Bodybuilding 

Bodybuilding Belgium -

Saturday 08 January 2005
155
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

De Laatste nieuwtjes uit Belgie - Augustus 2005

Wanneer je door de Antwerpse kempen rijdt, meer bepaald in Herselt, en je zit zonder benzine en op de koop toe ben je toevallig je shake vergeten, moet je beslist eens langsgaan in het benzinestation van Danny Claes. De tot 2-maal Belgisch Kampioen baat een Shell benzinestation uit op de weg van Herselt naar Westerlo. Opvallend maakt deze zaak dat hij in zijn shop voedingssupplementen aanbiedt. Voor ons leek dit wel iets speciaal en dus een reden om eens langs te gaan.

De 39-jarige Kempenaar begon te trainen zo’n 11 jaar geleden, nadat hij een zwaar werkongeval heeft voorgehad. In datzelfde jaar deed hij ook zijn eerste wedstrijd mee. Na enkele jaren werd hij tot tweemaal toe Belgisch Kampioen. Volgend jaar doet Danny mee bij de Masters. “Ik ben beginnen trainen na een werkongeval in 1992. Bij het plaatsen van een riool viel plots een plaat en ik werd toen 3 meter diep onder het zand begraven. Gelukkig had de man op de graafmachine ongeveer gezien waar ik was en begon meteen te graven in het zand. Het was heel angstaanjagend. De schep van de graafmachine kwam ongeveer op 1 meter naast mij. Was deze iets dichter geweest, was ik mijn arm kwijtgeraakt. Maar uiteindelijk ben ik eruit geraakt. Door de druk van de graafmachine op het zand, was ik wel verpletterd. Aangezien ik nog veel last had aan mijn ruggenwervel, ben ik in 1994 beginnen trainen in Heracles Gym te Westerlo.  Mijn buik- en rugspieren moesten verstevigd worden.  Nu train ik bij Prisma in Booischot.” 

Je bent dan ook wedstrijden beginnen doen, welke titels heb je zoal behaald? “In 1994 werd ik tweede bij de IFBB New Faces. In 1996 werd ik bij deze bond Belgisch Kampioen bij de klasse -75kg. Ook in 2001 werd ik hier Belgisch Kampioen maar dan bij de overall. Twee jaar geleden, heb ik dan bij WABBA meegedaan. Dit was in 2003 en werd ik derde op de halve finale in de medium class. In 2004 werd ik Mister Belgium. Datzelfde jaar deed ik ook mee aan het EK in Luik en eindigde daar op de 10de plaats van 28 deelnemers” Dat is al een mooie lijst, wat is je gewicht off-season en tijdens de wedstrijdperiode? “Off-season weeg ik toch 95 tot 96 kilo. Tijdens de wedstrijd is dat 90 tot 91 kilogram. Ik begin te cutten zo’n 12 à 13 weken voor de wedstrijd. Maar ik moet wel goed blijven eten want ik verlies snel mijn rondingen.” En wat houd je dieet dan in? “Op 11 weken gaan alle zuivelproducten eruit. Op de achtste week gaat het brood eruit om tenslotte over te gaan op alleen de witte vezelproducten zoals rijstkoeken, bambix,… Voor mijn voeding krijg ik advies van Ludo Coomans. Als ik 4 weken de melkproducten er uithaal, zie je al dag en nacht verschil.” Als je aan het diëten bent, wat mis je het meest? IJsjes! Wat zijn je beste lichaamsdelen, en dan ook de lichaamsdelen waar je het meeste werk aan hebt? “Waar ik het meeste problemen mee heb, zijn mijn armen. Die krijg ik slecht rond. Mijn beste daarentegen zijn mijn borst en mijn benen.” Hoe reageert je familie erop dat je deze sport beoefent? “Mijn vrouw staat volledig achter mij. Mijn moeder is echter nog traditioneel en vindt dat ik mijn lichaam teveel uitput , en zo teveel hooi op mijn vork neem.” Wanneer heb je het benzinestation geopend, en hoe reageren de klanten hierop? “Dit station zijn wij begonnen in 2000. Nadat er geregeld vraag naar was bied ik ook de voedingssupplementen aan. Ik moet zeggen dat deze goed verkopen, het is zowat een vast publiek geworden. Ze zagen aan mij dat ik er resultaat mee haalde. Om de 14 dagen komt er zelfs een man die bij de post in Nederland werkt hier zijn supplementen halen. Ik krijg ook soms reacties op het feit dat ik aan bodybuilding doe. Dan zeggen ze wel eens: “Jij moet zeker geen schrik hebben van overvallers.” Heb je een favoriete bodybuilder? “Juliette Bergman. Ze heeft een goed gebouwd lichaam en is nog mooi vrouwelijk.” Wat wil je binnen de sport nog bereiken? “Graag zou ik op 11 juni op de Grand Prix in Brussel de selectie halen voor het EK in Londen. Verder wil ik dan op het EK bij de eerste 6 eindigen”

Wij van S&F wensen Danny nog veel succes!

Contest News : IFBB/EBFF Europese Kampioenschappen heren 2005
Bodybuilding Belgium : Powerlifting springlevend !