Fitness 

The Universe WFF: 3 juni 2006 te Dornbirn Oostenrijk

Thursday 01 June 2006
336
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

De YBF reisde donderdag 1 juni jl. af met 3 atleten om deel te nemen aan the Universe van de WFF in Dornbirn Oostenrijk. Team Holland werd vertegenwoordigd door de 26 jarige Angela Koekkoek in het dagelijkse leven fiscalist. De 34 jarige Regie Gill fitness instructeur/personal trainer en de 44 jarige fitness instructeur A Ferry de Koning, 2 officials (Diana Kamies & Jack Zwolle) en een handjevol supporters.

Na een reis van bijna 9 uurtjes kwam Team Holland aan in het pittoreske plaatsje Lauterach aan de Bodensee wat op een steenworp afstand lag van The Place to be: Dornbirn.

De prachtige omgeving met zelfs nog sneeuw op de toppen van de bergen, gaf een zekere ontspanning, en de atleten waren dan ook erg relaxt over het feit dat er was besloten een dag eerder te vertrekken zodat er tijd genoeg was om te acclimatiseren .

De wedstrijd zou pas zaterdag 3 juni om 16.30 uur worden gehouden in het Kulterhaus van Dornbirn, zodat de Atleten nog tijd hadden om op vrijdag een beetje cultuur te snuiven, de omgeving te verkennen en beetje te relaxen. Tijdens het ontbijt op zaterdag ochtend werd er ernstige spanning geconstateerd bij onze master Ferry de Koning. Hij had na zijn 2e plek op de W.K in Arnstad afgelopen december maar 1 doel voor ogen, en dat was winnen... Op 43 jarige leeftijd werd hij in 2005 Nederlandskampioen bij de YBF waardoor hij zich selecteerde voor de W.K. van de WFF daar wist hij een 2e plaatst te bemachtigen.

Angela de toch nuchtere fiscaliste uit Mijdrecht lijkt deze ochtend totaal geen last van spanning te hebben en heeft zin om te knallen... Angela is NederlandsEuropees en wereldkampioen vin zwemster alsmede 100m vlinderslag en vrije slag ruilde in 2002 haar badpak en het zwembad in voor een poseerbikini op het fitnesspodium. Op delfzijl wist zij zich 4e te plaatsen, op de N.K. 2003 van de YBF werd zij 3e en in 2004 behaalde zij een 2e plaats. Vorig jaar werd zij Nederlands kampioen en 3e op de W.K. in Arnstadt.

Regie the man with the tumbs up” kent No Nerves en wants to go for gold and GOLD only! Deze atleet traint al 18 jaar en verruilde zijn bokshandschoenen voor het ijzer in de gym, dat spierkwaliteit wordt opgebouwd in de loop der jaren bewijst deze man alom.

Het was D-Day voor team Holland.

Gehuld in Oranje tenue (gesponsord door Mondher Bennour van Eurofitness ) vertrokken de atleten naar Dornbirn waar de klasse indeling begon. Daar werd het trio geconfronteerd met de overige 140 atleten, wie allen net zo gretig waren als onze Nederlandse atleten om de Universe titel in de wacht te slepen. Angela kwam uit in de klasse Miss Athletic tot 30 jaar, Ferry in de klasse Men performance +40 en Regie in de klasse Mr. Body X-treme.

Angela beet de spits af, met haar geweldige uitstraling, mooie fysiek en vrouwelijke rondingen moest zij het helaas op een nipt verschil af leggen tegen de atlete uit Australië omdat deze dame iets droger was. Angela behaalde de titel Vice Miss Universe Athletic en ging er met de 2e plaats vandoor. De uren verstreken, en tegen de klok van half 12 werd de act de pressante voor Ferry de Koning die de battle aan ging in een goede line up waar de mannen aan elkaar gewaagd waren maar waar men symmetrisch en qua hardheid niet om Ferry heen kon. Zijn tegenstanders, die het hem in december zo moeilijk hadden gemaakt liet hij nu ver achter zich. Ferry kreeg waar hij voor was gekomen de 1e plaats en de titel Mister Universe +40 jaar

De thriller van de avond, tegen de klok van 1 uur (zondag dus), De Body X-treme klasse: 7 buffels waaronder 1 super buffel genaamd Regie Gill, voor hem was het veni vidi vici, hij kwam zag en overwon. Geen twijfel mogelijk deze man heeft alles wat body building zo mooi maakt. Met het nummer we are the champignons, was al snel duidelijk dat Team Holland ook in deze Klasse de Universe titel in ontvangst mocht nemen. Zoals Hazes zong, waar een klein land groot in kan zijn... gold zeker voor de atleten van team Holland, welke overladen werd met complimenten door de organisatie en deelnemende landen.

Nederland mag weer trots zijn op zijn atleten met de behaalde titels. Atleten bedankt voor jullie vertrouwen, inzet en motivatie waardoor deze geweldige prestaties en team spirit tot stand zijn gekomen. Namens de YBF, atleten respect voor jullie!

Hyaloronzuur helpt kapotte schouder
De Pro Grandprix: 8 oktober 2016