Bodybuilding 

Bodybuilding Belgium : New Faces Contest NCOBB 2005

Saturday 08 January 2005
307
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

In een bomvolle en prachtig uitverkochte zaal, werd op 9 april de New Faces competitie gehouden. De atleten die daar meedoen zijn eigenlijk beginners of deelnemers die nog nooit een wedstrijd gewonnen hebben. De NCOBB organisatie die haar 10-jarig bestaan vierde, had er dit keer alles voor over om deze wedstrijd vlekkeloos te laten verlopen. Het valt toch te bemerken dat deze federatie al verschillende jaren op een professionele manier bezig is.Na de voorstelling van de personaliteiten en het jurypanel, nam voorzitter Guy Colinet het woord om president Eric Serreyn en technisch directeur Eddy van Laere even in de bloemetjes te zetten. Mede door hun beider inzet de voorbije jaren behoren ze vanaf nu tot het internationaal bestuur. Dikke proficiat voor deze heren.

Juniors, Teenagers

Deze 3 atleten mochten de spits afbijten, en hoe ze dat deden, wat een standaard! De 2 juniors moesten het tegen elkander uitvechten, want de teenager stond maar alleen in deze klasse(pas 17 jaar geworden)en ging dus zowaar met de 1ste plaats lopen. Zeker niet slecht voor deze Olivier Devriese, hem wacht beslist nog een grote toekomst. Hoe hard Fabrice Coignet ook probeerde, hij kon nog niet optornen tegen al die massa van Nick Bervoets, die dan ook de 1ste plaats binnenhaalde.

Miss Physical

Beide dames zagen er goed uit en het was de nr 24 Inge Gahy die met een keiharde fysiek 1ste werd. Laurence Deltenre nr 25 had nochtans een mooiere symmetrie en toonde een prachtige poseerroutine. Het verschil bedroeg dan ook trouwens maar 1 puntje.

Seniors-65kg

Bij deze lichtgewicht reeks viel onmiddellijk nr 14  Muhsin Gunduz op en dit was zeker de te kloppen man. Scherp en keihard was hij. Nochtans nr 13 Jean Comblez deed zijn uiterste best  om in de buurt te komen, doch het mocht niet baten, en moest zich met een 2de plaats tevreden stellen. De 3de werd Romuald Marsoulle die nog een mooie routine liet zien. Hesham Shahi die de 4de plaats opeiste is eveneens een atleet met toekomst, de benen nog wat dieper getekend en er had vast meer in gezeten. Antony Sibilla en Sven Demoor werden respectievelijk 5de en 6de.

Seniors-70 kg

Ook hier wederom een reeks om van te snoepen, niet te geloven dat dit maar beginners zijn. Olivier Andre kwam, zag en overwon en dan nog met de muziek van ,,I get the power’’ja, dan weet ge het wel. Als 2de plaats, een beetje verrassend naar mijn mening,  nr 21 Jean Denis Billet voor de nr 18 Pierino Mastroserio die ondanks zijn algemene fysiek toch beter verdient had. Wanneer Tom Seyen nog de nodige spiermassa op zijn torso kan plaatsen, zal deze ook zeker hoger eindigen. Silvano Muraro werd 5de .

Seniors-75kg

De kwaliteit wordt steeds maar beter, en hier sprong onmiddellijk nr 31 Dominique De Bisschop in het oog, prachtatleet, internationale klasse gewoonweg de beste v/d avond, wat later nog zou blijken. Dus Dominique 1ste , gevolgd door Xavier Bury die een goede schouderbreedte en borstpartij liet zien en daarmee een verdienstelijke 2de plaats kreeg. Nr 28 Jose Gavela die 3de werd en nr30 Vincent Carré 4de, maakten er een onderonsje van. Terwijl Jose een mooie posing met pittige muziek gebruikte om punten te sprokkelen, kwam Vincent met een bijna vlekkeloze symmetrie en een supervorm op het podium. Nr39 Cliff Nijssen ( bij de WABBA nog mister fitness champion) die hier zijn debuut maakte, had beter verwacht dan een 5de plaats. Oefening baart kunst Cliff. Jurgen Boussemaere sloot de rij met een 6de plaats.

Seniors-80kg

Deze middengewicht reeks bestond uit een middelmatiger niveau. De atleten waren met vier en ze waren elkaar een beetje waard. Hier behaalde nr35 Frederik Vandoorne de overwinning. Hij had toch de beste algemene fysiek met daarbij een goed stel benen en perfecte bruining. Joeri Massenhove werd verdienstelijk 2de en hij bleek er dolgelukkig mee. Nicolas Degandt behaalde de 3de plaats en 4de werd David Moreels.

Miss Bodyfitness

4 mooie dames streden hier voor de overwinning, waar de jury koos voor de mooiste symmetrie nr 46 Petillon. De overige 3 atletes waren mijns inziens elkander waard, geen gemakkelijke klus trouwens. Nr48 Tania Laenen die het droogste en hardste was gebruikte eveneens zware muziek werd 2de.Mieke Kerkhofs nr 49 haalde de 3de plaats en nr 46 Veronique Cornu werd 4de.Ook hier de bemerking dat veel dames nog altijd te veel bodybuilding poses gebruiken, daar het toch ook anders kan. Gymowners werk aan de winkel.

Seniors-85 en +85 kg

Ook hier werden de reeksen samengevoegd, althans wat de vergelijkingen betreft. Nr 44 Roel Hammeleers die alleen was in zijn categorie werd automatisch 1ste. Dit is ook een jongen waar we zeker nog veel van zullen horen, nog niet 100% in shape en wat onwennig met poseren. Maar wat een rug en borstpartij en dan nog te zwijgen van zijn joekels van benen. In het oog houden die kerel! Voor de -85kg reeks eiste nr34 Youness Imariigne de 1ste plaats op, ook een heel goede atleet in wording, wijde rug en een wespentaille. De nummers 41 en 42 maakten het onder elkander uit, waardoor nr 41 Benjamin Maertens het haalde van Pascal Beke nr 42

Overall Titel en Gastposer

De overall titel werd unaniem toegekend aan Dominique De Bisschop. Gastposer van de avond  B.K champion Filip Van Nijlen maakte er een spetterende posing show van. Als afsluiter ging hij met de winnaars tussen het publiek, en vergaste hen op een behoorlijk spektakel. Zeker voor herhaling vatbaar. Iedereen keerde tevreden en voldaan huiswaarts en de volgende afspraak is 28 mei bij de Grand Prix van Doornik.    

                          

Foto's : Tim Cools
archief S&F 129
Bodybuilding Belgium : Powerlifting springlevend !
Bodybuilding Belgium : Pat's Activity Gym in de kijker