Gezondheid 

Eiwitten in junkfood zijn slechter

Thursday 01 June 2006
251
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

De eiwitten in gefrituurd vlees en junkfood zijn van mindere kwaliteit dan die in minder intensief bereide voedingsmiddelen. Dat zeggen onderzoekers van het Spaanse Zaidin Experimental Station. Als ze gelijk hebben leidt een dieet met veel junkfood tot een tekort aan eiwitten. Als eiwitten bij hoge temperaturen reageren met suikers ontstaan er Maillardproducten. Die vind je ook in cola, koffie, chocolade en gebakken brood, en zijn onmisbaar voor de smaak van die producten. Ze hebben al nadeel dat het lichaam ze niet meer kan ombouwen tot bruikbare eiwitten. Jongeren, die een dieet met veel Maillardproducten kregen, namen in een experiment van de Spanjaarden minder eiwitten op. Proefdieren, die voer aten met veel Maillardproducten, kregen zelfs last van botontkalking.

Spaanse Zaidin Experimental Station
Photo by Robin Stickel on Unsplash
archief S&F 135
Extra aminozuren verhogen testosteron bodybuilders
Vetvirus Ad-36