Fitness 

Wie wordt de fitste atleet van de Lowlands Throwdown 2015?!

donderdag 24 september 2015
82
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

De Lowlands Throwdown is de grootste, jaarlijkse officieuze CrossFit competitie in de Benelux. Aanvankelijk gestart als een competitie voor enkel deelnemers uit België, Nederland en Luxemburg, maar inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar ook deelnemers van buiten de Benelux aan meedoen, tot aan de Antillen aan toe. Tijdens dit evenement strijden de atleten om de titel: “fitste atleet van de Lowlands Throwdown 2015”. Reebok is trotse sponsor van deze spannende competitie.

CrossFit is de snelst groeiende sport in de wereld. Al meer dan 11.700 ‘affiliates’ wereldwijd bieden deze vernieuwende vorm van trainen aan. Binnen CrossFit worden elementen uit het turnen, atletiek, Olympisch gewichtheffen en duursporten gecombineerd tot korte, heftige workouts. Deze workouts variëren continu en zijn altijd gebaseerd op functionele bewegingen. Het doel is het creëren van een zo compleet mogelijke, algehele fitheid.

Ook in Nederland grijpt CrossFit snel om zich heen. Inmiddels kan men CrossFit lessen en workouts volgen op meer dan 120 locaties en worden er diverse lokale toernooien georganiseerd. Dit jaar waren er zelf 2 Nederlandse dames en een gemengd team ‘The Dutch’, aanwezig op de CrossFit Games. Het jaarlijkse CrossFit kampioenschap, waarvoor wereldwijd meer dan 273.000 deelnemers zich hebben geprobeerd te kwalificeren.
 
CrossFit past perfect bij de oorsprong en focus van Reebok; fitness. Het merk heeft de sport daarom omarmd en ontwikkelt al een aantal jaren specifieke schoenen en kleding voor CrossFit. Ook sponsort Reebok wereldwijd diverse CrossFit evenementen waaronder de Lowlands Throwdown 2015, samen met onder andere Ekoplaza.

Spannende finales 
Meer dan 2000 atleten, hebben tijdens de kwalificaties op 5 en 6 september, een plek in de Lowlands Throwdown 2015 finale geprobeerd te behalen. Meer dan 100 CrossFit locaties hebben hun deuren geopend om deze atleten te testen op hun algehele fitheid door middel van drie verschillende workouts, die vlak voor aanvang van de kwalificatie pas bekend zijn gemaakt. De beste 100 atleten komen uit in de finale op 3 en 4 oktober in Omnisport Apeldoorn. Atleten strijden tegen elkaar in drie categorieën: heren, dames en masters (40 jaar en ouder). Tijdens deze twee daagse spannende finale, voltooien de atleten meerdere uitdagende workouts. Omnisport beschikt over een indoor wielerbaan, een compleet atletiekveld en 5000 zitplaatsen om alle enthousiaste fans te ontvangen.
 
Kijk voor meer informatie over de Lowlands Throwdown 2015 op Lowlandsthrowdown.nl. Via social media is de competitie te volgen op Facebook.com/lowlandsthrowdown en Twitter @lowlandstd #LLTD15

Duurzaamheid surfkleding en badmode bedroevend laag
Sporters trotseren kou met kleding van Thundersports