Anabolen 

Anabolen legaliseren

Monday 01 May 2006
185
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

'In ons artikel hebben we het over drugs', vertelt professor Gary Becker. 'Maar onze theorie geldt uiteraard ook voor anabolen en andere spierversterkers.' Becker, verbonden aan de University of Chicago, schreef een artikel over de gevolgen van de War on Drugs. Onmiddellijk mee ophouden, vindt Becker, die in 1992 de Nobelprijs voor economie won.

Volgens de econoom drijft de jacht op anabolen en drugs de prijs omhoog, maar blijft de vraag constant. De consumptie neemt een beetje af, maar de winsten van de handelaren stijgen spectaculair. Naarmate de overheid steeds meer geld kwijt is aan het jagen op handelaren, worden die handelaren alsmaar rijker en machtiger. Op een gegeven moment worden de handelaren zelfs zo rijk, dat ze agenten kunnen omkopen.

Het zou beter zijn als de overheid anabolen en drugs legaliseert, en er vervolgens belasting op heft. Dan stijgt de prijs ook, aldus Becker. Maar dan wordt de overheid rijker en sterker, en niet de handelaren. Met het geld dat de overheid verdient, kunnen dan hulpprogramma's voor gebruikers worden opgezet.

Beckers artikel is gepubliceerd in de Journal of Political Economy.

Photo by jessica45 on pixabay
archief S&F 134
Grootste dealer van Europa zit vast
Vragen en antwoorden: overtraining & proviron