Anabolen  Vragen & antwoorden 

Vragen & Antwoorden - Door gebruik van deca prostaatkwaal opgelopen

Wednesday 01 February 2006
228
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Beste Peter,

Ik heb na jaren kuren met alleen maar deca een prostaatkwaal opgelopen.  De prostaat moet nu misschien verwijderd worden.
Ik vat het ergens niet: deca is niet androgeen en zou dus geen prostaatklachten moeten kunnen geven.  Er is mij Androcur voor geschreven.  Zou dat helpen en kan ik daar gewoon deca bij blijven gebruiken?


H.M. Hasselt


Beste H.M.,

Vooral doen! Cyproteron (Androcur®) en nandrolone (Deca Durabolin®) samen nemen.  Heeeeel verstandig. Net zoiets als peppillen en slaapmiddelen tegelijk gebruiken.  Goed voor je! Was jij maar de enige die uitgaat van de stelling: ‘nandrolone is niet androgeen, dus het brengt geen schade toe aan de prostaat’. Deca werd inderdaad ontwikkeld om androgene effecten te verminderen. De stof kan (?) niet omgezet worden in dihydrotestosteron, het hormoon dat verantwoordelijk wordt geacht voor prostaatkwalen, haaruitval e.d. Vandaar dat het werd voorgeschreven aan vrouwen. Tegen botontkalking o.a. En inderdaad bij vrouwen geeft nandrolone geen prostaat afwijkingen om de simpele reden dat vrouwen geen prostaat hebben. (al blijven vele artsen er driftig naar zoeken). Mijn waarde H: álle anabolica hebben androgene effecten. Persoonlijke gevoeligheid, dosering en duur van gebruik spelen een belangrijke rol in de mate van prostaathypertrofie, maar het kan altijd. Ook met nandrolone dus. Cyproteron (Androcur®) is een antiandrogeen, dat de zwelling van de prostaat enigszins kan verminderen. Verder maakt het je depressief, geeft vrouwelijke vetafzetting, verzwakt en kan resulteren in gynaecomastia (bitch tits). Kortom niet bepaald een medicijn om vrolijk van te worden. Een alternatief is het ‘schillen’ van de prostaat. Een ingreep die via de urineleider wordt uitgevoerd. Na deze operatie komt er bij een orgasme geen ejaculaat meer naar buiten. Het vloeit af naar de blaas. Een waarschuwing voor iedere groot gebruiker!


Peter

Photo by pixabay
archief S&F132
Vragen & Antwoorden - Gebruik van cortisone
Vragen & Antwoorden - Huisartsen