Bodybuilding 

Bodybuilding Belgium : Powerlifting springlevend !

Saturday 08 January 2005
213
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Nieuwtjes uit België 2005

 

Zoals we al in de vorige editie berichten, zijn de lifters zeker nog niet ten dode opgeschreven. Na reorganisatie, een betere accomendatie met daarbijhorende faciliteiten is de trainingsintensiteit er merkelijk op vooruitgegaan.

Enkele van de atleten hebben tijdens het laatste half jaar een toch opmerkelijke vooruitgang geboekt en er wordt niet enkel naar Belgische records uitgekeken, zelfs internationale titels komen binnen handbereik. In de eerste plaats denkt men aan de Mechelse wereldtopper Wendi Michiels ( 62kg), Zij mag met haar 2 WK en 4 EK titels, tevens ook  EK recordhoudster in de squat tot 210 kg, een buitenbeentje genoemd worden.

Phillipe Crets met een squat van 350 kg en een bench die de 220 kg overschrijdt mogen we zeker niet onderschatten, evenals de junior Peter Govaerts die al tegen de poort staat te duwen om zich te laten gelden. Uiteraard zijn er ook de masters die niet willen onder doen voor al dat geweld en er toch ook in slagen om telkens hun prestaties te verbeteren.

De laatste jaren kan het Belgische powerliften zich weer doordrukken zowel  op nationaal als internationaal gebied en vooral als men rekening houd, dat op een totale wedstrijd maar 50 atleten toegelaten zijn.

Zelfs weken voor de limiet zijn deze plaatsen volgeboekt. Hieruit kan men alleen maar vaststellen dat deze sport aan stevige opmars bezig is.

Powerlifting team Mechelen startte de 1ste competitie v/h jaar met 13 atleten op 10 april en dit als voorbereiding voor het EK in mei te Slovakije. Ook kunnen we er nog aan toevoegen dat de WK in 2006 zelfs in België georganiseerd zal wordenen dit lopende over 5 dagen. Uit goed ingelichte bronnen weten we dat het al in kannen en kruiken is. Meer info over resultaten en aanverwanten vindt men terug op www.powerliftingteam.com

Bodybuilding Belgium -
Bodybuilding Belgium : New Faces Contest NCOBB 2005