Bodybuilding 

W.A.B.B.A. Benelux 2005

Wednesday 01 February 2006
378
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Op 12 november 2005 werd in het Auditorium in Brussel de finale gehouden van de Benelux en de selectie voor de Wereldkampioenschappen in Las Palmas. Onder de vlag van de W.A.B.B.A. had de B.F.B.F. deze wedstrijd weer groots aangepakt. De zaal was jammer genoeg niet helemaal vol maar de opkomst was ruim voldoende om er een leuk feestje van te maken. In zowel de hal beneden als de etage boven waren diverse stands waar je in de pauze wat kon rond kijken. Maar goed, daar kwamen we natuurlijk niet voor. We kwamen voor de atleten. En die waren er gelukkig voldoende. Na een spetterende opening met rook, harde muziek en een sensationele dansgroep kon het dan echt gaan beginnen. 

|Wabba-benelux-2005-juniors_|

Junioren

De junioren mochten de spits afbijten. Azizi Ashgar uit Nederland was bij de YBF al 1e geworden en zijn shape was eigenlijk zo goed dat hij besloten had om door te gaan naar Brussel. Gelukkig maar want het is een mooie atleet met veel potentieel. Harde benen en al
veel detail ondanks zijn jonge leeftijd. Wanneer hij het geheel nog wat beter kan blijven presenteren dan zit er wellicht nog meer in als deze 2e plaats. Michael Draps was de Belgische rivaal die hier met de 1e prijs ging lopen. Michael had eigenlijk
alles wel in huis. Voldoende massa, separatie en niet te vergeten een prima presentatie. Enige wat ik kon bespeuren was het feit dat zijn lats er niet echt uit kwamen. Of dat een kwestie is van oefenen, de tijd zal het leren. Voorlopig was hij hier mooi de beste.

|Wabba-benelux-2005-masters_|

Masters

Drie Masters mochten uit gaan vechten wie hier ging winnen. De nog steeds niet doorgeharde moest met de 3e plek genoegen nemen. Wanneer hij in deze shape blijft verschijnen, zal er voor hem ook niet meer in zitten. De 2e plek ging naar Eddy Dirckx. Eddy is maar liefst 57 jaar oud en was hier de hardste in het veld. Eddy heeft in het verleden een zwaar auto ongeluk gehad en is hierdoor toch wel wat gehavend. Ondanks alles was hij de terechte runner-up. De 1e plek ging voor de zaal toch wel verassend naar Bert Luyten. Deze lange atleet was weliswaar erg droog en hard, maar zijn massa nog niet voldoende. Door zijn soepele bewegen, en mooie vorm van de dag eindigde hij hier als eerste. Het publiek zag het anders en liet dit ook weten. Na de Masters heel toepasselijk een gastoptreden van een Master. Daniel Cordaro liet zien dat hij als voormalig Mr. België nog altijd beschikt over een zeer goede fysiek. Dit zou hij overigens een dag later ook aan tonen in Nederland door daar een wedstrijd te winnen.

|Wabba-benelux-2005-debutanten_|

Debutanten.

De beginners lieten direct zien wat een verschil er zit in deze klasse. Alpaslan Yazici kwam zag en overwon. Met een overmacht! Deze pupil van Paul Lans had alles in huis om hier de overwinning gemakkelijk naar zich toe te trekken. Met een prachtige manier van poseren, waarin de meester goed te herkennen was, zette hij de wedstrijd naar zijn hand. Ongetwijfeld gaan we nog veel horen van deze man.

 

|Wabba-benelux-2005-smallclass_|

Small class

In deze klasse slechts 2 atleten. Sayedano Eizadanpakhsh was keihard, had erg goede benen maar miste wat invulling op de rug. Laurent Hendrickx was zelfs nog harder dan zijn concurrent. Met een gestreepte borst die pijn deed aan je ogen trok hij de overwinning naar zich toe. Het was een nipte overwinning maar in mijn ogen wel terecht.

|Wabba-benelux-2005-mediumclass_|

Medium Class

In de Medium class stonden kanjers als Reggie Gill en Filip Onghena naast de winnaar van de debutanten Alpaslan Yazici. Hoewel deze nieuweling de zaak goed voor elkaar had moest hij toch zijn meerdere erkennen in de twee andere atleten. Op de 2e plaats eindigde na een felle strijd Reggie Gill. Reggie was messcherp, en trok strepen op plaatsen waar ik ze nooit gezien heb. Toch koos de jury voor de wat rondere fysiek van Filip. Dat het close was bleek wel want het scheelde slechts 1 puntje.

|Wabba-benelux-2005-tallclass_|

Tall Class

Bert Willemsen stond alleen in deze klasse. Maar wat stond hij er weer mooi bij. Bert stond hier in juni ook, maar dat was net iets te vroeg. Vandaag was hij af. Met enorme benen die behangen leken met aderen als staalkabels liet hij zien dat hij zijn huiswerk had gedaan. Zijn bovenlijf was nog niet zo hard als zijn benen, maar dat wordt hem vergeven.

|Wabba-benelux-2005-dames-missshape_|

Dames Miss

Shape In deze bond gebruiken ze een andere term voor de klasse die ook wel bekend staat als de Fitness klasse. Deze Miss Shape was goed vertegenwoordigd want er stonden maar liefst 9 dames in de line-up. We nemen de top 3 met je door. Directe sprong er toch wel 1 dame in het bijzonder uit de line-up. Debby Keskin. Debby had eerder dit jaar al laten zien hoe ze bij de Ultimate Fitness Challenge zeer hoge ogen gooide. Nu deed ze hetzelfde bij deze Miss Shape verkiezing. En hoe! Deze mooie dame werd unaniem 1e in elke ronde. Haar routine deed menig mannenhart sneller slaan toen ze
met een paaldansact het podium over nam. Bijzonder goede dame die internationaal nog wel eens hoog kan scoren. Op de 2e plaats eindigde Naomi Rinsampessy. Deze dame had een dag eerder bij het doornemen van haar routine haar knie geblesseerd. Hierdoor kon ze niet helemaal uit de voeten op het toneel zo als we van haar gewend zijn. Toch maakt ze er altijd een feestje van en is ze gewoon een genot om naar te kijken. Direct gevolgd door de goedlachse Francisca Strycharczuk. Wat een uitstraling, zeker in haar routine erg sterk. Francisca doet er wel verstandig aan om ietsje aan spiermassa te gaan winnen.

|Wabba-benelux-2005-heren-fitness_|

Heren Fitness

Bij de heren fitness werd de toon wederom gezet door Cliff Nijssen. Cliff heeft in het verleden wel eens commentaar gehad dat zijn routine niet op het niveau was van zijn fysiek. Vandaag was dit zeker niet het geval. Natuurlijk was hij gewoon weer in supershape, maar ook was zijn vrije posing nu van het niveau wat je verwacht als je hem ziet. Als een echter stripper begon hij zijn routine wat al snel tot resultaat had dat de dames in de zaal behoorlijk enthousiast werden. Op de 2e plaats eindigde Giovanni Hooiberg. Giovanni was nieuw in deze klasse maar kwam qua fysiek goed in de buurt van Cliff. Nog een posje zo door gaan en hij kan het Cliff nog wel eens moeilijk maken. Op de derde plek eindigde Hesam Shahi. Hesam had de scherpste buikspieren van de dag maar had verder net wat massa tekort om de top 2 te halen.

 

|Wabba-benelux-2005-dames-fitness_|

Dames Fitness

Na de heren fitness was de beurt aan de dames Fitness. Raquel Simon werd hier in juni nog 2e achter Suzanna Tarpataki. Vandaag waren die rollen omgedraaid. Raquel pakte zogezegd de winst. Suzanna was nu een slag softer dan in juni, maar nog altijd zeer goed en duidelijk 2e. Op de 3e plek Alexandra Chacon. Deze donkere dame is van voren zo enorm sterk, dat je op het puntje van je stoel gaat zitten. Echter aan de rugzijde heeft ze nog wel wat werk te doen. Vooral haar billen zijn nog niet in verhouding met de rest van haar fysiek. Lanah Everts sloot de rij op de 4e plaats.

|Wabba-benelux-2005-internationals_|

Internationals

Na de prijsuitreikingen was het tijd voor het hoogtepunt van de avond. De internationals. Als winnaar kwam hier Venanzio di Bernardo uit de bus. Venanzio was zo gruwelijk hard op de benen dat het al achter de schermen duidelijk werd dat dit de man was die gepakt moest worden. Helaas voor de rest, want dat lukte gewoonweg niet. Roy Menig kwam wel een heel eind in de buurt. Met zijn mooie ronde en pleasing fysiek legde hij beslag op een 2e plek. Hij was nu al weer in een veel betere shape als in juni van het zelfde jaar. Het kan niet lang meer duren voor hij beloond zal worden voor zijn werk. Op de 3e plaats Filip Onghena. Hiermee liet de Belg zien bij de absolute top te horen. Hij bleef bijvoorbeeld international Clarence Devis voor. Dat kon ook niet anders want deze was niet in de shape warin hij zou moeten staan. Als hij dat wel doet, dan veegt hij hier het podium aan met de rest. Clarence dus op 4. Op de 5e plek de winnaar van de Small class. Laurent Hendrickx was hard en massief, maar zijn benen waren niet voldoende om botten te breken in dit veld. Als laatste eindigde Bert Willemsen die in dit veld ook wat te kort kwam. Hoewel de vorm van de dag prima was, zal er nog meer massa bij moeten om de aansluiting te kunnen vinden. Al met al was het weer een zeer volwassen wedstrijd waarmee de B.F.B.F. liet zien over de kennis te beschikken hoe je een wedstrijd tot een succes maakt.

 

|Wabba-benelux-2005-line-up_|

 

 

 

Foto's : Tim Cools
archief S&F132
Vraag het Ed - Gewichtsverlies na een kuurtje
Fitness- en Bodybuilding News Belgium - Belgische Kampioenschappen NCOBB en Selectie WK Parijs 2005