Bodybuilding 

Contest News : Grand Prix Benelux Brussel 2005

Saturday 01 October 2005
504
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Nadat de Nederlandse wedstrijden allemaal gestreden waren, en terwijl een groot aantal atleten al weer bezig was de koers te bepalen voor de volgende wedstrijden, troffen voor de BFBF een behoorlijk aantal atleten elkaar in Brussel.Onder de vlag van de BFBF werd de Grand Prix gehouden van de Benelux.Een groot aantal atleten uit zowel België als Nederland was vertrokken naar een goed gevuld Auditorium.

New Faces.

De beginners mochten het spits afbijten. Acht atleten maakten er een mooie wedstrijd van, hoewel de verschillen in niveau hier toch wel behoorlijk groot te noemen waren. Absolute uitschieter was direct duidelijk. Etiënne Eduarda verbaasde werkelijk iedere aanwezige met zijn kwaliteit en massa. Als een ware Darrem Charles look-alike straalde deze atleet op het podium. Etiënne is een neef van voormalig prof-atleet Giovanni Thompson en lijkt over dezelfde genetische voordelen te beschikken. Absoluut een atleet om in de gaten te houden. Etiënne was hier superieur. Met een respectabele afstand werd Sim Achtienribben 2e in deze klasse. Sim was absoluut een goede atleet met sterke armen en gesepareerde benen. De 3e plaats ging naar België in de persoon van Frankie Adams. Frankie toonde zware benen en een complete body. De Nederlander Koen Sneyers was net even iets completer dan Ivan van den Ven en zodoende werden ze respectievelijk 4e en 5e. 6e werd Roel Hameleer gevolgd door Enzo Midulo en Diop Moudo.

Masters

Zes heren van boven de 40 mochten gaan uitvechten wie de beste master van de avond was. Henk Visser was weer helemaal terug van weg geweest en stond er weer super bij. Henk is een mooie atleet met meer dan voldoende massa om hoog te eindigen.Met triceps als hoefijzers en een vlekkeloze symmetrie was het hem bijna gelukt. Danny Poumay gooide echter roet in het eten en wist met zijn harde en complete fysiek, diep gelijnde benen en slanke taille bijna unaniem de titel naar zich toe te trekken. Achter dit geweld was het good old James Bergtop die zonder probleem de 3e plaats kon bemachtigen. James wist zich overigens later nog getroost met een 1e prijs voor de deelnemers boven de 50 jaar. De Belgische Pierre Bury was wat smal in de schouders en kwam overall massa tekort om zich tussen de top 3 te nestelen, hij werd 4e mede door zijn goede vorm waarin hij verkeerde. André van den Driessche, 50+, had zeker massa genoeg maar was niet strak op de buik en borst .Als laatste in deze klasse eindigde Cesares di Spurio die nog niet in shape genoeg was om hier in dit veld aansluiting te vinden

Miss Shape

Met een mooie come-back liet Sheila Ramnath zien dat ze het nog altijd in huis heeft om op welke wedstrijd dan ook goed te scoren. Niet de droogste deelneemster maar wel een uitstraling waar niemand om heen kon.Met haar internationale ervaring liet ze hier wederom zien waarom zij in het verleden al zoveel successen heeft geboekt. Op slechts 1 puntje afstand eindigde Julie de Pauw op een keurige 2e plaats. Julie heeft misschien wel de beste fysiek die hier deze avond op het podium voorbij kwam, maar mag qua presentaties absoluut nog wat meer huiswerk doen. Opnieuw op slechts 1 punt verschil kwam de 3e plaats al weer aan galopperen. Sandra Verhaegen heeft een heel frisse uitstraling en een absoluut verrassende routine. Terecht heeft zij de Best Posing prijs gewonnen.  Alleen al om haar routine verdiende deze goedlachse dame een plaats bij de beste 3. Ladia Saidi werd redelijk unaniem 4e terwijl Anne Drewnowska, Daisy de Staerke en Stephani Marsillio respectievelijk 5e 6e en 7e werden in deze geheel Belgische klasse.

Miss Fitness

Een kleine klasse, slechts 4 dames, mocht gaan bepalen wie er de beste Miss Fitness deze dag was. Slechts 4 dames maar wat een kwaliteit stond hier vandaag. De 1e plaats ging naar een zeer blije Susanna Tarpataki. Deze Nederlandse dame heeft het jaar zo zeer succesvol afgesloten en heeft getoond dat ze elke keer dat ze op een wedstrijd verschijnt, sterk kan verbeteren. Op slechts 1 puntje afstand volgde de Belgische Raquel Simon. Een klein dametje dat alles in huis heeft om ook internationaal hoog te scoren. Wat de jury heeft doen bewegen om niet haar maar Susanna op 1 te zetten is waarschijnlijk slechts een kwestie van smaak want deze dames ontliepen elkaar werkelijk niets. Alexandra Chacon kon goed volgen en toonde een zeer mooie buik. Ze wist onbedreigd de 3e plaats naar zich toe te trekken. De Belgische Fatiha Haddad miste de aansluiting met al dit geweld en moest genoegen nemen met de 4e plek die zij unaniem kreeg van de jury.

Mister Fitness

Na de dames Fitness was de beurt nu aan de heren Fitness. Maar liefst6 heren hadden zich ingeschreven wat aan geeft dat deze klasse toch aan populariteit begint te winnen. Met grote afstand won Cliff Nijssen hier. Hij was zeer compleet en gestreept. Volgens het reglement klopt het allemaal precies, hij is niet te zwaar en valt dus exact in deze klasse van Fitness atleten. Op het podium lijkt hij echter zo gespierd te zijn dat hij ook in een veld met Bodybuilders goed partij zou geven. De vrije routine van Cliff vond ik persoonlijk niet zo heel erg goed. Hij kon er echter mee weg komen omdat hij verder veruit de beste atleet in de klasse was. Tweede in deze poule werd de kersverse sportschoolhouder Olivier van Gool. Olivier is qua fysiek sterk vooruit gegaan het afgelopen jaar. Jammer dat zijn routine nog niet in verhouding is met zijn fysiek, maar ook deze was in dit afgelopen jaar enorm vooruit gegaan. Olivier kan nog wel wat massa opbouwen aangezien hij erg lang is. Krijgt hij dat voor elkaar dan kan hij nog wel eens voor de overwinning gaan. Patrick Glowic zag er goed uit. Zijn huid op zijn buik is echter erg slap. Patrick was de oudste deelnemer in deze klasse en werd 3e. Op de 4e plaats werd met onder andere een heel goede turnachtige routine Hesam Shahi. Deze Nederlandse atleet had een echt fitness body, maar mag nog ietsje droger verschijnen. Met zijn goede kop, leuke uitstraling en soepele routine zou hij dan best nog wel eens hoger kunnen eindigen. Peter Vreven en Cedric Madoukoe sloten de rijen met de 5e en de 6e plaats. Al met al wordt de Fitness klasse zeker in België al veel serieuzer en zeker de moeite waard.

Small Class

Slechts 2 heren in deze klasse, maar niet minder mooi. Eric Danhier en Roy Menig maakten er een heuse Nederland-België van. Eric toonde een complete fysiek, met grote armen, een zware borst en een goede conditie. Op zich had Eric hier makkelijk een overwinning moeten kunnen boeken, ware het niet dat Roy Menig een come-back maakte. Roy Menig is een veelvuldig Nederlands kampioen die zelfs al op het podium heeft mogen staan van de Master Olympia. Inderdaad, Roy is al een Master en had dus ook in die klasse mee kunnen doen. Sportief als hij is koos hij voor de Small Class. Jammer voor Eric dus want Roy was gewoon een maatje te sterk. Na een slecht 2004 met veel zorgen in de privé-sfeer voor Roy stond hij gelukkig weer in een goede shape op het toneel. Roy heeft alles in huis en ging dan ook naar huis met de 1e plaats. Gezegd mag worden dat Menig nog een stukje verwijderd is van zijn beste shape maar we zijn er van overtuigd dat dit wel goed komt in het komende jaar.

 

Medium Class

Misschien wel de moeilijkst te beoordelen klasse was de medium class. Hierin stonden maar liefst 5 kneiters die elkaar werkelijk het vuur aan de schenen wisten te leggen. Etiënne Eduarda, die eerder al bij de New Faces stond te schitteren eindigde hier qua punten gelijk met de Belg Filip Onghena. De Belg was groot, hard en zeer compleet. Etiënne was misschien nog wel ietsje harder en droger en had zeker zoveel massa in huis. Aangezien Etiënne wat vocht begon vast te houden had de uitslag gemakkelijk anders uit kunnen pakken als de wedstrijd wat later had plaats gevonden. De jury besliste uiteindelijk in het voordeel van de Nederlander omdat de Belg er meerdere lagere noteringen tussen had zitten. Op een 3e plek eindigde George van Peer. George is ook in België een graag geziene gast omdat hij altijd in shape komt en er steeds weer een feestje van maakt. George is een soepele poseerder en heeft fantastische benen. Van boven mist hij wat V-shape ten opzichte van de nummers 1 en 2, maar zijn 3e plaats was unaniem. Knap 4e werd de Belg Danny Claes. Danny kreeg met een goede routine zelfs de best posing prijs toegewezen. Op enige afstand eindigde de nieuwkomer Sim Achttienribben op de 5e plaats. Sim maakte een goed debuut deze wedstrijd en mag tevreden zijn met zijn resultaten.

Tall Class

De langste heren van de avond, vijf in getal bonden de strijd aan met elkaar als slot van deze soepel verlopen wedstrijd. Duidelijke nummer 1 was Koert Vogel. Grote Koert werd al 2e op de Holland dit jaar en toonde zich toen al een goede atleet met potentieel voor de toekomst. Hier in Brussel was hij in een nog betere shape dan in Rotterdam en ook zijn bruining leek beter. Hij bleef Blue Dickson in ieder geval ruim voor. Blue was op deze dag niet 100% in shape. Blue is een grote jongen, met gigantische benen maar omdat hij niet helemaal in shape is bleek hij geen partij voor Koert. Op de derde plaats eindigde Master-winnaar Danny Poumay. Danny was nog altijd hard maar begon er wel vermoeid uit te zien en werd platter terwijl hij op het podium stond. Wellicht was hij gewoon moe van de eerder geleverde strijd. Doordat hij steeds wat minder leek te worden kwam Collin Cornelissen nog aardig bij hem in de buurt. Collin was in een goede shape maar was wat te licht gekleurd. Hij eindigde op de 4e plaats voor gigant Bert Willemsen. Bert was veruit de langste en zwaarste atleet van de dag, met een latspread die de verlichting in de zaal leek te doven, maar miste net de topvorm om aanspraak te maken op een hogere notering. Bert heb ik in topshape gezien toen hij in 2001 in Hoogeveen een mooie overwinning boekte. In die vorm zou welke atleet dan ook een zware dobber aan hem hebben. Helaas is het niet op deze avond gelukt.

Al met al was de hele avond zeer geslaagd. Met diverse grote stands en sponsoren was het een goed verzorgde wedstrijd met een redelijk volle zaal. De diverse gastoptreden van de plastic man, Venanzio di Bernardo, Miss Universe Maryse Manios, Wereldkampioen Vitalijs Aleksandrovs en Paul Lans waren zeer goed. De hele wedstrijd verliep soepel en ook de mededeling dat een heel groot aantal atleten door de bond werd uitgezonden naar de EK te Londen bleek van een frisse en enthousiaste organisatie/bond achter deze wedstrijd. Voor de wedstrijd bezoeker is het in ieder geval een aanrader om ook eens een wedstrijd bij onze zuiderburen bij te wonen aangezien alles hier vaak tot in de puntjes is verzorgd. Sport & Fitness houdt je op de hoogte van de wedstrijdagenda zodat je er de volgende keer gewoon bij kan zijn.

Fotografie Co Apswoude
archief S&F130
Do you remember ... Liona Bergmann
Bodybuilding Belgium : Halve finale NCOBB 2005 - Mr en Ms Belgium 2005 en Selection Europe