Bodybuilding 

Contest News : IFBB/EBFF Europese Kampioenschappen dames 2005

Saturday 08 January 2005
207
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

De deelname aan deze Europese Kampioenschappen in Yalta door de dames was aanzienlijk groter dan die aan de Europese Kampioenschappen heren. Uitgezonden zijn Bianca Sieberichs, Daniëlle Radix, Linda Tilman, Güzel Vroom en Mercedes Khani. De grote verrassing werd bezorgd door zowel Bianca als Daniëlle, die zich vorig jaar niet voor de EK  konden plaatsen, maar daarvan wel hebben geleerd. 

Bianca was de hardste, scherpste en droogste in haar klasse (Bodybuilding tot 52 kg). Toch is ze onterecht zesde van de twaalf dames geworden. Bianca had hier zeker een plaats in de top vijf verdiend, maar helaas, het blijft een jurysport en aangezien de meeste juryleden uit Oost-Europa komen krijgen de Oost-Europese deelneemsters voorrang. Als Bianca op de aankomende Wereldkampioenschappen dezelfde conditie heeft, maar met een beetje meer massa, dan kunnen ze niet om haar heen en zal ze zeker in de top vijf kunnen eindigen. 

Voor Daniëlle, bodyfitness boven 1.64 m, geldt eigenlijk hetzelfde. Daniëlle zag er fantastisch uit in de bikinironde, maar heeft het een beetje laten liggen in de badpakronde. Ze is uiteindelijk achtste geworden van de veertien dames. Op de Wereldkampioenschappen moet Daniëlle ervoor zorgen dat ze net als de andere dames een professioneel badpak draagt, zodat de jury ook in die ronde niet om haar heen kan. 

Linda heeft het voor haar eerste Europese Kampioenschap bij de IFBB uitstekend gedaan. Ze is gedeeld achtste geworden. Met de ervaring die ze hier heeft opgedaan en haar eigen presentatietalent zullen ze internationaal in de toekomst ook met haar rekening moeten houden.
Bianca

 

 Güzel, bodybuilding tot 57 kg, was erg zenuwachtig, ondanks haar ervaring uit het verleden. Hierdoor was ze op het podium bevroren, en heeft ze niet alles uit de kast gehaald. Jammer, er had ook voor Güzel meer in kunnen zitten dan de behaalde zesde plaats, maar ze heeft hier weer energie uit gehaald en gaat zeker door.

De grote teleurstelling was Mercedes. Ze zag er in Delfzijl en op de Nederlandse Kampioenschappen prachtig uit, maar hier was ze niet meer dan een schaduw van zichzelf. Ze was niet alleen erg onzeker maar ook niet in de vorm die ze voorheen heeft laten zien.

De uiteindelijke overall winnares en winnares bij de zwaargewichten in de bodybuilding klasse was een verrassing. Elena Shportun, niet de hardste, niet de droogste en zeker niet de meest gespierde zegevierde hier uiteindelijk puur op haar presentatie en fysiek. Elena is een regelrechte kloon van Anja Langer en treedt met haar overwinning in de voetsporen van de twee beste fysieken in bodybuilding; Juliette Bergmann en Anja Langer.

We tellen weer mee!

Nederland heeft het hier niet slecht gedaan, we gaan weer meetellen! In de plaatsing voor de landenteams zijn we met deze wedstrijd in de top tien (negende plaats) en zitten Polen op de hielen voor de achtste plaats van de vierentwintig landen die hebben meegedaan

Foto's : Jim Lensveld
archief S&F 129
Contest News : Fit for All C-Grand Prix Middelburg
Contest News : IFBB/EBFF Europese Kampioenschappen heren 2005