Gezondheid 

‘Kip veilige eiwitbron’

Monday 24 July 2017
211
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Er is geen verband tussen kip en darmkanker, zeggen epidemiologen in The American Journal of Gastroenterology. Volgens hun onderzoek hebben mensen die veel van hun dielrijke eiwitten uit kip halen minder kans op de ziekte dan mensen die hun eiwitten vooral uit rood vlees halen. Dat is goed nieuws voor gezondheidsbewuste krachtsporters. Die eten graag voedingsmiddelen met zo veel mogelijk eiwitten, en zo min mogelijk koolhydraten en vetten. Dan kom je al snel op mager rund- en varkensvlees.

 

Een minpunt van die producten is echter dat ze bij een hoge inname de kans op darmkanker verhogen, en misschien ook de kans op beroertes en infarcten. Dat komt doordat rood vlees veel organische ijzer in de vorm van haem bevat, dat bij een hoge inname schadelijke processen in het lichaam versnelt. In kip zit, vergeleken met rood vlees tenminste, weinig ijzer.

Photo by 榮達 陳 on Unsplash
archief S&F133
Nieuw eiwitdieet is vleesdieet
Opgerold: Med Request Pharmaceuticals