Bodybuilding 

Covermodel : Judith Jansen - Fitness is een fantastische sport !

Thursday 01 December 2005
227
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Wie ben je, waar ben je geboren, broers en zussen etc?
Ik ben Judith Jansen ben 38 jr.Ik woon in Haarlem samen met mijn dochter Jazz.
Ik heb een oudere broer,zus en een jonger halfzusje. 

Wat zijn je gewicht, lengt en maten?
Mijn gewicht is normaal rond de 57kg. Maar ik zit op dit moment in een wedstrijdvoorbereiding en weeg nu zo rond de 55kg. Mijn lengte is 1.62,5cm.Omvang meet ik nooit.

Wat  voor werk doe je op dit moment?
Ik ben aerobics- en fitnessinstructrice,verder geef ik ook o.a. dieet- en voedingsadviezen,sportmassage en ontspanningssessies.

Waarom en wanneer ben je begonnen met trainen?
Ik ben al vanaf mijn zesde jaar met sport bezig; turnen en later heb ik ook nog zes jaar karate erbij gedaan.  Rond mijn 21ste ben ik met karate en turnen gestopt en ben toen gaan fitnessen. Het mooie van fitness is dat je al je spieren leert voelen en heel belangrijk is natuurlijk dat je je lichaam op een positieve manier ziet veranderen!  Vroeger had ik altijd al een tekening aan de muur hangen van een gespierde vrouw,en zo wilde ik ook worden.  Fitness is bij uitstek de perfecte manier om een gespierd lichaam te creëeren en te behouden, mits je daar natuurlijk ook je voeding bij aanpast.
Via mijn vriend Romeo, die dit jaar Nederlands kampioen is geworden in de klasse 90 plus, ben ik in contact gekomen met Rinus van der Zeijde.  Rinus helpt me bij mijn wedstrijdvoorbereiding en heeft me een heel ander dieet gegeven dan dat ik normaal heb.
Ik ben nu drie weken op dieet en ik zie mijn lichaam gewoon veranderen!.Dus behalve training is ook voeding erg belangrijk om je lichaam in shape te krijgen en te houden!  Fitness is gewoon een geweldige sport!
Ik kan er al mijn energie in kwijt, het heeft mij nog meer geleerd bewust te zijn van mijn lichaam en geest. 

Hoe vinden je familie en vrienden het dat je dit doet?
Mijn familie en vrienden vinden het eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld dat ik zoveel train, daar ze mij niet anders kennen.Het zijn vaak meer de mensen die mij niet kennen die commentaar hebben op mijn manier van leven.Trainen is nu eenmaal een belangrijk deel van mijn leven. 

 

Heeft de sport je leven veranderd?
Mijn leven bestaat voor een groot gedeelte uit sport, daar het natuurlijk ook mijn beroep is. Ik vind het super om bewust bezig te zijn met mijn lichaam,het geeft mij een goed gevoel en daar gaat het uiteindelijk om.  Als je je goed voelt zowel lichamelijk als geestelijk functioneer je ook goed, op elk gebied!

Wat voor dieet volg je en wat mis je het meest tijdens je dieet?
Ik zit momenteel in een wedstrijdvoorbereiding.  Maar ik heb niet zoveel moeite met diëten, ik zie het zeker niet als een straf.
Ik eet nog steeds met veel smaak en geniet van elke maaltijd.  Het enige wat ik wel eens mis is mijn fruit, normaal eet ik veel fruit op een dag maar nu mag ik maar twee stuks.

Vind je dat je op deze manier een gezonde levensstijl volgt?
Ik voel me goed op zowel lichamelijk, geestelijk als maatschappelijk gebied, dus ik vind dat ik op deze manier zeker een goede levensstijl volg.  En zolang ik mensen nog kan motiveren en mensen mij nog steeds om advies vragen weet ik dat ik op de goede weg zit!
Je bent je eigen visitekaartje en dat is in mijn beroep ook belangrijk!

“Stel jezelf een doel en ga er voor, zo lang het maar wel realistisch blijft”

Gebruik je supplementen, en zo ja, welke?
Omdat ik veel les geef en daarnaast ook zelf veel fitness, dus veel energie van mijn lichaam verg, heb ik wel extra supplementen nodig.
Ik gebruik o.a. multivitaminen, vitamine b, c, e, zink,calcium/magnesium en levertraan.

Wat is volgens jou de beste manier om in shape te komen?
De beste manier om in shape te blijven is voor mij: regelmaat, zowel op het gebied van voeding, als training, en rust.
En heel belangrijk: ontspanning van lichaam en geest.

Zie je jezelf dit over tien jaar nog steeds doen?
Mijn motto is dat het altijd beter kan. Maar dat wil niet zeggen dat ik ontevreden ben.  Om gemotiveerd te blijven, is het echter belangrijk dat je jezelf een doel stelt.  En het is voor mij altijd weer een uitdaging om mijn grenzen te verleggen, maar het moet niet ten koste gaan van mijn gezondheid!  Zolang het kan en mijn lichaam het toestaat blijf ik altijd trainen.
Je krijgt in dit leven maar één lichaam en daar moet je bewust mee omgaan!

 

Welk advies zou jij iemand geven die wil gaan trainen?
Gewoon lekker trainen, stel jezelf een doel en ga ervoor, zolang het maar realistisch blijft!

Vind jij wat je doet een sport, kunst, gave of levensstijl?
Voor mij is sport een levensstijl; het hoort erbij net als eten en drinken.  De kunst is om het vol te houden en dat kan betekenen dat je zo af en toe het knopje om moet zetten.  De gave is om je lichaam zo te creëeren en in shape te houden waarbij je jezelf goed op zowel geestelijk, lichamelijk als maatschappelijk niveau.

Heb je voorbeelden in de sport?
Ik vond Gladys Portugees altijd een mooie fysiek hebben.

Heb je nog iets dat je graag aan de lezers kwijt wilt?
Laat je niet van je doel of droom weerhouden. Als je zelf iets graag wilt bereiken op welk gebied dan ook..... ga er dan voor!
Maar blijf wel altijd eerlijk en realistisch naar naar jezelf.

Foto's : Ronald de Hommel
archief S&F131
Covermodel : Ted Ooms - Wees niet te lief voor jezelf!
ANTI BODYBUILDING : Hypertrofie Training (ABHT)