Bodybuilding 

Contest News: San Francisco bodybuilding en figure-show

Sunday 01 May 2005
211
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Het was nog geen week geleden dat veel van de profs die vandaag aantraden naast elkaar stonden op de Arnold Classic om te strijden om die fel begeerde finale plaats. Zouden de rollen nu anders verdeeld worden? Dexter Jackson vs Chris Cormier en Jenny Lynn vs Monica Brant. En hoe zal Mascha Tieken het dit keer vergaan tussen 23 andere figure toppers?

Mascha werkt sinds november met een Amerikaanse begeleider, Hany Rambod alias The Wizard ook wel Pro Creater, en probeert samen met hem haar fysiek te veranderen zodat ze beter naast de andere Figure dames past. Deze wedstrijd was voor haar dé manier om te kijken of ze op de goede weg zijn met deze nieuwe manier van dieet en training.

In het fabelachtige Palace of Fine Arts Theater mochten de dames de spits afbijten. Tijdens de eerste ronde werden uiteraard de atleten die een week eerder de Arnold Classic meegedaan hadden als eerste vergeleken met elkaar. En het was direct duidelijk dat de strijd om de 1ste en 2de plaats weer zou gaan tussen Monica Brant en Jenny Lynn.

Jenny had, zoals altijd, een fantastische uitstraling en haar shape had ze goed weten vast te houden. Jenny is nooit echt hard en zeker niet als je het vergelijkt met Monica maar ze heeft de look waar de jury het meeste van gecharmeerd is; gespierd maar niet te gespierd, droog maar niet te droog en wat zeker belangrijk; is een gezonde uitstraling.

Monica zag er vermoeid uit, en dat zal haar zeker punten hebben gekost, maar ondanks dat blijft ze een mooie verschijning. Ze is eigenlijk nooit uit shape, maar heeft tot op vandaag nog niet de shape gevonden die haar de 1ste plaats kan bezorgen. Veel sen vonden dat ze dit keer die fel begeerde 1ste plaats naar huis had moeten nemen maar met uiteindelijk 8 punten verschil was het toch weer Jenny die de wedstrijd won.

Op de 3de plaats eindigde (unaniem) Christine Pomponio-Pate, die een week eerder nog 4de werd. Christine is een bijzondere verschijning met een borstomvang die werkelijk alles slaat. Toch wordt ze elke keer weer een stukje beter, haar schouders worden gespierder en gelijnder en haar achterkant benen is fantastisch. Helaas mist ze nog rugwijdte t.o.v. de bovenstaande dames.

Chastity Slone, die tijdens de GNC Show of Strength 2004 haar prof debuut maakte en daar 11de werd, stond als een goudhaantje op het podium. Haar mooie ronde schouder, lange gelijnde benen en geblokte buikspieren bezorgde haar de 4de plaats. Tevens wist ze zich hiermee te kwalificeren voor de Olympia, waar ze het waarschijnlijk heel goed zal gaan doen. Chastity is een dame waar we in de toekomst nog veel van zullen horen.

|Afbeelding2|

5de werd Rhonda Riley die qua fysiek veel op Jenny Lynn lijkt. Alleen haar billen zijn vierkanter en minder strak dan die van Jenny.
Voor Mascha verliep de wedstrijd goed, ze werd 16de. Met 5 kilo minder spiermassa stond ze lichter op deze wedstrijd dan ooit ervoor. Mascha kreeg vaak te horen, van o.a. de jury, dat ze te gespierd was voor deze klasse en dat ze op een bodybuildster leek. Dit keer was dat echter niet het geval, ze kreeg veel complimenten over haar veranderde fysiek en ze moedigden haar aan om deze lijn voort te zetten. Eind mei zal Mascha weer op het podium staan en dan zullen we zien of dit haar gelukt is.

 

Na de dames was het de beurt aan de heren. Voor veel bodybuildingfans brak nu het hoogtepunt van de dag aan; de strijd tussen Dexter Jackson en Chris Cormier. Chris had al de hele week na de Arnold verkondigd dat hij revanche zou nemen en dat hij dé man van de wedstrijd zou worden. Zou hij het waar kunnen maken? Op de Arnold Classic scheelde het maar liefs 20 punten, zou hij die dit keer naar zich toe kunnen trekken? Met veel applaus uit de zaal beste-
gen de 20 mannen het podium. En ja hoor Chris was beter dan een week ervoor. Hij was werkelijk in een wereldshape, hij was groot, hard en qua symmetrie kwam hij mooier over dan Dexter. Alleen op de schoudersronding kwam hij iets te kort maar de rest maakte dit goed. Dexter was absoluut in een goede shape, hij was harder dan Cormier, het scheelde uiteindelijk maar 3 punten in het voordeel van Chris. Tijdens de eerste en tweede ronde was het heel duidelijk dat Troy Alves 3de zou worden. Met een verschrikkelijk mooie symmetrie en behoorlijk veel massa hoorde hij echt in de top 3 thuis.

Melvin Anthony wist echter roet in het eten te gooien tijdens de poseerronde. Hij poseert echt de sterren van de hemel, dit moet je echt een keer gezien hebben! Hij wist dan ook de 3de ronde op zijn naam te schrijven, Troy werd in deze ronde 4de. Met slechts 5 punten verschil werd Troy Alves uiteindelijk 4de en miste hiermee een Olympia kwalificatie.

5de werd Victor Martinez die een week eerder nog genoegen moest nemen met de 7de plaats. Victor is behoorlijk massief en daar wint hij toch wel punten mee maar ook deze wedstrijd miste hij harde en scherpe lijnen, het was voor de bovenstaande heren dan ook niet moeilijk om hem ook dit keer te verslaan.

Fotografie Co Apswoude
Tekst Mascha Tieken
archief S&F 128
Contest News: Ironman Pro Show
Bodybuilding Belgium: De laatste nieuwtjes uit België