Gezondheid 

Peter van der Zon voor de rechter?

Monday 24 July 2017
335
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

We kunnen er niet omheen: de kans bestaat dat onze medewerker, Peter van der Zon, zich in het beklaagdenbankje moet gaan verantwoorden voor een ernstige overtreding van de wet.

Wij laten hem vast een pleidooi in elkaar zetten:

Ja, ik schijn de wet overtreden te hebben.

Nee, geen moord, diefstal, mishandeling  of oplichting... Vééél ernstiger: een poging tot  importeren van een UR medicijn.

DHEA om precies te zijn, een stof waarvan uit dierproeven en ander onderzoek blijkt dat het een vitaliserende en levensverlengende werking heeft. Het mag in Nederland uitsluitend op recept verstrekt worden (UR, heet dat). In veel andere landen is het over de toonbank als supplement verkrijgbaar,  zelfs in de VS, die een strenger beleid t.a.v. medicijnen en supplementen voeren dan Nederland. Omdat de meeste apotheken in Nederland het niet op voorraad hebben en het merendeel der artsen niet eens weet wat het is, bestelde ik tien potjes in de VS via internet. Aajjjj! Fout! Helemaal fout!

Ik kreeg een brief van de douane dat het pakje in beslag genomen was en zou worden doorgegeven aan de officier van justitie. Ik wacht nu op bericht. Een boete of een dagvaarding? Ik weet het niet... Dat is mijn geliefde vaderland, waar je, als de politie je pakt met een paar gram heroïne binnen enkele uren weer op straat staat, waar je minstens twintig winkeldiefstallen moet plegen of tien mensen in elkaar moet slaan vóór je op het matje bij de rechter komt. Tolerant land... maar haal het niet in je kop een (pre)hormoon te bestellen, waarvan nog nooit één schadelijke bijwerking zelfs maar waarschijnlijk is gemaakt, want dan...

Begrijp me goed: ik houd van Nederland, dat stukje polder waar een pakje zware shag 5 euro kost en een fles jenever  meer dan een tientje, waar je iedere stad af kunt grazen naar coffeeshops om je voorraad wiet op peil te houden, waar alles mag  (als er maar accijns op geheven kan worden). Maar toch heb ik het idee dat er iets niet klopt aan dat koldermodel. Ik zal de lezers op de hoogte houden. Ervan uitgaande dat Mondher mij niet dumpt wegens criminele activiteiten.

Photo by CQF-avocat on pixabay
archief S&F130
Zonnebank niet voor kinderen
Giovanny thompson opent winkel