Bodybuilding 

Contest News : Nederlandse Kampioenschappen 2005 - bodybuilding & Fitness NBBF

Saturday 08 January 2005
319
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Voor de tweede keer heeft de NBBF de Nederlandse Kampioenschappen Bodybuilding & Fitness georganiseerd in Rotterdam. Vorig jaar was de eerste keer sinds jaren dat er weer een NBBF wedstrijd gehouden werd in Rotterdam en dit was zo goed bevallen dat ook dit jaar weer voor Rotterdam gekozen is. De opkomst aan deelnemende atleten was goed en vooral de dames waren dit jaar goed vertegenwoordigd zowel in Bodybuilding, Fitness en Bodyfitness. Omdat er dit jaar weinig voor selectie wedstrijden zijn geweest is besloten om deze NK open te houden en iedereen die wel eens een wedstrijd had gedaan kon deel nemen. 

Ondanks dat was het niveau van de deelnemers hoog en het is duidelijk te merken dat Bodybuilding en Fitness in Nederland weer in de lift zit. De wedstrijd is dit jaar op een enkele hapering van de muziek aan het begin van de avond, wat snel was verholpen, goed verlopen. De speaker Harry de Jonge heeft zoals altijd de show goed aan elkaar gepraat en de openingsact van Jolanda Beuving met haar dansers en enkele van haar fitness pupillen was heel origineel en de gastoptredens, Mascha Tieken, die eind mei zelf ook weer een wedstrijd gaat doen, Paul Lans, Juliette Bergmann en Dexter Jackson waren allen in uitstekende shape. De NBBF mag terugkijken op een NK met heel veel klasse aan bodybuilding en fitness.

Veteranen Frans Maas 1e De eerste plaats ging welverdiend naar Frans Maas die er helemaal klaar voor was en met gemak deze klasse naar zijn hand zette. Marcel Schuiling 2e Marcel was er net als Frans helemaal klaar voor maar kwam, om het Frans erg moeilijk te maken, te kort aan definitie in het bijzonder op de benen. James Bergtop 3e James blijft iedereen verbazen met zijn goede conditie en altijd vrolijke uitstraling. Deze sympathieke bodybuilder pakte hier unaniem de derde plaats. Ron de Haas 4e Ron had te weinig hardheid en definitie om hoger te eindigen dan zijn concurrenten. Hij heeft echter een goede shape, en als hij aan zijn definitie en hardheid werkt zal hij zeker hoger scoren. Peter de Jonge 5e Peter pakte de vijfde plaats met een zeker goede fysiek, maar helaas niet hard en droog genoeg.

Ray Hunzinger 1e Helaas voor Ray deden er in deze klasse maar twee mee en nummer twee hield het na de prejudging voor gezien. Toch hoeft Ray hier niet over in te zitten want met zijn goede proportionele fysiek en vooral goede benen is hij een belofte voor de toekomst.

Heren -70
Frans Maas 1e Wederom een overwinning voor Frans Maas en ook deze klasse schreef hij met zijn uitstekende definitie moeiteloos op zijn naam. Joel Scheek 2e De twee plaats was hier unaniem voor Joel Scheek die in voorbereiding is voor de Europese kampioenschappen de eerste week in mei en alvast liet zien dat hij er op de EK helemaal klaar voor zal zijn. Peter Asselman 3e Peter werd hier weliswaar derde maar hij kon zich aardig staande houden tussen beide andere heren die gewoon harder en droger waren.

Miss Fitness Linda Tilman 1e Linda gaat net als haar man Eric een echte Nederlandse topper worden! Het was een nek aan nek race met Mercedes die uiteindelijk door Linda met een punt verschil werd gewonnen. Linda zal net als Mercedes eind mei naar de Europese kampioenschappen gaan waar ze het samen voor een internationale jury nog een keer over mogen doen. Mercedes Khani 2e Met een punt verschil pakt Mercedes de tweede plaats. Zij gaat net als Linda naar de EK in Yalta, Oekraïne en krijgt daar een herkansing. Ingrid van Amstelveen 3e Ingrid was dit keer iets minder hard dan in Delfzijl, maar moet voor deze klasse toch nog iets minder gepierd zijn. Lukt haar dat, en dan met de conditie van Delfzijl, dan is ze zeker een kanshebster voor de titel. Gwendoline van der Linden 4e Gwen is een mooie slanke atlete maar komt ten opzichte van de nummers een, twee en drie hardheid tekort. Diana Huisman 5e Voor Diana geldt hetzelfde als voor Gwen. Wat meer hardheid en er staat een ander persoon op het toneel.

Heren -80
Jerry Koolhoven 1e Jerry is met zijn keiharde fysiek in perfecte conditie unaniem de winnaar geworden. Ermilio Scoop 2e Ermilio maakte een comeback en had zich opgegeven om zich te selecteren voor de Europese Kampioenschappen heren in Brasov, Roemenie begin mei. In beide is hij geslaagd. En als hij in Roemenie iets harder is dan zal hij daar ook wel eens kunnen slagen. Fahim Akbari 3e Fahim heeft niet de mooie lijnen van Ermilio maar was wel net als Jerry hard en droog wat hem in deze line-up de derde plaats opleverde. Germaine Louisa 4e Germaine is net als Joel Scheek in voorbereiding voor de Europese Kampioenschappen. Hij was hier nog niet hard en droog genoeg maar zag er goed uit met mooie volle spieren en pakte de vierde plaats. James Bergtop 5e De vijfde plaats in deze klasse ging naar de sympathieke James Bergtop die in de veteranen klasse ook al een finale plaats pakte.

 

Foto's : Co Apswoude
archief S&F 129
Do You Remember ... Agaath Islaratoeboen
Contest News : Fit for All C-Grand Prix Middelburg