Bodybuilding 

Covermodel : Jonathan Later

Tuesday 01 November 2005
261
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

"Later als ik nog groter ben..."

 Ons covermodel Jonathan Later verdient in de ogen van de redactie extra aandacht. Niet alleen het feit dat hij de overall titel won in Delfzijl, maar zeker ook de wijze waarop en het verhaal dat daaraan vooraf gegaan is dwingt respect af. Vele grote namen gingen hem voor in Delfzijl. Kampioenen als Sammi Ben Otman, Rob Ammersdorfer en Frank Cuppens schitterden allemaal al eens op het door Ruud Meijer aangeklede toneel. Niet verwonderlijk dat deze wedstrijd ondanks zijn afgelegen ligging toch de grootste opkomst van alle wedstrijden heeft. Dat er al zoveel grote namen hier zijn geboren is een logisch gevolg van het deelnemersaantal dat jaarlijks op deze wedstrijd inschrijft. Ook dit jaar was het weer een groot aantal atleten. Helemaal nieuw in dit veld stond ineens een zekere Jonathan Later.

Jonathan stond te spetteren hier in Delfzijl. Het was zijn eerste wedstrijd, maar dat zullen maar weinig mensen die aanwezig waren deze dag in de gaten hebben gehad. Hij had zijn zaakjes meer dan goed voor elkaar en
was duidelijk op een missie. Al in de line-up van zijn klasse was duidelijk dat hij afstand nam van zijn directe concurrenten, maar ook later, met de andere klasse winnaars bleek zijn shape de beste van de dag te zijn.
Unaniem trok hij de overall titel naar zich toe. Later combineerde hij een massieve fysiek met harde diepe lijnen. Echt zwakke punten zijn er eigenlijk niet te ontdekken. Zijn bruining was verreweg het beste en zijn poseren was beheerst en netjes verzorgd. Deze compleet uitgeruste debutant flikte een kunstje dat maar weinig andere atleten hem zullen nadoen: Verschijnen als nieuweling op de zwaarste C-wedstrijd van Nederland en de Overall in je zak steken! Wanneer deze jonge atleet, hij is pas 23 jaar oud, zich in deze snelheid door ontwikkelt hebben we er weer een topper van formaat bij in Nederland!
Jonathan kwam voor deze wedstrijd van heel ver. Hij werkte al jaren aan een toekomst als wedstrijd atleet. Met het boek van Arnold Schwarzenegger in de hand wist hij in vijf jaar tijd zijn startgewicht van 68 kg omhoog te brengen naar een stevige 104kg. De tips en dieetwijze van Arnold zijn inmiddels achterhaald en veel verder dan veel vreten voor veel massa valt er tegenwoordig ook niet meer uit te halen.

Deze compleet uitgeruste debutant flikte een kunstje dat maar weinig andere atleten hem zullen nadoen: Verschijnen als nieuweling op de zwaarste Cwedstrijd van Nederland en de Overall in je zak steken!

Zijn vetpercentage was dan ook samen met die kilo’s meegegroeid. Gelukkig werd het potentieel van Jonathan tijdig herkend door een andere grote atleet. Op de Prof Grand Prix van 2004 liep hij in het publiek namelijk Rob Ammersdorfer tegen het lijf. Na een praatje te hebben gemaakt nam Jonathan de uitnodiging aan om eens bij Ammersdorfer te gaan trainen. Zo gezegd zo gedaan. Een keer trainen beviel blijkbaar want Jonathan bleef bij Rob komen. Met behulp van Rob Ammersdorfer, die goed in de gaten had wat voor talent er voor zijn neus liep, zette hij de koers uit naar Delfzijl. Het werd tijd om te gaan doen waar hij al die jaren al voor getraind had. Allereerst moest wel het vetpercentage naar beneden. Om goed te kunnen bepalen of er voldoende kilo’s kwaliteit spiermassa aan zijn frame zat, moest er drastisch anders gegeten worden. Jonathan had wel eens eerder een dieet gehad, maar tot op heden had dit niet geleidt tot schrikbarende wijzigingen in zijn fysiek. Het persoonlijke dieet dat hij nu kreeg
was erop gericht om zijn vetpercentage te drukken, met behoud van zijn spiermassa. Het was strikt maar volgens Jonathan toch wel goed te doen. Hij kreeg voldoende te eten en had zelfs nog energie om de cardio op te schroeven. Hoe zijn dit dieet er uit zag is in te lezen in het schema op pagina 69. De cardio van Jonathan begon aanvankelijk best rustig. Drie keer per week een half uurtje op de hometrainer. Dat viel nog best te doen. Op de nuchtere maag weliswaar! Dit deed hij om zo zijn lichaam te dwingen zijn vetreserves aan te spreken. Met nog geen enkele andere brandstof in het lichaam zit er niks anders op dan de opgeslagen vetten als brandstof te gaan gebruiken. Na verloop van tijd werd dit opgevoerd tot maar liefst 6 dagen per week, een uur lang op de nuchtere maag. Over afzien gesproken! Naast eiwitten en extra vitamines en mineralen gebruikt Jonathan Vitargo als extra supplement bij zijn voeding. Dit supplement is in staat zijn lichaam van kwalitatief hoogwaardige koolhydraten te voorzien zoals geen enkel ander product dat kan. Vitargo is eigenlijk pas recentelijk op de markt in Nederland en wordt onder meer aangeprezen door toppers als Ed van Amsterdam en Paul Lans. Ed had het voorgeschreven gekregen van Chad Nicholls. Het was Ed namelijk opgevallen dat de Amerikaanse jongens nog zo rond op het toneel konden verschijnen terwijl hij de neiging had om naar mate de wedstrijd dag naderde wat platter te worden. Chad Nicholls kon dat wel verklaren en regelde wat potten Vitargo voor onze Ed. Dit product leidde er in korte tijd toe dat Ed van de 120 kg naar ongeveer 130 kg sprong. Jonathan had hier lucht van
gekregen en kan inmiddels via sponsor Mondher Bennour over Vitargo beschikken. Nog wat achtergrondinformatie over Jonathan: Jonathan Later is 23 jaar jong en is geboren en getogen in Den Haag. Hij werkt bij The Natural Health Company, zowel in de Haagse als in de Amsterdamse vestiging. Met zijn werk als verkoper is de combinatie tussen werken en trainen bijzonder goed te maken. Jonathan kan netjes op tijd eten, en heeft voldoende tijd over om flink te trainen. Na een tijd bij Kneets te hebben getraind, kwam hij bij Jonkman terecht. Momenteel is hij weer terug bij Kneets waar hij zijn dagelijkse trainingen afwerkt. Voor zijn begeleiding gaat Jonathan naar Health Club Orange van Rob Ammersdorfer in Rijen. Ook na zijn
succesvolle wedstrijd is Rob zijn begeleider gebleven. Momenteel volgt hij weer het dieet wat hij voor het offseason had gekregen van Rob. Hij traint zwaar en intensief, gelooft vooral in eerst basisoefeningen. Na deze zware basis volgen wat oefeningen met kabel. Dit voert hij uit op gevoel tot de juiste pomp bereikt is. Op de korte termijn staan de Nederlandse Kampioenschappen van 2006 op het programma. Dat geeft Jonathan de tijd om ongeveer 5 kg droge spiermassa bij zijn laatste wedstrijdgewicht van 87 kg te bouwen. Dit zal overigens tot gevolg hebben dat Jonathan vanaf volgend jaar een zwaargewicht is. Het is wellicht onnodig te vermelden dat Jonathan in de vijf jaren dat hij nu traint nog lang niet zijn maximale potentieel heeft bereikt. Dit blijkt ook wel uit het sponsorcontract dat hij inmiddels heeft gekregen bij Mondher Bennour. Met totaal aan producten van Nature’s best en Vitargo zal Jonathan in ieder geval geen gebrek hebben aan de beste supplementen op zijn weg naar de Nederlandse Kampioenschappen van 2006. Sport & Fitness zal Jonathan op de voet blijven volgen en de lezers op de hoogte houden van de ontwikkelingen van deze talentvolle atleet! 

In de vijf jaar dat hij nu traint heeft Jonathan nog lang niet zijn maximale potentieel bereikt!
Zie hier de gedaanteverwisseling die Jonathan onderging tijdens het voedings- en trainingsprogramma van Rob Ammersdorffer!

 

Kwaliteit van illegale middelen
Profvoetbal = Doping