuduur

De originele Pebble Steel – afgelopen zomer gelanceerd – maakte smartwatches voor het eerst echt verfijnd en stijlvol ontworpen. De Pebble Time Steel volgt in zijn voetsporen en combineert een schitterend, premium design met de krachtige, nieuwe technologie van de Pebble Time. Net als de Pebble Time beschikt de Pebble Time Steel over de nieuwe timeline-interface, een e-paper-kleurenscherm en een ingebouwde microfoon voor snelle spraakoproepen en -notities. Het horloge is bovendien volledig waterbestendig. Waar de Pebble Time een sportieve look & feel heeft, is de Pebble Time Steel meer verfijnd, gemaakt van premium materialen en ontworpen voor drukke professionals die meer uit hun dag willen halen. De Pebble Time Steel is beschikbaar in drie stijlen: zilver, zwart en met een gouden afwerking.
 
Alles aan de Pebble Time Steel is gemaakt van roestvrij staal; van de ergonomische, gebogen behuizing tot de bewerkte knoppen. Het horloge zelf heeft dezelfde afmetingen als de Pebble Time, alleen is hij een millimeter dikker; het horlogeglas is gemaakt van krasbestendig Gorilla Glass. De Pebble Time Steel bevat zowel een fraaie leren band als een roestvrijstalen band. Meest opvallende: het horloge heeft een accuduur tot tien dagen.
 
“We willen dat gebruikers het horloge kunnen kiezen dat het best past bij welke situatie dan ook”, zegt Migicovsky. “Daarom zijn we ook zo blij met de introductie van de Pebble Time Steel. Dit horloge combineert moderne technologie met een design van wereldklasse – alles wat zo geweldig is aan de Pebble Time en de Pebble Steel in één erg mooi horloge.”


 
Open platform voor slimme polsbandjes

Hardlopen zonder telefoon, maar wel je snelheid en statistieken meten op je Pebble? Wil je een Pebble-horloge met een accuduur van meer dan vier weken? Pebble introduceert een open platform voor de Pebble Time dat deze opties in de toekomst mogelijk maakt.
 
Zowel de Pebble Time als de Pebble Time Steel hebben een mechanisme om de band snel los te maken en een slimme accessoirepoort aan de achterzijde van het horloge. Deze stellen hardwareontwikkelaars in staat elektronica en sensors te ontwikkelen die direct samenwerken met apps op de Pebble Time. De bandjes zijn in een oogwenk te vervangen, dus je kunt verschillende sensors gebruiken als je in de sportschool bent of op kantoor. Het open platform voor de slimme polsbandjes (smartstraps) zorgt voor optimale personalisatiemogelijkheden aan je pols.
 
“Het direct aan een smartwatch toevoegen van een hartslagmeter of gps zorgt normaal gesproken voor consequenties op het gebied van design en accuduur. En het zou zo maar kunnen dat als je vandaag nog een horloge koopt met een sensor, dat hij binnen twaalf maanden verouderd is”, zegt Migicovsky. “Wij creëren een open platform dat iedereen in staat stelt slimme polsbandjes te maken. Stel je bijvoorbeeld eens een polsband voor met een gps-chip of een hartslagmeter. Dit transformeert de Pebble Time tot een hoogwaardig fitnesshorloge. Of denk aan een bandje met een luchtvervuilingssensor, zodat je altijd weet wat er in de lucht zit. Of aan een bandje met een extra batterij ingebouwd, zodat je meer dan zeven dagen achter elkaar gebruik kunt maken van je Pebble. We kunnen niet wachten om te zien wat mensen ontwikkelen; de mogelijkheden zijn eindeloos.”
 
Pebble werkt nauw samen met accessoiremakers en designers voor de smartstraps. De eerste leveringen van de smartstraps volgen later dit jaar. Alle details zijn te vinden op de developer-blog:www.developer.getpebble.com/blog. Hardware-hackers en geïnteresseerde accessoirepartners nemen contact op met partnership@getpebble.com.


 
Overweldigende support van de Pebble-community

Pebble Time en Pebble Time Steel zouden niet bestaan zonder de support en feedback van Pebble-gebruikers over de hele wereld. “We zijn vereerd en dankbaar voor de ongelooflijke ondersteuning van de Pebble-community”, zegt Migicovsky. “Het is ons doel om onze supporters blij te maken met verbazingwekkende smartwatches die hun dagelijks leven vereenvoudigen en helpen meer gedaan te krijgen.”
 
De Pebble Time Steel is verkrijgbaar vanaf juli 2015 en bevat twee bandjes (leer en roestvrijstaal) voor slechts 250 dollar, een prijs exclusief voor Kickstarter. De reguliere retailprijs is 299 dollar. Iedereen kan tot en met vrijdag 27 maart 2015 de Pebble Time en de Pebble Time Steel ondersteunen op Kickstarter. Bestaande Pebble-supporters op Kickstarter hebben de kans te upgraden naar de nieuwe Pebble Time Steel en behouden daarbij hun plek in de wachtrij. De Pebble Time Steel is eind dit jaar in de Benelux verkrijgbaar.
 

Photo by Gilly on Flickr
5 Boeken die je moet lezen!!
Fitnessclubs strijden tegen obesitas bij kinderen