Fitness 

Covermodel : Naomi Rinsampessy

Saturday 01 October 2005
277
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Wie ben je en waar ben je geboren, broers en zussen etc?

Ik ben Naomi Rinsampessy, geboren te Hoogeveen en opgegroeid in Huizen samen met mijn 2 jaar jongere zusje Joni.

Wat is je gewicht en lengte?

Mijn gewicht is momenteel 58 kg (off season) met een lengte van 1,65 m.

Wat is je opleiding?

Ik heb naast mijn laboratorium opleiding diverse opleidingen gevolgd op het gebied van turnen, aerobic en fitness/personal training

Wat voor werk doe je op dit moment?

Op dit moment ben ik werkzaam als turnjuffie voor jong en oud, recreatief en wedstrijdgericht. Ook ben ik MG-E personal trainer en te vinden in de sportschool voor verschillende groepslessen.

Waarom en wanneer ben je gaan trainen?

Ik ben begonnen met krachttraining in september 2002, meteen het podium opgeklommen en verslaafd geraakt aan de krachtsport. Ik zocht een uitdaging in de sport en heb deze dan ook zeker gevonden.

Grenzen verleggen met de Ultimate Fitness Challenge maakte dit compleet. Waar train je?

Momenteel train ik bij Van Hellemond Sport te Naarden en veel in de buitenlucht.

Hoe vaak train je?

Dat ligt aan mijn wedstrijdvoorbereiding. In voorbereiding van de UFC heb ik mijn krachttraining op 2 a 3 keer per week gezet en bracht mijn cardio omhoog (hardlopen, mountainbiken, zwemmen etc.). Nu ben ik in voorbereiding voor de Wabba Benelux in november, krachttraining doe ik drie å vier keer per week en houd mijn cardio

training goed bij. Gemiddeld zit ik op zo'n zes tot zeven trainingen per week

Mijn familie en vrienden vinden het allemaal geweldig, en tonen respect. Lief he?!

Wat vind je partner ervan?

Marco vindt het allemaal leuk, zelf heeft hij jaren topsport gedaan. We leren veel van elkaar en trainen als het even kan samen.

Wat was je idee van Bodybuilding/Fitness voordat je begon met trainen?

Eerlijk gezegd was ik hier niet bekend mee, door rond te vragen ben ik via een vriend van me het wereldje in gerold. Met de bedoeling het podium op te gaan.

Hoe denk je er nu over?

Het is een klein wereldje, en heb het erg naar mijn zin. Ik zal nog regelmatig te zien zijn op wedstrijden zowel het podium als de UFC.

Heeft de sport je leven veranderd?

Het heeft zeker mijn manier van leven veranderd, ik heb ontzettend veel geleerd op het gebied van voeding en training en dat doe ik nog steeds. Ik ben bewuster van mijn lichaam geworden en dat zie je niet alleen terug in de wedstrijdresultaten maar ook in het dagelijks leven. Ik voel me lekker fit!!

Heb je een coach/trainer?

Mijn coach is Rinus van der Zeijden op het gebied van krachttraining en voeding. Marco traint me op het gebied van lopen en de outdoor sporten. Wat voor een dieet volg je en wat mis je het meest gedurende je dieet? Door de jaren heen heb ik van alles geprobeerd,

om zo mijn lichaam te leren kennen. Langzaam ga ik in de koolhydraten naar beneden en houd de eiwitten hoog. Het meest mis ik de lekkere snoepjes, vooral de dropduo's!!

Vind je dat je een gezonde levensstijl volgt?

Ik voel me goed en merk dat ik steeds meer van mijn lichaam kan vragen. De prestaties zijn keer op keer beter. Dus ik denk inderdaad dat ik een goede levensstijl volg.

Gebruik je supplementen en zo ja, welke?

De voedingssuplementen van Euro Fitness (Natures Best en EAS). Vitamine/mineralen pakket, Isopure en sinds kort Vitargo

Wat is volgens jou de beste manier om in shape te komen?

Mijn lichaam reageert goed op cardiotraining in combinatie met kracht training en een dieet made by Rinus.

Is je uiterlijk voor jou erg belangrijk?

Ik vind mijn uiterlijk erg belangrijk. Door te trainen en op me voeding te letten ben ik hier constant mee bezig. Je krijgt er veel voor terug!

Ben je fysiek sterker geworden en heeft dit voordelen?

Fysiek ben ik een stuk sterker geworden en dit heeft dan ook zeker voordelen!

Denk je dat je dit over 10 jaar nog zal doen?

Vrouwen zijn rond hun 30e op hun top, en ben nu 22…Dus denk het wel. Het is een verslaving en hoop dit nog vele jaren te mogen doen.

Welk advies zou jij iemand geven die geïnteresseerd is om te gaan trainen?

Zoek eerst een leuke sportschool in de buurt waar jij je kan uitleven, zij kunnen je prima helpen met een goed begin. En als je verder wilt kan je altijd een kijkje nemen op mijn website, dan kan ik je verder helpen. Dat doe ik graag.

Heb jij voorbeelden in de sport?

Echt een voorbeeld heb ik niet. Maar ik heb respect voor de mensen die er veel voor moeten doen en laten om (constant) te presteren. En steeds hun grenzen weten te verleggen.


Heb jij nog iets wat je graag kwijt wilt ?

Ik heb ontzettend veel geleerd en doe dit nog steeds. Maar wel allemaal dankzij de lieve mensen om me heen. Niet te vergeten de mensen die me helpen: Mondher Bennour (Euro Fitness/ Sport & Fitness), Pieter Schaap (o'neill), vele trainers waaronder coach Rinus v/d Zeijden en de mensen om me heen. Jullie zijn toppers! Tim Cools heeft een website voor me gemaakt, ik ben hier ontzettend blij mee. Al eens een kijkje genomen? www.naomirinsampessy.com.

Covermodel : Johann Waterlander
Beter barbecuen