Sterkste man 

Sterkste Man - Slawomir Toczek wint Sterkste Man Open Bedrijvendag Hoogeveen

Wednesday 01 February 2006
256
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Afgelopen zaterdag 5 november vond in Hoogeveen de Sterkste Man Open Bedrijvendag Hoogeveen plaats. Een echte internationale editie dit keer. Aan deze wedstrijd deden vijf Nederlanders en vijf buitenlanders mee. De sterke Pool Slawomir Toczek won deze wedstrijd. De titelverdediger, Senny Schonewille, eindigde op een tweede plaats en de 'Austrian Giant' Ralf Ber eindigde op plaats drie. Naar aanleiding van de geslaagde wedstrijd van vorig jaar organiseerde Hans Schonewille (Fantastic Sports) ook dit jaar weer deze unieke 'reizende' sterkste man competitie.

|SterksteMan-Slawomir-Toczek-wint-Sterkste-Man-Open-Bedrijvendag-Hoogeveen-1_|

De wedstrijd bestond uit zes onderdelen die plaatsvonden bij zes verschillende bedrijven, die deze onderdelen sponsorden. De deelnemers werden de gehele dag in een luxe touringcar naar de onderdelen vervoerd. Dit jaar had Hans Schonewille er een echte internationale wedstrijd van gemaakt. Hans Schonewille had enkele grote internationale sterke mannen gecontracteerd om te komen strijden tegen onze eigen sterke jongens tijdens de Sterkste Man Open Bedrijvendag Hoogeveen: de Oostenrijker Ralf Ber (bijgenaamd de 'Austrian Giant'), die pas geleden nog een zevende plaats heeft behaald tijdens World's Strongest Man in China, de Pool Slawomir Toczek, die samen met Mariusz Pudzianowski de eerste plaats behaalde tijdens Championship of World's eerder dit jaar en ook heeft meegedaan aan de voorronden van World's Strongest Man in China, en de Engelsman Adam Townsend, winnaar van de English Championship dit jaar.

|SterksteMan-Slawomir-Toczek-wint-Sterkste-Man-Open-Bedrijvendag-Hoogeveen-2_|

De organisatie was aan een strak tijdschema gebonden want in de kranten stond hoe laat en bij welk bedrijf een onderdeel van start ging. Net als vorig jaar ging het eerste onderdeel van start bij de Hoogeveense Courant (C Pet).

 

Dezelfde dead lift op herhalingen als vorig jaar, alleen ietsje zwaarder nu, een effectief gewicht van maar liefst 370 kg. Senny Schonewille pakte op dit eerste onderdeel de overwinning met 20 herhalingen.

|SterksteMan-Slawomir-Toczek-wint-Sterkste-Man-Open-Bedrijvendag-Hoogeveen-Senny-Schonewille_|

 

Onze zuiderbuur Jimmy Laureys pakte een verrassende tweede plaats met 14 herhalingen.

|SterksteMan-Slawomir-Toczek-wint-Sterkste-Man-Open-Bedrijvendag-Hoogeveen-Jimmy-Laureys_|

 

Daarna drie man met 12 herhalingen op een gedeelde derde plaats: Slawomir Toczek, Dave Mossing en Adam Townsend. Op het tweede onderdeel, de viking press op herhalingen, waren het onze buitenlandse gasten die met de eer gingen strijken.

 

Ralf Ber kwam maar liefst tot een gewicht van 275 kg en de Pool Slawomir Toczek kwam tot 260 kg. Senny Schonewille kon nog net in de top drie aanhaken met een gewicht van 245 kg.

 

Ook op het derde onderdeel, de carry & drag, waren het Ralf Ber en Slawomir Toczek die de eerste twee plaatsen wisten te pakken. En weer zat onze zuiderbuur Jimmy Laureys er dicht bij door op plaats drie te eindigen. Op het vierde onderdeel, de deadlift hold, wist Senny Schonewille een tijd neer te zetten van 52 seconden. Slawomir Toczek wist hier echter nog eens ruim drie seconden overheen te gaan en pakte op dit onderdeel de eerste plaats.

|SterksteMan-Slawomir-Toczek-wint-Sterkste-Man-Open-Bedrijvendag-Hoogeveen-4_|

 

En weer was het Jimmy Laureys op de derde plaats. Jimmy draaide vandaag en zeer goede wedstrijd en wist zich ook tussen deze internationale toppers goed staande te houden. Op het vijfde onderdeel, de car caddy, waren het weer Slawomir Toczek en Ralf Ber voor de eerste twee plaatsen. Voorafgaande aan het laatste onderdeel ging Slawomir Toczek aan de leiding van het klassement met 45 punten, daarachter Senny Schonewille (41 ptn.), Ralf Ber (40 ptn.) en Jimmy Laureys (38 ptn.). Er kon dus nog van alles gebeuren. In de laatste heat van het laatste onderdeel, de truck pull medley, moesten Senny Schonewille en Slawomir Toczek tegen elkaar. Senny Schonewille wist met drie seconden voorsprong te winnen van Slawomir Toczek en pakte tevens de snelste tijd op dit onderdeel. 

|SterksteMan-Slawomir-Toczek-wint-Sterkste-Man-Open-Bedrijvendag-Hoogeveen-5_|

Organisator Hans Schonewille kan terugkijken op een zeer geslaagde competitie en heeft al laten weten dat ook volgend jaar deze wedstrijd weer op de kalender zal staan! Na afloop van het laatste onderdeel gaf Ralf Ber nog even een demonstratie koekepan oprollen, zijn specialiteit. Ralf Ber staat daarmee in het Guinness Book of Records. Vandaag rolde hij een doorsnee koekepan op tot een rolletje van 19 cm binnen een tijd van 30 seconden. Doe dat maar eens na! 

Sterkste Man - Zydrunas Savickas wint IFSA Strongman World Championship 2005
Sterkste Man - Mariusz Pudzianowski wint World's Strongest Man 2005