Gezondheid 

Voeding bevat minder mineralen dan vroeger

Monday 01 May 2006
169
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

In een stukje vlees zit anno nu de helft minder ijzer dan in 1940. In melk zit veertig procent minder magnesium. Ook de hoeveelheid calcium in zuivel is afgenomen.

Dat zegt de Britse supplementenhandelaar David Thomas. Thomas baseert zich op tabellen uit 1940 en tabellen uit 2002, die door erkende instanties zijn gepubliceerd. De methoden van de geïndustrialiseerde voedingsindustrie hebben de vermindering veroorzaakt, zegt Thomas.

Hij beschouwt supplementen als de aangewezen manier om de teruglopende concentraties te compenseren. Thomas publiceerde zijn analyse in Food Magazine, een tijdschrift van de consumentenorganisatie The Food Commission. De Food Commission heeft om een nader onderzoek gevraagd. De overheid en de voedingsindustrie denken echter dat de veranderde concentraties te maken hebben met veranderde meetmethoden. De kwaliteit van de voeding zou niet zijn veranderd.

Photographer: Markus Spiske
archief S&F 134
Vince Taylor
Maak de sheriff niet boos