Bodybuilding 

Fitness- en Bodybuilding News Belgium - Belgische Kampioenschappen NCOBB en Selectie WK Parijs 2005

Wednesday 01 February 2006
397
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Op zaterdag 22 oktober werd in de Ariaanhal te Geraardsbergen gestreden voor de Belgische titel bij de NCOBB. De wedstrijd werd ingericht door Johan De Ne
ve en de talrijk aanwezige toeschouwers konden genieten van een spannende strijd tussen de atleten in de verschillende klassen.

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-masters-40plus_|

Masters + 40

Een mooie line-up van vijf atleten. Hierin vielen meteen 2 atleten op: namelijk Dirk Krikilion en Remue Alain. Alain was de massiefste van de 2, stond goed hard, maar had in het begin wat moeite bij het poseren. Dirk Krikilion stond in een fantastische shape. Mooie symmetrie, posing en ripped over het ganse lichaam. De jury geraakte er niet uit en beide atleten eindigden op een gedeelde 1ste plaats. De 3de plaats was voor Flamand Robert. Een atleet om rekening mee te houden.
Hij beschikt over een complete fysiek maar miste wat hardheid en massa. Amodio Lorenzo werd vierde geplaatst. Hij gaf een mooie posingroutine. Beschikt over een fraaie rug. Devuyst Serge, luid aangemoedigd door zijn supporters werd 5 de. 

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-masters-50plus_|

Masters + 50

Hierbij 2 atleten die erg aan elkaar gewaagd waren. Fernand Jacobs won verdiend van Moine Christian. Fernand beschikte over de meest complete fysiek en stond iets droger. Toch een goede prestatie van beide atleten.

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-seniors-65_|

Seniors - 65

Deze reeks werd overtuigend gewonnen door Ligios Bruno. Hij beschikt over een mooie symmetrie, voldoende massa, separatie en hardheid. De 2de plaats was voor Hesam Shahi, een goede atleet met mooie symmetrie, maar met nog iets te weinig massa om het Bruno echt moeilijk te maken. De derde plaats was voor Sibilla Anthony. Deze gaf een zeer mooie poseerroutine. De basis is bij deze atleet zeker aanwezig. Als hij zorgt voor wat meer definitie zal hij het nog ver brengen.

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-masters-plus60_|

Masters + 60

Bij deze nieuwe reeks slechts één atleet, Lebbe André liet een goed indruk, zeker niet voor een 62 jarige, maar zal nog wat harder moeten komen wil hij in de WK punten sprokkelen. Toch een dikke proficiat!

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-women-physical-plus52_|

Women Physical +52

Slechts één atlete: Gahy Inge. Jammer voor haar, want ze beschikt over een goede symmetrie. Ze had ook een mooi verzorgde routine. Indien ze zorgt voor iets meer scherpte kan ze het haar tegenstanders op de WK lastig maken.

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-Seniors-70_|

Seniors -70 

Een line-up van 4 atleten met opnieuw een spannende strijd voor de eerste 2 plaatsen. Dirk Krikilion miste wat massa om de eerste plaats te behalen. Die was voor Hautekeete Lucien. Lucien beschikte over de compleetste fysiek. Stond goed scherp en ripped met daarbij een massief bovenlichaam. Nog een beetje zijn posing ver
zorgen en hij zal scoren op het WK. De 3de plaats was Deroissart Michael die ripped en hard stond, maar nog wat massa mist. De vierde plaats was voor Mastroserio Pierino.

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-seniors-min75_|

De mooiste line-up van de avond met een nek aan nek race tussen Houssière Rudy en Lamarque Amedee. Houssière Rudy heeft de strijd gewonnen met 6 punten tegen 9. Hij was de beste atleet v/d avond. Hij beschikt ook over flink wat massa en diepe cuts, heeft een indrukwekkende dubbel biceps zowel in front als in rug pose. Ook Amedee is een schitterende atleet en deed me wat denken aan Lee Labrada. Hij beschikt over een mooie symmetrische lijn en kan goed poseren. Met iets meer massa op de benen had hij de eerste plaats misschien kunnen opeisen. Frère Benoit werd 3de. Hij miste jammer genoeg wat algemene vorm. Wanneer hij de volgende keer wat harder komt kan hij zich in de strijd gooien met de twee eersten. Pensis Romuald werd 4de en Orlandi Eric 5de.

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-seniors-min80_|

Ook hier een mooie line-up waarbij onmiddellijk weer 3 atleten opvielen: Vanham Lorenzo, Remue Alain en Sulek Stephan. Stephan was de terechte winnaar. Veel massa, gecombineerd met zware benen, diepe cuts en goed droog. Remue Alain werd tweede met 1 punt verschil op Lorenzo van Ham. Deze was (terecht) niet tevreden met die derde plaats. Lorenzo was de meest symmetrische atleet, stond ook massief en posseerde zeer goed. Jammer genoeg had hij zijn huiswerk minder goed gemaakt als op de halve finale en stond niet droog en hard genoeg om de klasse te winnen. Hij blijft toch een atleet met internationale ambities. De vierde plaats was voor Jacobs Fernand gevolgd door Devuyst Sege.

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-seniors-min85_|

Seniors -85

Hier had de jury een duidelijke uitslag voor de 3 atleten. De eerste plaats met vijf punten was voor Fontaine Tony. Hij was de massiefste met de beste symmetrie. De Ridder Kenjy die met een mooie beenpartij 2de geplaatst werd, gaf ook een heel mooie posing ten toon. Derde werd tenslotte Hammeleers
Roel. Nochtans een goede atleet die nog heel wat in zijn mars heeft. Zeker nog te volgen.

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-seniors-plus85_|

Seniors +85

Hierin was Berth Steven de overduidelijke winnaar. Een grote imposante atleet zonder echt zwakke punten. Hij gaf ook een “stevige” poseerroutine. Mist nog enkele kilo’s spiermassa om international goed te scoren! De 2de plaats met 12 punten was voor Guiffo-Kuate Bertrand. Een atleet met een zeer goed bovenlichaam. Mist wat separatie en diepe cuts in de benen. Als hij daarvoor zorgt, met daarnaast een betere podium presentatie wordt dit een kandidaat
voor de titel. De 3de plaats was weggelegd voor Vanfleteren Olivier. Een atleet met goede symmetrie, maar miste wat algemene shape. Amodio Lorenzo werd 4de. Ook een atleet met potentieel, die met het winnen van enkele kg spiermassa tot de top kan doorstoten.

|Belgische-Kampioenschappen-NCOBB-en-Selectie-WK-Parijs-2005-miss-bodyfitness_|

Miss BodyFitness

Slechts 3 dames in deze klasse, maar de kwaliteit overheerste de kwantiteit. Alle dames waren in uitstekende vorm. De winnares werd Adam Veronique. De ganse zaal juichte haar enthousiast toe tijdens haar vrije posing. Ook tijdens de bikini-ronde overklaste ze haar tegenstanders. De 2de plaats was voor Carpriaux Isabelle. Zij had een minder goede poseer routine, maar haar overall fysiek zorgde dat ze verdiend won van Petitjon Natalie. Natalie had wel een fysiek sterke vrije posing. Een proficiat voor alle drie de dames!

 

 

Foto's : Tim Cools
archief S&F132
W.A.B.B.A. Benelux 2005
Nieuws uit Belgie : Blitscarrière voor “sterke” Filip Onghena