Bodybuilding 

Contest News : IFBB/EBFF Europese Kampioenschappen heren 2005

Saturday 08 January 2005
216
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

De Europese kampioenschappen heren zijn dit jaar van 6 tot 8 mei gehouden in Brasov, Roemenië. Voor Nederland zijn er drie deelnemers uitgezonden, Ermilio Scoop, Joel Scheek en Germaine Louisa. 

Door persoonlijke omstandigheden heeft Ermilio helaas op het allerlaatste moment verstek laten gaan, waardoor alleen Joel en Germaine van de partij waren.

Joel in de tot 65 kilo klasse was in zijn klasse de droogste en hardste deelnemer alleen kwam hij wat massa tekort ten opzichte van de andere heren waardoor hij met maar een paar punten verschil, met 5 en 6, de 7e plaats behaalde.

Hij heeft in elk geval met zijn conditie indruk gemaakt waardoor er de volgende wedstrijd zeker extra naar hem zal worden gekeken.

Het is nu voor Joel van belang om de volgende keer met dezelfde conditie maar met een beetje meer massa weer in deze klasse uit te komen om zeker te zijn van een plaats in de top vijf. Germaine kwam uit in de tot 75 kilo klasse met weliswaar voldoende massa maar niet de hardheid en scherpte die hier bij hoort. Jammer want met de juiste scherpte en hardheid kan ook Germaine zeker meedoen voor een finale plaats.

Ondanks dat er geen finale plaatsen in zaten is het een goede wedstrijd geweest waar de heren veel hebben kunnen leren.

Toch is er iemand met een beker naar huis gegaan.

Juliëtte Bergmann is door de Roemeense federatie en de president van de EBFF Rafael Santonja op het podium gehaald waar ze werd beloond met een prachtige beker voor haar behaalde prestaties als Ms. Olympia, internationaal jurylid, IFBB oficial en haar aandacht voor als professional voor de amateurs.

 

Foto's : Marcel Honigh
archief S&F 129
Contest News : IFBB/EBFF Europese Kampioenschappen dames 2005
Bodybuilding Belgium -