Fitness 

Pebble lanceert nieuwe productlijn op Kickstarter

Thursday 26 May 2016
199
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

Twee nieuwe fitnesssmartwatches met ingebouwde hartslagmonitors en Pebble Core: een nieuwe wearable voor hardlopers

Pebble Technology Corp., smartwatchpionier en Kickstarter-recordhouder, introduceert zijn nieuwe productlijn. Net als vier jaar geleden met de eerste smartwatch brengt Pebble deze nieuwe reeks ook weer initieel uit via crowdfundingsplatform Kickstarter. De productlijn bestaat uit twee fitnesssmartwatches met ingebouwde hartslagmonitors en activiteitentracking – Pebble 2 en Pebble Time 2 – en hardloopwearable Pebble Core

Pebble Core is Pebbles eerste device dat geen smartwatch is. Hardlopers profiteren hiermee tijdens hun training van 3G-verbinding zonder dat ze een smartphone mee hoeven te nemen. Je klemt ’m gewoon vast aan je kleding of stopt ’m in je zak. Pebble Core streamt muziek via Spotify, houdt je locatie bij via gps en kan op basis van je locatie een noodsignaal uitzenden als dat nodig is. Pebble 2, Pebble Time 2 en Pebble Core zijn vanaf nu te ‘backen’ op Kickstarter.

Pebble Core: track je hardlooprondes terwijl je naar Spotify luistert, zonder je telefoon mee te nemen

Ultracompact, ultralicht en ultrabetaalbaar: Pebble Core is een nieuw soort wearable waarmee je je telefoon tijdens het sporten niet meer mee hoeft te nemen. Hij houdt wel verbinding met je telefoon, zodat je onderweg gewoon muziek kunt luisteren en je activiteit kunt tracken. Core is verkrijgbaar in zwart en wit. Pebble Core biedt de volgende handige functies.

 • Stream muziek via Spotify Premium en blijf gemotiveerd met je favoriete playlists.
 • Track je hardlooptempo en -afstand via ingebouwd gps.
 • Synchroniseer met Runkeeper, Strava, MapMyRun, Google Fit en Under Armour Record.
 • Leg de briljante ideeën die je krijgt tijdens een training, vast met gesproken opmerkingen.
 • Stuur indien nodig een noodsignaal met locatie naar je familie of vrienden.
 • Activeer Pebble-apps met een druk op de knop, zoals het bestellen van een Uber.
 • Bevestig eenvoudig aan sleutels of tassen, zodat je ze altijd terugvindt.
 • Gebruik een simkaart voor draagbare toegang.
 • Sport urenlang: de batterij gaat negen uur mee, zelfs al luister je muziek en staat je gps aan.
 • Laad op met de bijgeleverde kabel of draadloos met elke Qi-oplader.

Pebble Core is vanaf 69 dollar verkrijgbaar via Kickstarter en wordt vanaf januari 2017 verzonden.

Pebble 2: onze meest betaalbare fitnesssmartwatch

Pebble 2 is de eerste grote upgrade van de originele Pebble-smartwatch en biedt intelligent tracken van slaap, stappen en hartslag tegen een onverslaanbare prijs. Zoals je gewend bent van Pebble, werkt Pebble 2 met iOS en Android, gaat de batterij een week mee en is het scherm zowel bij daglicht als binnen leesbaar. Daarnaast heeft de smartwatch een lens met antikraslaag, is hij tot op dertig meter diepte waterbestendig en heeft hij een ingebouwde microfoon voor snelle gesproken reacties en opmerkingen. Pebble 2 is compatibel met 13.000 bestaande apps en werkt op een geüpdatet versie van Pebbles OS. Daarmee voer je met één klik een actie uit, zodat het makkelijker wordt dan ooit om een Uber te bellen of je agenda te checken vanaf je pols.
 
Pebble 2 is verkrijgbaar via Kickstarter in vijf sportieve kleuren vanaf 99 dollar en wordt vanaf september 2016 verzonden.

Pebble Time 2: een premium smartwatch, ontworpen voor actieve professionals

Pebble Time 2 is gemaakt van roestvrij staal en is beschikbaar in goud, zilver en zwart. Met zijn ingebouwde hartmonitor en microfoon is hij net als Pebble 2 gericht op fitness: een premium smartwatch voor de actieve professional. Zijn e-paperscherm in kleur is de helft groter dan dat van zijn voorganger. Door de hogere resolutie met tachtig procent meer pixels, is twee keer zoveel tekst te zien. Na één keer opladen gaat de batterij tot tien dagen mee. Pebble Time 2 is vanaf 169 dollar verkrijgbaar via Kickstarter en wordt verzonden vanaf november 2016.
Eric Migicovsky, CEO en medeoprichter van Pebble: “Pebble maakt het leven met simpele apparaten veel makkelijker. Welzijn en communicatiemiddelen zijn tegenwoordig de reden dat mensen wearables gebruiken. Pebble 2 en Pebble Time 2 combineren de kracht van een fitnesstracker met de geweldige smartwatch-features die we de afgelopen vier jaar ontwikkeld hebben. Met Pebble Core introduceren we een apparaat dat niet om de pols hoeft, waarmee we wearables naar een nieuw niveau tillen.”
Yancey Strickler, CEO van Kickstarter: “Toen Pebble begon op Kickstarter, bracht het bedrijf niet alleen een innovatief idee tot leven, maar bood het ook inspiratie voor een geheel nieuwe productcategorie. Voor de derde keer in vier jaar tijd gaat Pebble op een grootse manier door met deze creatieve traditie. We zijn blij dat ze met hun nieuwste innovatie zijn teruggekomen naar Kickstarter.”
 
Pebble 2 en Pebble Time 2 en Pebble Core zijn exclusief verkrijgbaar via Kickstarter en worden wereldwijd geleverd. Later dit jaar en begin 2017 zijn ze ook beschikbaar via Pebble.com en andere verkooppunten.

photo by Pebble
Survivallen voor UNICEF
Limburgs fitnessmodel, acteur en sportliefhebber Henny Seroeyen als grote Belgische winnaar!