Fitness  Bodybuilding 

Een nieuw soort fitnessverkiezing

Saturday 01 April 2006
333
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Enkele maanden geleden deed Female Fitness Magazine een oproep aan dames die het misschien leuk zouden vinden om een keer een miss-verkiezing mee te maken. Diverse dames schreven zich in en via het internet konden mensen stemmen wie de gelukkige dames zouden zijn voor de finale. 10 dames werden verkozen, helaas kwamen er maar 8 daadwerkelijk naar de grote finale dag. Een week voor de finale werd er een trainingsdag gehouden bij For Fun Sport in Hillegom.

Tijdens deze dag kregen de dames precies te horen wat ze moesten doen en wat er precies verwacht werd. Zo werd er ingegaan op de bruining, maar ook op de verschillende poses die ze moesten aannemen op het podium. Geen van de dames had ooit op het podium gestaan of zelfs een wedstrijd gezien. Het zou voor hen dus een dag vol nieuwe ervaringen worden. De finale werd gehouden op de Feelokay beurs in de IJsselhallen te Zwolle, waar alle dames al vroeg aanwezig waren.

Er werden drie rondes gedaan, symmetrie, de gespierde ronde en de sexy vrijetijdskleding. Ondanks dat de rondes op “andere” fitnesswedstrijden lijken, was de jury toch niet op zoek naar de gespierdste en droogste (minste vet) dame. Maar wel op zoek naar de sportiefste dame waarbij het totale plaatje klopt. Tijdens de eerste ronde sprongen er eigenlijk meteen al drie dames uit Britt Anholts, Katrien Baert en Meike de Jong, en dat veranderde eigenlijk niet meer in de ander rondes. Katrien is een mooie atlete die uit België komt. Ze heeft een mooi slank, gespierd lijf waar alles in verhouding is. Katrien was dan ook de terechte winnares en mocht een gigantische beker, een voedingspakket van EAS, een kledingcheque van Squat en bloemen in ontvangst nemen Meike de Jong is werkelijk een hele mooie verschijning, zeker in haar jurkenronde wist ze punten te scoren. Meike was de week voor de verkiezing erg zenuwachtig, maar tijdens de wedstrijd zag je de spanning van haar afvallen. Britt had de meest lijnen in haar benen maar stond net iets minder te stralen dan nummer 1 en 2. zij werd 3de. De overige dames Janine Prins, Cindy van Oostenbrugge, Susy Molina, Hariette Stinissen en Ingrid Sassen zagen er ook allemaal beeldschoon uit en ook zij kregen een mooie herinnering mee en een mooie bos bloemen. Het was een mooi begin van een mooie traditie van een nieuwe wedstrijd in Nederland. Hopelijk zullen we volgend jaar wederom van deze mooie dames mogen begroeten.

Hollywood is aan de clenbuterol
Onderzoek naar anabolengebruik