Andere Sporten 

Beach Throwdown heren gewonnen door Martijn Ploeger & Dirk Horsman en Beach Throwdown vrouwen door Felien Pot en Maud Droogh

Tuesday 23 June 2015
94
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

‘Uitgroeien tot het grootste Europese buddytoernooi’
 
De A-Klasse heren van de Beach Throwdown 2015 is gewonnen door Martijn Ploeger & Dirk Horsman. Zij zijn verbonden aan CrossFit Victrix 072 uit Alkmaar. De vrouwelijk winnaars zijn Felien Pot en Maud Droogh. Zij zijn verbonden aan CrossFit Nijmegen en Klazienaveen uit Nijmegen en Klazienaveen. De Beach Throwndown is het grootste toernooi voor buddyparen in Nederland. Gisteren steden de atleten uit de B-klasse om de eerste plaats. Toernooidirecteur Gijs Spaans: ,,We hebben de ambitie om uit te groeien tot het grootste Europese buddytoernooi.’’
 
Het toernooi vond voor de tweede keer plaats bij Beachclub The Spot in Zandvoort. Het toernooi is een initiatief van CrossFit Spaarne uit Haarlem. Aan de A-Klasse van het toernooi deden 60 zogenaamde buddyparen mee. Voor deze formule is bewust gekozen.
 
Gijs Spaans: ,,Het sporten samen met een buddy is leuker voor de atleten, maar ook voor de toeschouwers. Buddies moedigen elkaar aan en als de een rust, doet de ander de oefening. Zo is er permanent iets te zien.’’
 
Buitenlandse ambitie
Het toernooi is vorig jaar opgericht om de band tussen verschillende bevriende crossfit communities te verstevigen en de sport te promoten. Toen bleek al dat er veel meer animo was om aan het toernooi deel te nemen, daarom is het nu verder geprofessionaliseerd. De Beach Throwdown wil zich ontwikkelen tot het grootste toernooi in zijn soort in Europa. Voor de volgende editie worden atleten uit Duitsland, België en Luxemburg actief geworven.  
 
Crossfit
Crossfit is een fitnessdiscipline die als doel heeft de algehele fitheid van beoefenaars te verbeteren. Crossfit richt zich niet alleen op conditie of kracht, maar op tien verschillende aspecten van fitheid. In crossfit worden gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd in één trainingsvorm. Het resultaat van crossfit is een fit lichaam. Dit is prettig tijdens de oefeningen, maar vooral ook in het dagelijks leven.

Crossfit is ontstaan in Amerika. De sport is geboren uit ontevredenheid met de programma’s zoals die werden aangeboden in klassieke sportscholen. In de begindagen kwamen de beoefenaars noodgedwongen samen in garageboxen. Hier dankt ‘de box’ (een sportschool waar crossfit wordt bedreven) zijn naam aan.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training. Deze training wordt de Workout of the Day (WOD) genoemd. De resultaten van de WOD worden bijgehouden waardoor er een competitief element aan het fitnessen wordt toegevoegd. De oefeningen bestaan uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen of rennen.  

LUXURY 4 LIFE PR PRESENTS TRX
Sport & Fitness magazine lanceert haar eigen FITGIRL in spe