Bodybuilding 

Do you remember... Armin Valks

Thursday 01 June 2006
310
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Veel mensen zullen even heel goed moeten nadenken als ik zeg Armin Valks maar toch heeft deze man een behoorlijke reputatie.

Armin die als enig kind op 19-4-56 in Den Haag geboren is, stond in 1985 voor het eerst op het podium. Hij behaalde direct de eerste plaats en dat met slechts 70kg.

70 kg is natuurlijk niet veel voor een volwassen man maar bij een frame van 1.60m was dat behoorlijk veel massa. In 1976 stapte Armin voor het eerst een sportschool binnen. Zijn enige doel was eigenlijk om er gewoon goed uit te zien maar al snel bleek dat hij er beter uit kon zien dan de gemiddelde sportschoolbezoeker. Op aanraden van zijn toenmalige vriendin, Ina Lopullissa (die toen zelf al wedstrijden deed en later prof BodyBuildster bij de IFBB geworden is) deed hij mee aan zijn eerste wedstrijd. Eigenlijk iets waar Armin nooit zelf aan had gedacht omdat voor hem het trainen alleen al voldoende was.

Toch liet hij zich dus overhalen en dat bleek een goede stap te zijn geweest. Omdat Armin het trainen het leukst vond, deed niet aan heel veel wedstrijden mee. Maar als hij meedeed dan stond hij in topvorm op het podium.

In 1989 werd hij Nederlands Kampioen bij de IFBB in de klasse 70 kg. Daarna mocht hij zich bij de “grote” van Nederland scharen op de “Night of the Dutch Champions”. Hij wist met zijn lengte heel wat commotie te weeg te brengen. Hij kwam maar liefst 8kg zwaarder dan op de Nederlandse Kampioenschappen en in topvorm op het podium. Je kunt je voorstellen dat dat de nodige discussies te weeg bracht. Hij eindigde op een mooie 7de plaats en daarmee sloot hij zijn wedstrijdcarrière af.

 

Als hij terugkijkt op zijn wedstrijden dan vond hij de sfeer altijd geweldig en het was voor hem de perfecte manier om te zien wat zijn vooruitgang was in zijn fysiek. Het gene wat Armin echt niet mist dat zijn de routines op muziek. Hij vond en vindt dat helemaal niets. Tot op de dag van vandaag vindt hij dat de poseerroutine iets is voor een gastoptreden en eigenlijk niet zo zeer voor op een wedstrijd. Armin traint normaal gesproken nog steeds 3 tot 4 keer per week vrij intensief maar helaas op het moment van dit interview had hij last van een blessure. Hij was gevallen met zijn motor en heeft hierbij zijn tricep gescheurd. Maar zodra deze blessure weer weg is zal hij zich zeker weer gaan uitleven in de sportschool. Tegenwoordig is Armin getrouwd en heeft 3 kinderen waar hij het als huisman heel druk meeheeft.

Zijn hobby`s zijn natuurlijk nog steeds trainen maar hij vindt het heerlijk om naar judowedstrijden van zijn zoon Rody te kijken. Maar het gezinsleven staat bij hem echt op nummer 1.

Op de vraag of hij de wedstrijden mist en of hij denkt dat hij ooit een comeback zal maken zei hij direct “ Nee en NEVER nooit meer” “Het was voor mij een leuke tijd maar aan alles komt een eind”. ”Ik bewonder nog steeds iedereen die het maximale uit zich zelf proberen te halen, maar voor mij is dit hoofdstuk afgesloten”.

Armin hoopt in 3 tot 4 jaar naar Thailand te kunnen vertrekken en zich daar te vestigen. Een droom waar hij al heel lang mee rond loopt.

Op de vraag of hij onze lezers nog iets wil meegeven antwoord hij het volgende: “bij alles wat je doet geloof in jezelf maar vergeet niet dat naast het sporten er ook een sociaal leven is”

Veganisme: Een correctie
Advanced Fitness: Spierafbraak