Fitness 

Fitbit presenteert Fitbit Alta nieuwe modieuze fitnesstracker

Monday 08 February 2016
179
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest


Hoogwaardige verwisselbare accessoires passend bij je persoonlijke stijl, en geavanceerde motivatiefuncties zoals ‘Reminders to Move' om gezonder en fitter te worden

Fitbit, toonaangevend op de markt voor connected health- en fitnessondersteuning, presenteert Fitbit Alta™, een elegante fitnesstracker die aansluit bij je persoonlijke stijlvoorkeuren, en is voorzien van geavanceerde health en fitnessfuncties die je workouts bijhouden en je motiveren om in beweging te blijven. Fitbit Alta heeft een zachtglanzend afgewerkte rvs behuizing en biedt keuze uit een aantal stijlvolle verwisselbare polsbanden in diverse kleuren en materialen, dus er is een passende versie voor elke gelegenheid. Naast het automatisch tracken van dagelijkse activiteiten, bewegingen en slaapperiodes is deze sportwatch voorzien van Reminders to Move, die je door de dag heen aansporen actief te blijven. Fitbit Alta geeft je ook visuele feedback over je vorderingen en houdt je via een heldere, dunne display op de hoogte van relevante meldingen.
 
Fitbit Alta is per direct online te bestellen en ligt vanaf maart 2016 in de winkel, samen met de onlangs aangekondigde en bekroonde Fitbit Blaze™ Smart Fitness Watch. De twee nieuwe apparaten zijn de slimste, meest stijlvolle en meest motiverende fitnesstrackers van Fitbit tot nu toe.
 
“Fitbit Alta is onze meest modieuze tracker tot dusver,” verklaart James Park, CEO en medeoprichter van Fitbit. “Het elegante, veelzijdige design past perfect in elke omgeving, van sportschool tot kantoor en uitgaansgelegenheid. Alta biedt de trackingfuncties waar Fitbit om bekend staat, plus een aantal innovatieve prikkels om net dat beetje meer te doen. Als nieuwe verrijking voor onze grote, betrokken wereldwijde social community is Alta een geweldig product voor wie op simpele wijze gemotiveerd en connected wil blijven, en dat ook nog eens in je eigen stijl.”
 
Extra motivatie om je doelen te halen 
Met Fitbit Alta heb je alle belangrijke activiteitsstatistieken voortdurend bij de hand, plus een aantal nieuwe functies die speciaal zijn ontwikkeld om health en fitnesstracking makkelijker en motiverender te maken:

 • Reminders to Move helpt je actief en in beweging te blijven. Onderzoek laat zien dat langdurig stilzitten de stofwisseling kan vertragen en zitten wordt ook in verband gebracht met een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Elk uur een paar minuten bewegen helpt om de stofwisseling op gang te houden en vermindert de negatieve gevolgen van het zitten. Met korte positieve signalen moedigt Fitbit Alta je aan om elk uur minstens 250 stappen te zetten (circa 2 à 3 minuten wandelen), en beloont het je met een melding als je dat doel bereikt. Je kunt de signalen aanpassen aan je ritme en voorkeuren, en je kunt ze tijdens vergaderingen of bij andere gelegenheden makkelijk uitschakelen (“Do Not Disturb”), zodat je de herinneringen alleen krijgt wanneer jij dat wilt.
 • SmartTrack™ automatische activiteitsdetectie is een slimmere en makkelijke manier om je oefeningen te monitoren en te zien hoe je bewegingsoefeningen kunt inpassen in je dagelijks leven, waarbij je credits krijgt als je je weekdoelen haalt. De functie houdt automatisch al je langerlopende bewegingsinspanningen bij, zoals wandelen, hardlopen, fietsen en crosstraining, en ook algemene trainingscategorieën, zoals aerobiclessen, danslessen, cardio-kickboxen en sporten (zoals voetbal, tennis en basketbal).
 • Wekelijkse bewegingsdoelen in de Fitbit® app stimuleren je om een praktisch en effectief bewegingsplan te maken en te volgen dat bij jou past. De doelen worden dagelijks gemonitord en getoond in de app, met een weekdoel voor het aantal dagen dat je wilt trainen, zodat je zelf verantwoordelijk blijft. Weekdoelen laten zich eenvoudig aanpassen aan je eigen trainingsvoorkeuren, waarbij je zelf het aantal trainingsdagen kunt aangeven en ook de SmartTrack-activiteiten meetellen voor je doelen.
 • 24-uurs activiteits- en slaapdetectie geeft je de basale real-time health en fitnessstatistieken die je nodig hebt om je vooruitgang te meten en gemotiveerd te blijven om je doelen te halen. De functie toont je naast de actuele tijd ook gezette stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën en aantal actieve minuten, allemaal op het makkelijk afleesbare OLED-tikscherm. Met de Fitbit-app kun je zien hoe lang en goed je hebt geslapen, en kun je stille trilsignalen instellen om je te laten wekken. 

 
Stijlvolle veelzijdigheid
Je kunt de slanke, elegante Fitbit Alta tracker soepel afstemmen op je eigen stijlvoorkeuren en zo voor elke gelegenheid de perfecte match creëren, voor elk moment van de dag:

 • Elegant, modulair ontwerp: rvs kast, zachtglanzend afgewerkt, met handige klikconstructie, zodat je voor je werk een sjieke stalen band kan kiezen, om die bij thuiskomst in te ruilen voor een sportieve polsband. Bij introductie leverbaar in zilverkleurig rvs en binnenkort ook in fraaie goudkleurige rvs-uitvoering.
 • Stijlvolle verwisselbare banden leverbaar in schitterende kwaliteitsmaterialen, in de vorm van klassieke fitnesspolsbanden, zachte, leren banden met een prachtige natuurlijke nerf, en een luxe, handgepolijste zilveren armband – allemaal ontwikkeld voor optimaal draagcomfort, en met de vrijheid om de look te kiezen die bij jou past.
 • Helder, makkelijk afleesbare OLED-display toont je activiteitsstatistieken en de tijd, en kan worden gepersonaliseerd met diverse staande en liggende wijzerplaatindelingen. Het tikscherm geeft je snel en makkelijk toegang tot alle overzichten en meldingen.
 • Tory Burch for Fitbit Alta borduurt voort op het success van de Tory Burch voor Fitbit accessoirecollectie die je Fitbit Flex™ transformeerde in een supersjieke accessoire. Binnenkort introduceren Fitbit en Tory Burch speciale ontwerpen voor Fitbit Alta, zodat je nog meer kunt kiezen en combineren. 

 
“Of ik nu op de planken sta of voor de camera – ik ben altijd bezig en in beweging,” zegt danseres, zangeres, actrice en Fitbit Ambassadeur Julianne Hough. “Fitbit Alta ziet er geweldig uit en met de verwisselbare banden kan ik altijd mijn stijl kiezen en fitness en workouts inpassen in mijn leven. Ik kan niet zonder beweging, en met een fitnesstracker als Alta blijf ik gemotiveerd om gezond en in conditie te blijven.”
 
Altijd connected om alles uit je dag te halen 
Fitbit Alta is bedoeld om bewuster en doelgerichter te leven en biedt je de tools en motivatie om actie te ondernemen en je dag maximaal te benutten.

 • Altijd op de hoogte, dankzij slimme meldingen. Met een Bluetooth® Smart-verbinding ontvang je meldingen van gespreksoproepen, sms’jes en geagendeerde afspraken van je smartphone direct op je Fitbit Alta, via schermberichten en een trilsignaal.
 • Lange accuduur, tot 5 dagen op één lading. Fitbit Alta houdt je activiteiten en slaaptijden constant bij, zodat je alles kunt volgen en niets hoeft te missen.
 • Werkt met meer dan 200 mobiele apparaten op basis van Android, iOS en Windows. Altijd en overal toegang tot je statistieken en interactieve motivatietools, zodat je doelen kunt stellen, je vooruitgang kunt volgen en je vrienden, familie en collega’s kunt verrassen en uitdagen.

 
Prijzen en beschikbaarheid
Fitbit Alta kost €139,95 en is nu te bestellen via Fitbit.com. De tracker wordt in de VS vanaf begin maart uitgeleverd en elders in de wereld vanaf april. Bij de introductie is de Alta beschikbaar met duurzame fitnessbanden in zwart, blauw, teal en dieppaars, te koppelen aan een zilverglanzende rvs tracker; binnenkort volgt ook een goudkleurige rvs versie. Verder zijn bij introductie de volgende accessoires leverbaar:

 • Klassieke sportbanden in zwart, blauw, teal en dieppaars (€29.99)
 • Luxe, hoogwaardige leren banden in antraciet en poederroze (€69.99); binnenkort ook in camel
 • Luxe handgepolijste rvs armband in zilver (€99.99), leverbaar vanaf deze zomer; goudkleurige variant later dit jaar

 
Over Fitbit
Fitbit helpt mensen gezonder en actiever te leven door ze met informatie, motivatie en coaching te ondersteunen in het nastreven van hun doelen. Fitbit, leider in de markt voor connected health- en fitnessoplossingen, ontwerpt producten en methoden die je fit en gezond helpen worden. Bekroonde producten van Fitbit zijn onder meer Fitbit Surge™Fitbit Blaze™Fitbit Charge HR™Fitbit Charge™Fitbit Flex®Fitbit One® en Fitbit Zip® bewegingstrackers en de Aria® Wi-Fi Smart Scale. Fitbit producten zijn verkrijgbaar via meer dan 48.000 winkels in ruim 55 landen over de hele wereld.
  
Volg ons via FacebookTwitter of Instagram en deel je Fitbit-ervaring.
 

De Fisherman's Friend StrongmanRun breidt uit
First Class Nutrition Nederland zoekt personal trainers