Anabolen 

Het kan nog veel groter

Tuesday 08 August 2017
222
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Amerikaanse onderzoekers hebben een nieuwe categorie spierversterkende middelen ontdekt. Ze kwamen die op het spoor toen ze onderzoek deden naar het eiwitje myostatine, dat in het lichaam de groei van spieren afremt. Stoffen die myostatine neutraliseren zorgen voor een sterke spierontwikkeling. De farmaceut Wyeth doet daarom proeven met myostatine-blokkers op mensen met spierziekten. De onderzoekers schrijven in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences over experimenten met een synthetische receptor voor myostatine. De synthetische receptor zweeft rond in het bloed, laat verbindingen die lijken op myostatine koppelen, en voorkomt zo dat de verbindingen iets doen.

Toen de onderzoekers de nep-receptor inspoten bij muizen die die door een genetische ingreep geen myostatine konden aanmaken, zagen ze iets merkwaardigs. De genetisch gemanipuleerde muizen worden van zichzelf al monsterlijk groot. Eigenlijk had de synthetische receptor geen effect moeten hebben, maar de monstermuizen werden nog groter. Waarschijk vangt de nepreceptor nog een andere spierremmende factor weg. 

Proceedings of the National Academy of Sciences
Photo By The original uploader was Bigplankton at English Wikipedia Later versions were uploaded by Sunholm at en.wikipedia. [Public domain], via Wikimedia Commons
archief S&F133
THG was een wonder-anabool
Nieuw eiwitdieet is vleesdieet