Gezondheid 

Vraag & Antwoord: Bodybuilding met glutenvrij dieet

Thursday 01 June 2006
227
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Beste Peter,

Ik ben een man van 27 die de ziekte coeliakie heeft. Ik sta dus op een strikt glutenvrij dieet. Een hele uitzoekerij en af en toe gaat er wel eens iets mis met kanten klaar producten. Maar daar gaat mijn vraag niet over. Ik ben in het begin, vóór ik op dat dieet werd gezet, ontzettend verzwakt geweest. Dat is wel enigszins hersteld maar denkt u dat ik met mijn aandoening en dat dieet ooit iets zal kunnen bereiken in bodybuilding, waar ik drie maanden geleden enthousiast aan begonnen ben. Ik ga nog wel vooruit, maar wanneer ga je het verschil tussen mij en anderen merken?

Joost Deventer

 

Beste Joost,

Moeilijk te zeggen... Dat je iets zult kunnen bereiken is zeker: je kunt jezelf verbeteren, jezelf overtreffen. Coeliakie en een glutenvrij dieet sluiten progressie niet uit. In hoeverre je bij wedstrijd bodybuilding aan de top zult kunnen meedraaien, kan ik zo niet beoordelen.

Wanneer je je dieet nauwgezet volgt, kun je complexe koolhydraten voldoende krijgen door rijst, maïs of boekweit te eten, deze bevatten geen gluten. Maar dat wist je natuurlijk al. Bij kanten klare voeding wordt het wat lastiger al komen er steeds meer glutenvrije producten beschikbaar.

Ik zie het niet zo somber voor je in.

Groeten Peter

Peter van der Zon
Photo by pexels
archief S&F 135
Vraag & Antwoord: Hersengymnastiek
Vraag & Antwoord: Met een mobiel in de sportzaal...