Gezondheid 

Anticonceptie in de sportschool

Saturday 01 October 2005
251
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Vrouwen die regelmatig sporten zijn bewust met hun lichaam bezig en willen een anticonceptiemethode met zo min mogelijk hormonen. Dit blijkt uit de anticonceptietest die gehouden is onder 867 vrouwen in 18 verschillende sportscholen. Ruim een kwart van de vrouwen gebruikt op dit moment de pil en bijna een kwart van de vrouwen gebruikt geen anticonceptiemiddel. Gevolgd door condoomgebruik en één van de nieuwste anticonceptiemethoden, de anticonceptiering, die 50% minder hormonen bevat dan de meest gebruikte pil.

Gemak De uitslag van deze anticonceptietest laat zien dat vrouwen die sporten bewust bezig zijn met hun gezondheid en hun anticoncep
tie. Uit de test blijken de pil, het koperspiraaltje (zonder hormonen) en de anticonceptiering het populairst te zijn. Vrouwen die sporten kiezen dus voor minder hormonen maar ook voor gemak. Bij het spiraaltje hoeven vrouwen nog maar eens in de 5 jaar aan anticonceptie te denken maar een arts moet wel het spiraaltje plaatsen en vrouwen kunnen hun menstruatie niet meer zelf regelen. Met de ring hoeven vrouwen nog maar één keer per maand aan hun anticonceptie te denken en de ring is gemakkelijk in te brengen (vergelijkbaar met een tampon). De ring, die net zo betrouwbaar is als de pil, maar lager gedoseerd, geeft vrouwen wel de mogelijkheid om zelf hun menstruatie te regelen of uit te stellen.

Vrouwen die geen kinderwens meer hebben geven de voorkeur aan sterilisatie.
Menstruatie Dat vrouwen uit Nederland de menstruatie als iets vervelends zien is al uit een eerder onderzoek gebleken. Het liefst willen vrouwen het aantal keren dat ze per jaar ongesteld zijn verminderen. Zeker wanneer vrouwen veel sporten is het prettig dat ze niet elke maand hoeven te menstrueren. Met de ring kunnen vrouwen gemakkelijk hun menstruatie uitstellen. Zo blijkt ook uit onderzoek dat de tevredenheid van langdurig ringgebruik het grootst is in de groep van 6 weken (42 dagen) aaneengesloten ringgebruik (91,8%) waarbij om de 3 weken een nieuwe ring wordt ingebracht. Vrouwen kunnen dus eenvoudig “doorringen” waardoor ze zelf het aantal keren kunnen plannen dat ze per jaar ongesteld willen worden.

Organon met gedeelde hoofdkantoren in Oss, Nederland en Roseland, NJ VS, ontwikkelt, produceert en verkoopt receptplichtige geneesmiddelen die de gezondheid en de kwaliteit van het leven verbeteren. Door een combinatie van onafhankelijke groei en samenwerking met partners streeft Organon ernaar een van de leidende farmaceutische bedrijven te blijven of te worden op elk van de therapeutische gebieden: gynaecologie, psychiatrie en anesthesie. Organon producten worden in meer dan 100 landen op de markt gebracht vanuit meer dan 60 lokale vestigingen. Organon is een farmaceutische business unit van Akzo Nobel, gericht op humane gezondheidszorg. 

Voor meer informatie: Lilian van der Heiden, Product PR Manager, tel. 0412-666951/ 06-51403435

Referenties: 1. Opinieonderzoek tijdschrift Gezondheid. . E-mail: l.heiden@organon.nl
2. De Annual Clinical Meeting (jaarlijkse klinische bijeenkomst) van het American College of Obstetrics and Gynecology (Amerikaans college voor verloskunde en gynaecologie) vond plaats in San Francisco in de VS (7-11 mei 2005).

Referenties: 1. Opinieonderzoek tijdschrift Gezondheid.
2. De Annual Clinical Meeting (jaarlijkse klinische bijeenkomst) van het American College of Obstetrics and Gynecology (Amerikaans college voor verloskunde en gynaecologie) vond plaats in San Francisco in de VS (7-11 mei 2005).
archief S&F130
Kracht-training voor iedereen
Groeien tot je een ons weegt? - Over groeien en afvallen met groeihormoon