Bodybuilding 

Bodybuilding Belgium : Halve finale NCOBB 2005 - Mr en Ms Belgium 2005 en Selection Europe

Saturday 01 October 2005
535
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

In een ruime Hall des sports zaal vond op 28 mei in Doornik de halve finale en tevens de EK selektie plaats. Met een 50 tal voor ingeschreven atleten wisten de toeschouwers dat ze ook ditmaal op een spektakel van de bovenste plank zouden getrakteerd worden. Na de gebruikelijke voorstelling van het jurypanel en sponsors kondigde president Eric Serryn stipt om 17.00 uur de eerste reeks aan.

Juniors,

teenagers Deze 2 jongens, respektievelijk 17 en 18 jaar oud mochten zich tegen elkander meten. Ze zouden achteraf toch afzonderlijk hun eigen categorie automatisch winnen. De nr 4 De Cubber Simon liet zich opmerken door zijn heel strakke lijn en diep gesneden qaudricips. Nr 1 Devriese Olivier daarentegen profiteerde van zijn grootte om het Simon wat moeilijk te maken.

 

Miss Physical

Zou hier zich weeral hetzelfde senario afspelen als over 5 weken, was de vraag van velen, want toen stonden deze 2 dames ook al tegenover elkaar. Toen moest nr 31 Deltenre Laurence het onderspit delven tegen Gahy Inge met slechts maar één punt. Nu was zij echter perfect voorbereid, iets beter afgelijnd, nog betere bruining en een perfecte poseerroutine. Hiermee haalde zij dan ook de 1ste plaats naar zich toe.

Seniors – 70 kg

In deze reeks stonden 4 atleten met verschillende fysieken tegenover elkaar. Nr 14 Gavela José was scherp, droog en ging met de 1ste plaats aan de haal. Nr 12 André Olivier werd nipt 2de, ondanks zijn massieve fysiek en goede biceps. Billet Jean Denis die nog iets harder kon werd 3de. Taelman Christophe werd 4de.

Seniors -65 kg

Deze bantamklasse bestond uit 5 atleten. Nr 8 Ligios Bruno, kwam, zag en zou overwinnen. Deze voormalige EK champion had mooie pieken op de biceps en goed gestreepte benen, daarbij nog prachtige poseermuziek en dat was voldoende om de 1ste plaats op te eisen. Comblez  Jean nr. 6 die ook hard en droog stond toonde eveneens een mooie routine op muziek van Top Gun en moest zich tevreden stellen met de 2e plaats. Wanneer nr. 7 Sibilla Antony een beetje dieper getekend was, had hij zeker hoger geëindigd. Shadi Hesam nr 9 maakte al een veel betere indruk als een 5 tal weken geleden (new faces) en werd nu 4de. Demoor Sven sloot de rij en werd 5e.

Masters+ 40

Bij deze heren stonden 6 atleten te schitteren. De Bisschop Dominique die eerder de avond al de -75kg reeks op zijn naam schreef ging hier met de 1ste prijs aan de haal. Nr 43 Krikilion Dirk die ook al strijdde in de vorige klasse werd hier een goede 2de. De 3de plaats ging naar Huyghe Raphael die geweldig hard en een goede definitie liet zien, spijtig dat de scherpte in de benen minder waren. Balsaux Serge werd verdienstelijk 4de. Flamand Robert werd 5de en Nijs Luc 6de.

Masters

+ 50 Maar drie atleten bij deze oudgedienden maar toch nog een behoorlijke standaard. De compleetste en naar mijn mening beste atleet Moine Christian eiste de 1ste plaats op. Jacobs Fernand werd 2de voor Delrue Michel die de rij sloot.

Seniors– 75 kg

De grootste line-up van de avond, liefst 9 atleten stonden hier, geen gemakkelijke klus voor de jury. Hier ging de eerste plaats gaan tussen de ex mister overall winner van de new faces De Bisschop Dominique en de ervaren Lamarque Amedee die een goede borstpartij en armen ten toon spreidde, doch hij moest met de 2de plaats tevreden zijn. 3de werd Krikilion Dirk die ook in een super shape verkeerde, maar hier viel ook zijn mindere beenpartij in het oog. Toch een puike prestatie Dirk. De 4de plaats nam nr 23 Frere Benoit voor zijn rekening. Ook nog een beloftevolle jonge atleet met nog veel toekomst in het verschiet. 5de werd Vandoorne Frederik die vorige wedstrijd nog de -80kg klasse won. Lopez Igniacio met nr 25 behaalde de 6de plaats. De plaatsen 7, 8 en 9 werden respektievelijk ingenomen door Bury Xavier, Vanfleteren Angelino en Degandt Nico.  

Seniors –85 kg en + 85 kg

Bij de zwaargewichten stonden beide reeksen tesamen. Het paradepaardje en tevens klassebak van de NCOBB nr 38 Van Nijlen Filip stond maar alleen in de reeks + 85kg en werd dus automatisch winnaar. Drie atleten bij de -85kg. Hammeleers Roel sleepte hier de 3de plaats in de wacht, hij zag er al een stuk aardiger uit als voorheen, nu nog een paar poses beter later zien Roel en er zit beslist meer in. De 2de plaats was voor Smedts Michel die probeerde punten te sprokkelen met zijn dramatische routine. Leclercq Ronald die in de beste shape verkeerde schreef hier de 1ste plaats achter zijn naam, welverdiend zou ik zeggen.

Miss Bodyfitness

4 mooie afgetrainde dames streden hier voor de overwinning, doch de jury koos hier voor nr 52 Petillon die goed droog en er weer geweldig uitzag. 2de werd heel verdienstelijk de mooie Adam Veronique, die een ranke fysiek en schitterende posing liet zien. Cornu Veronique werd met haar mooie lijn 3de en 4de werd Kerkhofs Mieke.

Seniors – 80 kg

Ook de -80 kg reeks bestond uit een paar prachtatleten. Oudgediende Vanham Lorenzo liet zien dat hij ook nog een titel in de wacht kom slepen. Hij wist al bijna tijdens het poseren dat de 1ste plaats hem toebehoorde, Lorenzo nog altijd een prachtatleet, volgens mij geen minpunten. Nr 32 El Idrissi was wel de inposantste, dikke armen en borstpartij werd hier 2de. Verassend behaalde Luc Nijns de 3de plaats gevolgd door nr 26 Imariigne Youness die ook wel in een minder vorm was als we van hem gewend zijn. Fernand Jacobs die toch van bovenlichaam veel harder was werd uiteindelijk 5de.

Koppels

Bij de voorstelling van deze 2 koppels werden ze door het publiek onthaald op een daverend applaus. Opmerkelijk is dat deze discipline zeker bij de NCOBB nog niet uitgestorven is. Koppel nr 1 Cornu Veronique en Comblez Jean Fabien toonden een heel dramatische posingact. Bij koppel nr 2 Deltenre Laurence en Flamand Robert was het iets pittiger, doch allebei routines een streling voor het oog. De winnaars werden uiteindelijk koppel nr 2. Doch voor allebei een dikke proficiat!


Overall Heren en Dames

Al de winnaars van de reeksen werden nu te samen op de stages gezet voor de beste atleet van de avond te kiezen. Het werd Van Nijlen Filip die deze trofee in ontvangst mocht nemen. Iedereen keerde zoals gewoonlijk tevreden en voldaan huiswaarts Volgende afspraak voor het BK wordt verwacht half oktober. Warm aanbevolen!!

 

 

Foto's : Tim Cools
archief S&F130
Contest News : Grand Prix Benelux Brussel 2005
bodybuilding Belgium : Europese Powerlifting kampioenschappen 2005