Gezondheid 

SkinVision gratis te downloaden in de maand mei

Wednesday 06 May 2015
282
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

De SkinVision app is gratis te downloaden in de maand mei. Gebruikers krijgen een volledige maand om de SkinVision-technologie te gebruiken om huidkanker in een vroeg stadium op te sporen.
 
Uit een recente studie die door Euromelanoma is uitgevoerd blijkt dat 54 procent van de Europese sterfgevallen als gevolg van huidkanker voorkomen had kunnen worden. SkinVision helpt mensen met een mobiele oplossing om potentiële verdachte moedervlekken of andere afwijkingen van de huid te vinden en te bewaren in hun eigen galerie, zodat zij veranderingen in de gaten kunnen houden. SkinVision ondersteunt gebruikers bij het  bewust worden van de prevalentie en de gevaren van huidkanker en wil een bijdrage leveren aan het verminderen van het aantal melanomen en andere vormen van huidkanker. In de maand mei stelt SkinVision daarom gratis online tools beschikbaar die zich richten op bewustwording, preventie en vroegtijdige opsporing van huidkanker.


 
Impact van de app

De technologie van SkinVision biedt mensen de mogelijkheid zelf actief te zijn in het controleren van de gezondheid. Een van de succesverhalen komt van Theresa uit Queensland: "Er is vorige week een moedervlek verwijderd en vandaag kreeg ik de resultaten. Het was een melanoom en er was geen verdere actie nodig. Mijn arts en verpleegkundige waren verbaasd dat je zo veel informatie uit een foto kan halen en zullen vele anderen hier over vertellen. Nogmaals bedankt."


 
Hoe werkt het?

Met de app maak je een foto van de moedervlek waar je bezorgd over bent. De app analyseert de moedervlek op basis van een algoritme dat potentiële abnormale groei identificeert. De app beoordeelt vervolgens het risiconiveau. De online assessment geeft een rode, gele of groene score. Kenmerken van onnatuurlijke groei kunnen een indicatie zijn voor een melanoom of niet melanome huidkanker (code rood). Ook kan aangegeven worden of er verder onderzoek nodig is (code geel). In beide gevallen wordt de patiënt verwezen naar een dermatoloog. Gebruikers kunnen de afbeeldingen van hun huid archiveren en in de gaten houden of er veranderingen optreden. Daarnaast kunnen ze de foto’s delen met hun arts. SkinVision wordt momenteel gebruikt door dermatologie klinieken in verschillende Europese landen en is al meer dan 100.000 keer gedownload.

Photo by DariuszSankowski on pixabay
De ultieme sportfles
NVWA roept op illegale verkoop afslankmiddelen met DNP te melden