Bodybuilding 

Contest News: Dames Ms. International Figure

Sunday 01 May 2005
214
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

| Afbeelding presentator |

Jenny Lynn 1e

Als altijd ziet Jenny er perfect uit, de all american girl, alles aan haar is perfect, haar, huid, conditie, stralende lach, bikini en badpak gecombineerd met haar voor figure perfecte fysiek. Het was dan ook niet moeilijk voor de jury om te weten wie dit ging winnen en Jenny heeft moeiteloos de Ms. Intermational Fitness, met een perfecte score, wederom, op haar naam geschreven.

Monica Brant 2e

Zoals Chris Cormier de eeuwige tweede is bij de heren is dit bij de dames Monica Brant. Monica doet er werkelijk alles aan om het de jury leden naar de zin te maken en ze heeft zich heel duidelijk aan de 20% less gehouden en was niet zo hard en minder gespierd als voorgaande jaren. Het mocht niet baten want Monica ziet er met een beetje meer hardheid en spieren nog beter uit. Monica is en blijft een schitterende verschijning maar helaas niet schitterend genoeg om het Jenny Lynn moeilijk te maken.

Mary Elizabeth Lado 3e

De verassing van de dag bij de Figure dames. Deze nieuwkomer gaat het nog ver schoppen en zal waarschijnlijk binnen korte tijd het Jenny Lynn wel eens heel moeilijk kunnen maken.

| Afbeelding Jenny tot Mary |

Christine Pomponia-Pate 4e

Ze is niet lang maar heeft een aantrekkelijke fysiek en is een sexy verschijning. Helemaal perfect is ze niet maar haar hele verschijning laat dit vergeten en je ziet alleen maar een zeer aantrekkelijke verschijning die je niet anders dan hoog kunt plaatsen.

Latisha Wilder 5e

Latisha heeft een heel mooi gezichtje maar een niet voor figure geschikte fysiek. Ik kan eigenlijk niet zo goed plaatsten waarom ze de plaats heeft gekregen die ze hier heeft, maar dit komt wel eens vaker voor. Latisha vind ik beter passen in het Bodybuilding circuit waar ze het bij de lichtgewichten goed zou kunnen doen.

Amber Littlejohn 6e

Ik heb in het begin moeten wennen aan haar verschijning maar naarmate ik haar vaker op wedstrijden zag ben ik haar steeds meer gaan waarderen. Ze was niet in de conditie die ze op de Olympia had maar ze is en blijft een zeer aparte en elegante verschijning en ik had haar toch nog voor Latisha Wilder geplaatst. Latisha vind ik voor de Figure te gespierd en Amber heeft een voor Figure uitermate geschikte fysiek.

Afbeelding Christine tot Amber |

Jane Awad 7e

Dit is ook een nieuwkomer met veel potentieel.

Persoonlijk had ik haar hoger geschat maar waarschijnlijk zijn er redenen, buiten het feit dat ze nieuwkomer is, om haar in mijn ogen deze te lage plaatsing te geven. Toch is het niet verkeerd om als nieuwkomer deze plaats op de Ms. International te krijgen en we zullen in de toekomst vast meer van haar zien.

Elaine Goodlad 8e

Dit is van alle figure dames de mooiste verschijning en ze is niet alleen een heel mooie vrouw maar ook nog heel erg sympathiek en geliefd bij alle deelneemsters. Helaas gaat ze nu toch tekenen vertonen van veroudering, ze is namelijk de 40 al gepasseerd. Elaine was te zacht op de achterkant en ze zag er een beetje uitgeblust uit. Waarschijnlijk doet ze teveel wedstrijden mee en zal ze een poosje rust moeten nemen om er weer als vanouds bij te staan.

Zena Collins 9e

Is een mooie dame heeft alleen een beetje lang torso of korte benen en was niet in shape. Zena kan in de toekomst als ze in een betere conditie komt zeker hoger scoren want ze heeft, op de paar fysiek gebreken na alle uiterlijke kwaliteiten in huis om bij de top zes te gaan behoren.

| Afbeelding Jane tot Zena |

Shannon Metteraud 10e

Is hard en droog maar heeft verder niet de kwaliteiten die van een top figure atlete verwacht wordt. Ze is te dun en toch ook te gespierd wat waarschijnlijk komt omdat ze zo hard en droog is. Shannon kan alleen hoog scoren als het op conditie aan komt.

Lynsey Beattie-Ahearne 11e

Net als Zena was Lynsey niet in vorm. Geen optimale fysiek en te dun.

Allison Bookless 12e

Dit was voor haar de eerste profwedstrijd, hiervoor deed zij nog mee bij de amateurs. Ik denk dat het voor Allison beter is om bij de amateurs te blijven want op dit podium met dit niveau daar hoort zij niet thuis.

Jen Hartley 13e

Ook Jen hoort hier nog lang niet thuis en hopelijk neemt ze wat meer tijd om haar volgende prof wedstrijd beter voor te bereiden en meer aandacht aan haar krachttraining te schenken.

 

| Afbeelding anderen 

Tekst Juliëtte Bergmann
Fotografie Jim Lensveld
archief S&F 128
Waarschuwing voor 'Braziliaanse afslankpillen'
Contest News: Ironman Pro Show