Voeding 

Valess® met geroosterde Valess met geroosterde rode paprika-salade

donderdag 05 oktober 2017
20
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Het afgelopen jaar ben ik gestopt met vlees eten. Ik maak het nog wel voor gasten, maar zelf eet ik het niet meer. Daardoor is het soms moeilijk om maaltijden te maken die niet alleen uit omeletten, proteïnepoeders en vis bestaan. Omdat ik zelf in de fitnesswereld werkzaam ben kan ik het belang van proteïnen in mijn dagelijkse voeding niet onderschatten. Gelukkig zijn er interessante alternatieven. Bijvoorbeeld het onlangs door Campina® geïntroduceerde Valess®. Het ziet er uit en smaakt als kip. Ik vind het zelf in elk geval heerlijk, en dat zonder zorgen over alle chemische troep die je tegenwoordig in vlees vindt. Het biedt je zonder meer dezelfde proteïnen die je met vlees zou binnenkrijgen.

 

Ingrediënten:

  • 80 gr Valess®

  • zout en peper

  • 5 ml olijfolie

  • 10 kleine kerstomaatjes

  • 1 zoete rode paprika

  • rucola

  • 1 eetlepel yoghurt

  • 1 theelepel pittige mosterd

  • 1 theelepel dille

Bereiding

Bak de Valess 2 minuten licht aan beide kanten in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg naar smaak peper en zout toe en zet het even terzijde. Bak de paprika en de tomaten in de olijfolie op een middelhoog vuur met het deksel op de pan. Op het vuur houden tot de tomaten opgengebarsten en de paprika goed gaar is. Meng in een kleine schaal de yoghurt, mosterd en dille. Leg de rucola op een bord en voeg de paprika en tomaten toe. Snij de Valess in dunne plakjes en leg het op de salade. Gebruik de dille en de yoghurtsaus als garnering. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 283.6 kcal

  • Proteïne: 20 gr

  • Vet: 6 gr

  • Koolhydraten: 25 gr.

 

 

Sportscience: Rekoefeningen zijn niet goed voor maximale kracht
Covermodel: Marina van Leuven