Fitness 

Vetverlies op probleemgebieden

Wednesday 01 November 2017
444
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Er zijn 2 soorten vet, we bespreken het onderhuidse vet. De meeste mensen hebben last van overmatige onderhuidse vetopslag en hebben probleemgebieden waar hoe streng het dieet ook mag zijn geen resultaat geboekt wordt.Op elke vetcel, vind je 2 soorten receptoren. Een soort zorgt er voor dat eenmaal geactiveerd de vetcel krimpt. De andere geactiveerd laat de vetcel groeien en weer houdt het van krimpen. De balans tussen deze receptoren bepaald de hoeveelheid plaatselijk vet.

Goede en slechte receptoren zijn niet gelijkmatig verspreid over de vetcellen. Sommige cellen hebben meer goede receptoren en zullen dus eerder krimpen, makkelijker reageren op een dieet en zal het vetverlies daar eerder plaats vinden.

Maar veel vetcellen zullen meer slechte receptoren dan goede hebben en dat zijn vaak de plekken waar vetverlies bijna niet plaats vindt. Dit is dus de reden waarom op bepaalde plekken op het lichaam vetverlies niet of nauwelijks lukt. Dus dit betekend dat je nooit slank zal worden in
bepaalde gebieden tenzij je de hoeveelheid slechte receptoren kan verlagen.

Alpha-2 Receptoren (de slechte).

Alpha-2 receptoren laten de vetcel groeien en verhogen de vetopslag. Er zijn meer soorten Alpha-2 Receptoren maar wij bespreken deze van vetcellen.De eerste barricade om bij de vetcellen te komen is niet de Alpha-2 receptor maar de Insuline receptoren. Als je op een laag koolhydraat dieet zit wordt er minder insuline afgegeven als het lichaam zich realiseert dat er minder opslag is (insuline is een opslag hormoon) reageert het door meer Alpha-2 receptoren te activeren en je weet nu, waar veel Alpha-2 receptoren zijn wordt het vetverlies bemoeilijkt.

Alpha-2 receptoren bemoeilijken niet alleen het vetverlies maar promoten ook nog eens de vetopslag. Er zijn 2 soorten receptoren de slechte hebben we hier boven besproken, de goede komt nu aan de beurt.

Bèta receptoren ( de goede)

Beta receptoren zijn net zoals Alpha-2 receptoren te vinden op vetcellen. Als Beta receptoren zijn geactiveerd proberen ze de vetcel te laten krimpen, dit lukt alleen als er weinig Alpha-2 receptoren aanwezig zijn. Een tweede factor die de Alpha-2 receptoren onder controle houdt is het dieet zelf. De hoeveelheid en de gevoeligheid van de Alpha-2 receptoren worden negatief beïnvloed door het verlagen van calorieën en koolhydraten.

De invloed van oestrogenen

Mannen en vrouwen hebben oestrogenen. Oestrogenen verhogen de aanmaak en regeneratie van Alpha-2 receptoren. Door het verlagen van de oestrogenen verliezen de Alpha-2 receptoren voor een gedeelte het vermogen om te regenereren. Vrouwen die dus de pil gebruiken met oestrogenen hebben het moeilijker om op de plekken waar het vet er maar niet af wil vetverlies te creëren.

Wil je op je probleem gebieden vooruitgang boeken zal je met deze gegevens rekening moeten
houden en wel overdacht een dieet plan gecombineerd met de juiste supplementen aan de gang moeten. Begin in de ochtend met cardio, begin de eerste 5 minuten rustig, daarna maximum intensiteit kijk hoe ver je komt, als je echt niet meer kan neem een proteïne shake zonder koolhydraten (zoals Isopure proteïne) en maak de cardio af Elke dag moet je proberen het moment van de shake nemen uit te stellen. Als je met een dieet begint kies er voor om in eerste instantie alleen de koolhydraten te verlagen en het verlies van calorieën te compenseren met een proteïne verhoging zodat het calorieën totaal het zelfde blijft. Pas in 2e instantie worden de calorieën verlaagd zodat de reactie van de Alpha-2 receptoren laag blijft.

Yohimbine 

Yohimbine helpt door het blokkeren van het regenereren van de Alpha-2 receptoren. Het regeneratie proces wordt langzaam verstoord waardoor er steeds minder Alpha-2 receptoren actief zullen blijven en zullen de Beta receptoren ervoor zorgen dat er ook op probleemgebieden vetverlies mogelijk is. Helaas zijn er meerdere Alpha-2 receptoren in het lichaam en niet alleen op vetcellen daardoor zal het effect snel afnemen en moet er elke 6 weken een pauze worden in gelast om weer effect te krijgen. Deze pauze duurt 4 weken. Let wel op het is geen korte termijn oplossing, de lengte van tijd gaat bepalen wat er met je probleemgebieden gebeurd. Neem Yohimbine s ’morgens samen met cafeïne op een nuchtere maag (neem geen ephedrine supplement gecombineerd met Yohimbine dit geeft een hoge bloeddruk en mogelijk hartritmestoornissen)

Photo by annca on pixabay
archief S&F 129
Je houdt je nieren het beste in conditie door veel te drinken.
Myostatineblokkers - de verborgen dopingrevolutie