Bodybuilding 

No Pain -- No Gain

Thursday 01 December 2005
248
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Het is alweer meer dan 25 jaar geleden dat er een film over over-de-top-bodybuilding verschenen is. In 1977 betekende de documentaire Pumping Iron het begin van de carrière van Arnold Schwarzenegger, en nu komt binnenkort de lang verwachte film No Pain No Gain wereldwijd uit.

De film is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Samuel Turcotte. In de film spelen onder anderen bodybuilder Gus Malliarodakis. Hij speelt Mike Zorillo, een bodybuilder uit een klein stadje in Ohio, die naar Los Angeles trekt om zijn droom waar te maken. Met zijn geniale IQ en niet aflatende vastberadenheid wil hij zichzelf bewijzen en zijn grote voorbeeld, Jake Steel (gespeeld door Dennis Newman, ex IFBB-pro) verslaan. Malliarodakis en Newman maken met deze film beiden hun acteerdebuut. Malliarodakis heeft vele bodybuildingkampioenschappen gewon
nen, waaronder recent nog de 2005 Masters California Championship. Hij wil zich nu gaan toeleggen op acteren. Zijn tegenspeler Dennis Newman is al een ster van zichzelf. Tien dagen nadat hij de USA Bodybuiding Competition van 1994 won, werd bij hem leukemie geconstateerd. Vastberaden als hij is, won hij de strijd, waarna hij zich in 2002 terugtrok uit de professionele bodybuildingwereld om zich met acteren bezig te gaan houden.

Naast deze twee hoofdrolspelers maken nog andere top-bodybuilders deel uit van de cast. Zo heeft bijvoorbeeld de Roemeen Emeric Delczeg (IFBB Pro en Masters Olympia-deelnemer) een bijrol en zijn fitness-supermodel Carmen Garcia, tweevoudig World’s Strongest Woman Jill Mills en B-filmkoningin Julie Strain van de partij. “Deze film is een levenslange droom die uitkomt”, zegt schrijver/regisseur/producer Samuel Turcotte.

“Ik ben zelf vanaf mijn 15e al in de bodybuilding actief, en wilde al jaren een film maken over deze fascinerdende, maar helaas ondergewaardeerde sport. Bodybuilders worden in de media vaak totaal verkeerd afgeschilderd, en met deze film wil ik een meer realistisch beeld geven. “No Pain No Gain” gooide hoge ogen op het Sáo Paulo International Film Festival en het Palm Beach Film Festival. Bovendien won Turcotte de titel Best Director op het Houston Worldfest. De film zal naar verwachting in het late najaar van 2005 uitkomen. Voor meer informatie kunt u surfen naar www.nopainnogain.com    

Krachttraining, een anatomische benadering - Good Morning
A La Carte - Chocolademousse zonder dierlijke vetten