Vragen & antwoorden 

Vraag & Antwoord: training tijdens detentie

Monday 01 May 2006
156
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Beste Peter,

Ik zit op het moment gedetineerd en moet nog tien maanden uitzitten. Ik ben een half jaar geleden begonnen met krachttraining. 1 x per week in de sportzaal en voor de rest op de luchtplaats waar een rek hangt voor optrekken en dippen. Op mijn cel doe ik opdrukken, smal, breed en schuindrukken op de stoel. En ik heb wat emmers met water gevuld voor de Mijn vraag aan u is hoe ik deze tien maanden toch groter kan worden en mijn buikje een beetje kan wegwerken.

Ik ben afhankelijk van voeding op de winkellijst en kan geen supplementen gebruiken, die zijn hier niet toegestaan. Ik ben van plan als ik over tien maanden vrij kom serieus te gaan trainen. Ik ben nu 25, weeg 82 kg en ben ongeveer 1.75.

Mijn voorbeeld is Jonathan Later, het covermodel.

Vriendelijke groet, Michael
Vught

 

Beste Michael,

Je doet het prima met de schaarse middelen die jou ter beschikking staan. Emmers water kunnen ook gebruikt worden voor schoudertraining en zelfs voor squaten (als je je evenwichtspunt kunt vasthouden). Het buikje wegwerken op standaard voedsel (of dat nu een gevangenis of ziekenhuis is) ligt wat moeilijker. Verwijder vet uit vlees door er een servet op te wikkelen en uit te knijpen (zal niet op prijs worden gesteld) Eet minder grote porties en probeer meer aërobe arbeid te verrichten. Ik denk dat je zo al héél goed bezig bent. Je zult tijdens je detentie misschien niet spectaculair vooruit gaan, maar dat komt wel als je na die tien maanden écht gaat trainen. Jouw improvisatie work-outs hebben dan een solide basis gelegd om in vrij korte tijd sterker en zwaarder te worden.

Succes!

Peter

door Peter van der Zon
Photo by DAVIDCRAYde on pixabay
archief S&F 134
Vraag & Antwoord - Trainingsadvies voor langere mensen
Vraag & Antwoord: Groeihormonen gebruiken die voor een ander is voorgeschreven